Nie ma sensu bawić się w darmowe antywirusy. Większej ściemy szczerze mówiąc jeszcze nie widziałem. Wszystkie tego typu produkty działają (i to nie zawsze w pełni) przez pierwszy miesiąc, później mikropłatności aby kontynuować. Najlepszym rozwiązaniem jest subskrybcja produktów nod32 (najlepiej internet security), kaspersky, norton. Jeżeli jednak nie masz tych ~100 zł rocznie na zabezpieczenie komputera, polecam prenumeratę jakiegoś pisma komputerowego. Nie będę robił reklamy żadnemu z nich, ale powiem że praktycznie zawsze do płyty dorzucają jakąś fajną wersję trial na 3 miesiące. A tak już można w nieskończoność
Ja się bawię z Avastem od lat i nie narzekamy na siebie.
Jeśli kiedyś zdecydujesz się zmienić, zobaczysz jaką Avast gwarantował "ochronę". Choć oczywiście największą ochroną jest własne poczucie odpowiedzialności. Jeśli ściąga się wszystko i ze wszystkich źródeł, nigdy nie da się w 100% zabezpieczyć komputera.
Wiek: 41 Dołączył/a: 22 Mar 2016 Posty: 25 Miasto: Kielce
Wysłany:
2016-03-24, 13:35
Nie przesadzałbym z krytyką darmówek. Od kilku lat śmigam na CIS (comodo internet security) i co jakiś czas instaluje jakieś polecane nowości zobaczyć jak sobie radzą, oraz czy znajdą coś czego comodo nie znalazł i... nic. Wadą jest to że jest żerny w zasoby i na słabszych sprzętach potrafi zamulić system.
Ja przeważnie korzystam z avasta. Raz na jakiś czas przeskanuję komputer MBAMem, tak dla pewności.
Jak robię coś u znajomych, to najpierw ściągam Kasperskiego 30-dniowego, robię pełen skan, i po wszystkim usuwam i instaluję avasta.
Darmówki nie mają innych silników ani baz sygnatur niż ich płatne wersje więc nie narzekaj na darmówki. Płatne wersje mają po prostu zazwyczaj dodatkowe narzędzia, opcje itd.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).