sorki, myślałem, że to mi linka wklei;/ ale jeżeli to tylko info widoczne w kodu html to mogę dodać spowrotem
baaa, podeślij mi baner swój 500x100 to wstawię do działu partnerzy i będziesz mieć stałego linka:) którego od czasu do czasu ktoś kliknie a w kod strony mało kto zagląda:)
Co zrobić jeśli wkleiłam sobie cały kod dokładnie tam gdzie ma być a na blogu mi tego nie pokazuje? nie ma kółeczka, nic, zero, null
EDIT: nie wiem co zrobiłam, ale kółeczka już są. Pytanie za 100%: czy może to być kwestia tego, że w układzie kliknęłam w "post" i zaznaczyłam, że ma pokazywać datę?
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
VaylebyMe Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-06, 13:35[blogger] Tytuł i data w jednej linii
Witajcie! Znalazłam to forum podczas moich zmagań z materią html, co dla takiego laika jak ja jest całkiem ciężkie Udało mi się już wprowadzić sporo zmian, ale chciałabym jeszcze ustawić datę w okienku koło tytułu posta.
Przeczytałam cały temat o tym na Waszym forum i zrobiłam wszystko tak jak trzeba, ale kółko z datą pojawia mi się nad tytułem, a nie obok i nie mam pojęcia jak to zmienić.
Nic w kodach nie zmieniałam, kopiowałam wszystko tak jak Htsz podawał, a wyszło mi tak:
Brakuje:
- adresu bloga (ale już znalazłem)
- wprowadzonej instrukcji w szablonie by można było zobaczyć co jest nie tak.
Kod zawiera
Kod
float: left;
więc w teorii powinno być z lewej. Być może budowa szablonu (ustawienia CSS/HTML) blokują wyświetlanie tego tak jakbyś chciała. Spróbuj opcji z pozycjonowaniem absolutnym kółeczka z datą. Za pomocą top i left ustalisz pozycję.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
VaylebyMe Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-06, 14:56
Jeśli wprowadzona instrukcja to to co wkleiłam w kod to jest to:
Jak dodałam position: absolute; to kółeczko zjechało mi na dół ale jest tak:
Przepraszam, że tak głowę zawracam, ale kompletnie się na tym nie znam
[ Dodano: 2014-03-06, 15:01 ]
Przy wklejeniu left: -50px; To kółeczko mi się przesuwa, ale wychodzi poza kard monitora, nie jest tak ładnie jak pokazywałeś w tamtym poście, że tytuł jest cofnięty trochę w prawo.
To kółeczko mi się przesuwa, ale wychodzi poza kard monitora, nie jest tak ładnie jak pokazywałeś w tamtym poście, że tytuł jest cofnięty trochę w prawo.
Bo na moim przykładzie jest zrobione za pomocą float. Nie masz tego na blogu, więc nie mogę zobaczyć co jest z pierwszym kodem nie tak (tym bez pozycjonowania absolutnego).
VaylebyMe Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-06, 18:26
No to trudno, w takim razie sobie odpuszczę Ale dziękuję za poświęcony czas
VaylebyMe Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-06, 22:12
Aha, sorry źle Cię zrozumiałam Zrobiłam to wszystko jeszcze raz, wklejałam tak jak podawałeś i opublikowałam na blogu, więc jak będziesz miał chwilę to będę wdzięczna.
VaylebyMe Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-06, 22:49
Działa! Dzięki Ci dobry człowieku! Od wczoraj szukałam rozwiązania To podejrzewam, że podobny problem jest z wyszukiwarką i ikonami tzn. nie są w tej samej linii, a niby wklejone są razem. Doradzisz coś? Jej przepraszam że Cię tak męczę, ale widzę że trafiłam na pojętnego człowieka, więc staram się z tego korzystać
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).