morgoth666
WordPress.Klub
|
Wysłany:
2014-01-30, 14:18 Zamiana Joomla na WP
|
|
|
Ten post ma na celu wyłącznie rozwiniecie dyskusji, a nie znajdowanie gotowych rozwiązań!
Temat wydaje mi się ciekawy, bo z reguły jak go poruszam, to zaczynają się kłótnie i dyskusje. Otóż: jest sobie portal na silniku Joomla, podkreślam portal, nie strona czy wizytówka. Wisi sobie to na sieci od ładnych 6-7 lat. Codziennie dokładane są treści w różnej formie, więc strona rozrosła się do gigantycznych rozmiarów i stale rośnie. Jak wiemy (wiecie) dużo łatwiejszy i prostszy (milszy, fajniejszy i cudowny) jest WP. Więc ktoś wpada na pomysł, żeby zmienić silnik, ale (uwaga!) nie naruszając treści. I teraz meritum: jest to fizycznie wykonalne czy prędzej zbudujemy pojazd kosmiczny z tektury i wylądujemy na Marsie?
Ktoś dokonał (poza Starożytnymi Kosmitami oraz Davidem Copperfieldem) takiego cudu i ma na to dowody? Podkreślam - wiem, że layout można skopiować i na nowo pokroić, wiem że jeśli to strona z 5 podstronami i z galerią na 10 zdjęć to ... Piszę o pradawnej stronie wielkości co najmniej Ameryki Północnej, którą prowadzi kilkanaście osób na bieżąco. Oczywiście jeśli znacie ktoś widział takie opisy w sieci ( potwierdzone) to miło by było gdy mi je tu wklejał, bo przy kolejnej dyskusji będę mieć argument. Ale tak jak napisałam na wstępie. Post ma charakter dyskusji, nie uzyskania gotowych rozwiązań.
|
|