kaslava Blogger.Klub
Wysłany:
2015-05-27, 18:22
Cześć, mam mały problem z przeniesieniem się na własną domenę z blogspot. Trafiłam wcześniej na jakiś felerny tutorial i zdążyłam chyba namieszać w tych kodach i nie mogę sobie z tym poradzić. Niestety nie mam nikogo kto by mi w tym pomógł, wszystko zawsze próbuje robić sama, no ale w tym temacie poległam. Nie wiem jak to opisać więc po prostu załączam zrzuty ekranu z moimi problemami.
Mam nadzieję, że znajdzie się tu jakaś dobra duszyczka, która wytłumaczy co jak naprawić.
Pozdrawiam ciepło!
Jak dodajesz wpisy w nowym panelu użytkownika na stronie OVH, to na końcu rekordów ghs oraz googlehosted dodaj kropki (tak jak mają pozostałe wpisy CNAME).
Przekierowania www nie ustawiasz w OVH, to się zaznacza po prawidłowym dodaniu domeny na bloggerze. Edytujesz ustawienia domeny niestandardowej i będzie odpowiednia opcja do zaznaczenia.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
kaslava Blogger.Klub
Wysłany:
2015-05-27, 21:17
Jest! Jest! O rany, tak niewiele trzeba było! Dziękuję!
Teraz tylko coś mi wyskakuje błąd wczytywania?
Narzędzie digwebinterface nie widzi wpisu www CNAME, więc możesz przełączyć się na stary widok, skasować ten wpis i dodać ponownie (w starym widoku bez kropki na końcu).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
kaslava Blogger.Klub
Wysłany:
2015-05-30, 21:17
Stary widok, czyli ten prosty, zamiast expert? Bo tak nie do końca rozumie.
Na poziomym pasku z żółtym tłem powinna się wyświetlać informacja o możliwości przełączenia do starego panelu zarządzania ovh. Włączy się taki jasny, wąski i tam odszukasz strefę DNS by zmodyfikować wpis.
kaslava Blogger.Klub
Mam pytanie. Podczepiłam bloga pod własną domenę (OVH), niby wszystko było w porządku, ale nie mogę wejść do bloga ani przez stary adres wylegarnia-pomyslow.blogspot.com ani nowy wylegarniapomyslow.pl. Wyskakuje mi tylko informacja, że zaraz nastąpi przekierowanie i kiedy naciskam "tak" wyświetla się błąd. Co robić?
Narzędzia typu digwebinterface nie widzą tych wpisów CNAME, więc spróbuj je dodać jeszcze raz w starym widoku OVH lub sprawdź czy nie masz włączonej usługi typu anycast, która może nie współpracować z ustawieniami domeny na bloggerze.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).