Myślę, że warto próbować, a nóż trafi się ktoś, kto zostanie z Tobą na dłużej, ale nie liczyłabym na tłum nowych i stałych czytelników. Wrzucanie "siebie" na wykop skutkuje dość dużą ilością nowych wyświetleń, więc do podbicia statystyk pod tym względem jak najbardziej polecam
Sama wrzuciłam tam jeden swój post, ale szybko został zakopany, jak większość linków dodawanych przez innych użytkowników zresztą. Trzeba się naprawdę wyróżniać, żeby zostać tam docenionym
A wywiad bardzo dobry, swoją drogą, wyczerpuje temat
A jak ze statystykami? Przybyło wiele wyświetleń? Ktoś nowy skomentował jakikolwiek wpis?
Na wykopie nie da się budować społeczności, tak jak zostało to napisane w wywiadzie, do którego podrzuciłaś link. Może spróbuj też na mikroblogu, ale kulturalnie, bo lubią tam czasem obrzucić błotem
Poza tym widzę, że dołączyłaś do wykopu dopiero wczoraj, takie rzeczy widać na pierwszy rzut oka i jeśli od razu wrzucasz jakiś link to bardziej niż pewne jest to, że robisz to dla własnej reklamy. Naprawdę, na takie rzeczy zwraca się uwagę, a ludzie nie lubią jak się z nich robi "debila" :> także udzielanie się też na pewno zadziała na plus
A opis... możliwe, że jest kilka słów za dużo, ale mi to nie sprawiło większego problemu
A jak ze statystykami? Przybyło wiele wyświetleń? Ktoś nowy skomentował jakikolwiek wpis?
Na wykopie nie da się budować społeczności, tak jak zostało to napisane w wywiadzie, do którego podrzuciłaś link. Może spróbuj też na mikroblogu, ale kulturalnie, bo lubią tam czasem obrzucić błotem
Poza tym widzę, że dołączyłaś do wykopu dopiero wczoraj, takie rzeczy widać na pierwszy rzut oka i jeśli od razu wrzucasz jakiś link to bardziej niż pewne jest to, że robisz to dla własnej reklamy. Naprawdę, na takie rzeczy zwraca się uwagę, a ludzie nie lubią jak się z nich robi debila :> także udzielanie się też na pewno zadziała na plus
A opis... możliwe, że jest kilka słów za dużo, ale mi to nie sprawiło większego problemu
Coś mi ten wykop nie podszedł. Chciałam tam wrzucić coś na próbę. To jest ten mikroblog http://www.wykop.pl/mikroblog/ ?
Jeśli chodzi o statystyki to nikt nic nie skomentował, trochę osób weszło (i ciągle wchodzi), ale to by było na tyle.
Na innym forum polecono mi stronę flapi.pl, teraz próbuję tam (http://www.flapi.pl/link/4798/9-wskazowek-na-nauke-jezyka-za-granica). Myślę jednak, że ta strona ma mniejszą widownię niż wykop, chociaż moim zdaniem są tam wrzucane fajniejsze teksty.
Wykop generuje duże ale jednorazowe skoki popularności. Jeśli wpis będzie dobry może wygenerować przez Wykop kilkanaście tysięcy wyświetleń w kilka dni, ale raczej niewiele osób z wykopu zostaje stałymi czytelnikami. Do do tego jak linkowanie jest przyjmowane, to dużo zależy od okazji, nazwy, tekstu opisującego a w jakiejś części też od wyglądu linku - w powyższym przypadku moja pierwsza myśl po zobaczeniu linku była taka "to artykuł w całości po angielsku - czyli nie dla tych którzy jeszcze słabo go znają".
Wykop generuje duże ale jednorazowe skoki popularności. Jeśli wpis będzie dobry może wygenerować przez Wykop kilkanaście tysięcy wyświetleń w kilka dni, ale raczej niewiele osób z wykopu zostaje stałymi czytelnikami. Do do tego jak linkowanie jest przyjmowane, to dużo zależy od okazji, nazwy, tekstu opisującego a w jakiejś części też od wyglądu linku - w powyższym przypadku moja pierwsza myśl po zobaczeniu linku była taka to artykuł w całości po angielsku - czyli nie dla tych którzy jeszcze słabo go znają.
Zgadzam się, raczej daję sobie spokój z wykopem. Publikacja tam nic nie dała. Jednak najwięcej osób przychodzi do mnie z fb, oni też prędzej zostaną.
Efekt Wykopu działa tylko przez chwilę i rzadko kiedy ktokolwiek zostaje na dłużej. Najlepiej chyba powoli nawiązywać relacje z czytelnikami i innymi blogerami, zarówno poprzez wchodzenie na inne blogi, jak i poprzez Facebook czy Google+ lub fora internetowe. Wiem, że to żmudna praca, ale chyba najbardziej popłaca.
Tak mi się teraz przypomniało - możliwe jest rozkręcenie serwisu za pomocą wykopu i zyskanie stałych odwiedzających.
Są na to 2 sposoby (tzn ja doszedłem do takich wniosków - pewnie jest ich więcej).
1. Stwórz serwis / bloga z ciekawymi treściami które spodobają się użytkownikom wykopu - tutaj zauważyłem że szczególną popularnością cieszą się strony o tematyce turystycznej - relacje z podróży lub życia w jakimś kraju - no w końcu jest to ciekawe.
2. Stwórz serwis z ciekawą i przydatną funkcjonalnością - i tutaj świetnym przykładem strony która swój sukces osiągnęła głównie dzięki wykopowi - pokazywarka.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).