Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 40
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Muzyka w tle na blogu :)
ailischia

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 13702

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-09-04, 12:30   Temat: Muzyka w tle na blogu :)
Znalazłam! :) chodzi mi o coś takiego dyskretnego:

http://nordicaphotography...en-emma-rikard/

da się?
  Temat: Muzyka w tle na blogu :)
ailischia

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 13702

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-09-03, 14:47   Temat: Muzyka w tle na blogu :)
W podobny temacie, ale jednak inne pytanie :) jeśli gdzieś jest wątek- będę wdzięczna za przekierowanie,

nie chciałabym aby muzyka uruchamiała się bezpośrednio przy wejściu na stronę,

ale ewentualnie w danym poście

np. post, opis i tam przycisk play - widziałam kiedyś na czyjejś stronie i było to ciekawe rozwiązanie, słuchasz przy czytaniu/oglądaniu - jeśli chcesz, albo nie

mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :)
i czy to jest legalne? albo jak należałoby to zrobić, aby było legalne?
  Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
ailischia

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 16957

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-09-03, 08:42   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
Tak, również posiadam wizytówki, warto mięć! bardzo ważna rzecz na spotkania, spontaniczne akcje, imprezy - nic nie wygląda lepiej, niż wręczona wizytówka, a nie jakieś świstek papieru (aczkolwiek jak zainteresowanie jest duże to i świstek papieru wystarczy ;) )

Basiu! podobają mi się Twoje pomysłu na temat niestandardowych ulotek!
oraz zawierania na nich informacji! :)
  Temat: [blogger] Rotator zdjęć (pokaz slajdów) w nagłówku
ailischia

Odpowiedzi: 95
Wyświetleń: 79873

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-09-02, 16:36   Temat: [blogger] Rotator zdjęć (pokaz slajdów) w nagłówku
Próbowałam 3 razy nie wychodziło, w końcu usunęłam dwie linijki, przez które kod nie chciał mnie puścić i wtedy zadziałało :) - ale nic się nie popsuło - slajder jest na pierwszej stronie, nie widzę aby pojawiał się, np. w postach :)
bardzo dziękuję!

[ Dodano: 02-09-2013, 17:38 ]
Chciałabym kliknąć, że pomogłeś, ale nie wiem co/gdzie powinnam zrobić? hm
  Temat: [blogger] Potwierdzenie kliknięcia przycisku 'lubię to'
ailischia

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4684

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-08-30, 18:36   Temat: [blogger] Potwierdzenie kliknięcia przycisku 'lubię to'
Potwierdzam, kiedyś dla testu sprawdzałam z koleżanką czy FB funkcjonuje i na jakiś czas się zawiesiło, ale później wróciło do normy
  Temat: Aparaty fotograficzne...
ailischia

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 30124

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2013-08-30, 13:32   Temat: Aparaty fotograficzne...
Luken - ale ja nie mam do Ciebie pretensji i moja wypowiedz nie była skierowana w Twoim kierunku
chodziło mi tylko o uogólnienie Wojciech W.
owszem możliwość pożyczenia obiektywu jest argumentem, nie zaprzeczam
aparat dobiera się do tego co będziesz robił, a nie do marki
  Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
ailischia

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 16957

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-30, 11:10   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.

Basia napisał/a:

Ja robiłam torby na zakupy, które rozdałam w konkursie, ale nie sądzę aby miało to jakikolwiek wpływ. Musiałabym ich chyba zrobić 1000 a nie 6 sztuk ;) Niedługo kubki będę rozdawać, ale też w małych ilościach..

O ulotkach myślałam przy okazji jakiś akcji typu jarmark ekologiczny, ale trochę za późno się obudziłam. Chociaż wydaje mi się, że w przypadku takiego bloga jak mój ma to więcej sensu niż przy takim lajfstajlowym czy opiniotwórczym. Może zdążę jakieś zrobić na MakeCamp to dam Wam znać ;) Tylko ciężko będzie stwierdzić ile wejść ze względu na konferencję a ile na ulotki ;)

ooo a polecasz jakaś firmę? gdzie robiłaś torby?

[ Dodano: 30-08-2013, 12:19 ]
Ulotki robiłam i zawsze mam na jakiejś imprezie zewnętrznej - sportowej,
dlatego przy takiej okazji - duża ilość ludzi, zawsze warto się pokazać,
wykonuję reportaż z imprez sportowych, oraz okolicznościowych - głównie śluby
obecnie planuję w końcu wykonać banery - na allegro ostatnio znalazłam tanie i jakość bardzo mnie zaskoczyła,
zawsze można powiesić na barierkach, lub innych miejscach, może roll-up?
spodobał mi się pomysł toreb eko, albo koszulek do rozdawania w konkursie, albo jako dodatek do nagród
nie wiem czy chciałabym bawić się we wkładanie ulotek do gazet, ale jeśli masz możliwość, ochotę to czemu nie, ale chyba lepiej przejść się ruchliwą ulicą i porozdawać
  Temat: [opinia/porady] Smakiem Pisany Blog
ailischia

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2110

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-29, 18:21   Temat: [opinia/porady] Smakiem Pisany Blog
Czarna ramka mi nie przeszkadza, kwestia gustu, fajnie zdjęcia

Nie to, że nie chce mi się pisać, ale ogólnie forma bloga mi odpowiada
Podoba mi się, że z prawej masz szybko dostępne kategorie, a pod wpisami inne propozycje potraw
  Temat: [blogger] Rotator zdjęć (pokaz slajdów) w nagłówku
ailischia

Odpowiedzi: 95
Wyświetleń: 79873

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-08-29, 18:11   Temat: Problem - slajder w poście i stronie :(
Dziękuję za wspaniały slajder - walczyłam z innym chyba z tydzień jak nie więcej
Postanowiłam zmienić wygląd i wszystko idzie w dobrym kierunku

Wszystko pięknie działa, ale mam problem, otóż kiedy klikam w post, albo stronę, np. o mnie, pojawia się tam również ten slajder!

próbowałam w kodzie coś dojrzeć, metodą prób i błędów kasowałam, ale nic to nie dało, dalej to samo, proszę o pomoc!
www.alicjaniemiec.pl
strona - http://www.mirabili.pl/
link do postu: http://www.mirabili.pl/20...cow-w-ebie.html
link do strony: http://www.mirabili.pl/p/o-mnie.html

Zaczęłam zastanawiać się, czy może układ szablonu tego nie powoduje?

Niestety ciągle slajder pokazuje mi się w innych postach, stronach, a nie tylko na stronie głównej :(
  Temat: Ulubione perfumy
ailischia

Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 44182

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-08-29, 18:03   Temat: Ulubione perfumy
Obecnie mam Chanel, Coco Mademoiselle
czaiłam się, czaiłam, aż w końcu ukochany mi wręczył
piękny zapach
  Temat: Farbowanie włosów.
ailischia

Odpowiedzi: 186
Wyświetleń: 56281

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-08-29, 18:00   Temat: Farbowanie włosów.

robaszekk napisał/a:

Ja planuję niedługo iść do fryzjerki i poprosić, by mi dobrała kolor farby do naturalnych odrostów tak, bym już więcej nie farbowała - odwyk!

ja mam już prawie 2 letni odwyk :) w październiku minie

2 lata temy miałam ścięte włosy asymetrycznie, do żuchwy, wtedy tez kolor był zbliżonych do moich naturalnych i było mi łatwiej, zapuściłam włosy obecnie lekko za ramiona i 100% moje

ale korci mnie na jakieś blondy, czy pasemka :D
  Temat: Wulgaryzmy . . .
ailischia

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 22933

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-08-29, 17:58   Temat: Wulgaryzmy . . .
W chwilach mega złości - ok, ale nie jako przecinek,

Pamiętam, jak za czasów nastoletnich wkręciło się mi i przyjaciółce, przeklinanie - opowiadałyśmy coś miedzy sobą i ciągle wulgaryzm, na szczęście "ogarnęłyśmy się" i zaprzestałyśmy:) ech te czasu nastoletnie ;)

Strona 2 z 4
Skocz do: