| Autor |
Wiadomość |
Temat: Imprezowy styl życia |
MDST
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 17530
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2014-02-07, 23:48 Temat: Imprezowy styl życia |
ja mogę leżeć po piątku cały dzień i trzeźwieć, a i tak w sobotę pójdę w nocy na imprezę jak tylko znajdą się chęci. lubię się napić, powygłupiać, nie pamiętać... ale zazwyczaj znam umiar, a już na pewno jak sobie postanowię to nie piję, więc jest dobrze, bo to nie alkoholizm. Pić mocniej zacząłem w wieku 14/15 lat, żadko z jakimiś niespodziewanymi ekscesami. |
Temat: Garnitur |
MDST
Odpowiedzi: 128
Wyświetleń: 42355
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2014-02-07, 23:41 Temat: Garnitur |
| osobiście lubię to i to. Jednak Krawat zdecydowanie bardziej praktyczny jest w codziennym użytkowaniu niż muszka - ta z prawdziwego zdarzenia. |
Temat: facet w rurkach |
MDST
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 29935
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2014-02-07, 23:39 Temat: facet w rurkach |
Rurki jak najbardziej. Nie mówię tutaj o spodniach, które wyglądają jak wspomniane legginsy etc. Ale spodnie, które są węższe po prostu w nogawkach. Noszę je chyba już z przyzwyczajenia, większość ludzi z mojego otoczenia je nosi i jakoś nikt nam nigdy braku męskości nie zarzucał.
Mi się wydaje, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mam na myśli towarzystwo w jakim się obracamy...
Poza tym w Stanach podobno mówią: Are you gay or European? Więc wiecie, Europa zawsze była sławna ze swojej nieco innej, bardziej "offowej" mody. Nic już na to nie poradzimy. |
Temat: Wulgaryzmy . . . |
MDST
Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 22672
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-02-07, 23:33 Temat: Wulgaryzmy . . . |
wulgaryzmy jak najbardziej tak! uwielbiam ich wieloznaczeniowość, mnogość. Dobrze wyrażają niektóre emocje.
Jednakże, używam ich tylko i wyłącznie w towarzystwie osób mi dobrze znanych. Nigdy przy osobach starszych etc. Z racji szacunku.
PS Polski wulgaryzm docenia się, gdy zacznie się mieszkać za granicą, gdzie większość to pochodne fuck. |
Temat: Papierosy |
MDST
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 69481
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-02-07, 23:29 Temat: Papierosy |
| Pale od 17 roku życia, w wieku 16 lat miałem pierwszy raz przyjemność skosztowania tego wytworu. Jednak nie lubię, kiedy ktoś pali w miejscu publicznym, przy jedzenie, nadal nie lubię zapachu papierosów - co jest dziwne, a zwłaszcza jak ktoś jest nimi cały przesiąknięty. Nigdy nie palę w pomieszczeniu, palę zawsze w takim miejscu, co nikomu nie będzie przeszkadzać. |
Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
MDST
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 40048
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-02-07, 23:22 Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
zainwestowałbym w nieruchomości oraz akcje na giełdzie. |
Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
MDST
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 34078
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2014-02-07, 23:20 Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
| prywatne korepetycje pobierałem w całej szkole podstawowej, jednak to nie motywuje tak bardzo jak prawdziwa szkoła języków obcych, gdzie nie ma wybacz, tylko trzeba się uczyć, żeby zdać rok - na takowe kursy chodziłem kolejne 6 lat, dzięki czemu zdobyłem certyfikat z akademickiego języka angielskiego. |
Temat: Co studiujecie? |
MDST
Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 57958
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2014-02-07, 23:10 Temat: Co studiujecie? |
| ja studiuję Międzynarodowy Biznes Ekonomię i Marketing na Glasgow Caledonian University. Jak na razie uwielbiem ten kierunek i szkocki system nauczania. |
Temat: Only in English - hyde park |
MDST
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 19903
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2014-02-07, 23:08 Temat: Only in English - hyde park |
As you said, speaking in English is importnant in your personal development. However, speaking with Poles is not the best way since we are not getting used to different accents. Moreover, people who are not native speakers are not perfect role model if it comes to pronounciation. Thus, watchin movies, TV series and so on is better way.
It is also a good idea to find a pal from abroad and start chatting or skyping with him/her that will lead to achive best goals in language improvement. |
Temat: pomysł na tanie wakacje |
MDST
Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 47164
|
Forum: HydePark Wysłany: 2014-02-07, 22:57 Temat: pomysł na tanie wakacje |
| ja w tym roku właśnie planuję Gruzję wraz ze znajomą. Zastanawiamy się jaki środek transportu najlepiej wybrać na ten wypad, czy samolot, autokar, czy też autostopem jakoś pojechać. Coś polecacie? |
| |