| Autor |
Wiadomość |
Temat: Papierosy |
ailischia
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 70315
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-08-29, 17:54 Temat: Papierosy |
Mama kiedyś mi powiedziała, abym nigdy nie próbowała, bo ona tak zrobiła i się zaczęło
Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło, nie próbowałam i jestem wolna
ponoć jak do 20 roku życia nie spróbujesz, to prawdopodobieństwo, że zaczniesz palisz, bardzo maleje
nie rozumiem tych co palą, ubrania śmierdzą, trzeba wychodzić, nieświeży oddech - nie, nie
Mama próbowała takie tabletki, spontanicznie zaczęła brać z koleżanką
Palisz i łykasz tabletki, palisz i łykasz, aż pewnego razu pali i jej nie smakuje! szok
dłuuugo nie paliła, ale pewnego razu sąsiadka ją namówiła... ech i popala, na szczęście nie tak jak kiedyś |
Temat: Aparat na zęby |
ailischia
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 28819
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-08-29, 17:49 Temat: Aparat na zęby |
Nosiłam samiligaturujący - jeśli ktoś chce, to polecam, skraca czas noszenia, oraz wizyty co 3miesiące, nie ma się gumek, są same zamki - oszczędza się na wizytach i całe leczenie wychodzi taniej |
Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
ailischia
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 9373
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-08-29, 17:47 Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Ostatnio zostałam poproszona i z radością się zgodziłam- synek mojej przyjaciółki. Jest fantastyczny ubolewam tylko, że nie mieszkamy w tym samym mieście gdyby tak było pewnie ciągle byśmy się widywali, a tak niestety nie
ogólnie czuję taka misję opiekuńczą, nieprzymuszona chęć pomagania im, często się pytam czy im czegoś nie potrzeba, czy coś kupić - poprostu inaczej postrzegam "chrześniaka", ale nie jest to na pokaz |
Temat: co jadasz na śniadanie ? |
ailischia
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 52399
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2013-08-29, 17:39 Temat: co jadasz na śniadanie ? |
Na śniadanie w ciągu tygodnia świeże owoce, zależnie od sezonu, np. aktualnie nektarynka/brzoskwiania + banan + jogurt i na t musli jak mam
natomiast w sobotę/niedzielę kiedy wstaję później - może być jajecznica i klasyczne kanapki , aaaalbo naleśniki! |
Temat: całujący facet |
ailischia
Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 19258
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-08-29, 17:35 Temat: całujący facet |
Przeważnie zamknięte, ale bywają sytuacje kiedy spoglądamy na siebie i wtedy oczy się tak fajnie śmieją |
Temat: Podkład |
ailischia
Odpowiedzi: 176
Wyświetleń: 47785
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-08-29, 17:30 Temat: Podkład |
Maggie90 napisał/a: Ja do tej pory byłam bardzo zadowolona z podkładu Lirene City Matt - przede wszystkim dlatego, że w końcu trafiłam na mój kolor! Jednak na wiosnę okazał się zbyt matujący i szukałam czegoś rozświetlającego. Kupiłam L'Oreal Lumi Magique, który wizualnie daje bardzo fajny efekt, ale ciągle mam wrażenie, że zaraz mi spłynie z twarzy.
faktycznie dobrze matuje? moja cera ostatnio strasznie się błyszczy
[ Dodano: 29-08-2013, 18:31 ]
polka napisał/a: Mam cerę naczynkową, więc zależy mi na dobrym kryciu i w tym względzie świetnie sprawdza się podkład Estee Lauder Double Wear. Nie jest może najtańszy, ale jest bardzo wydajny i świetnej jakości.
miałam go jakieś 2lata temu i byłam bardzo zadowolona, zastanawiam się aktualnie nad powrotem
[ Dodano: 29-08-2013, 18:32 ]
LordBufi napisał/a: nie mam jakis dużych problemów z cerą, ewentualnie latem troche matujący podkład a ogólnie raczej zależy mi na wyrównaniu kolorytu. Ostatnio mi się skończył i kupiłam pierwszy lepszy w biedronce bo szłam na wesele a nie miałam już żadnej drogerii blisko otwartej i jestem pod wrażeniem znacznie lepszy niż te co dotychczas stosowałam w cenach 60-80zł
kupiłam ten z biedronki, podobny do sorayi, ale niestety na mnie źle zadziałał |
Temat: sposób na piękne włosy |
ailischia
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 38998
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-08-29, 17:28 Temat: sposób na piękne włosy |
A znacie coś na przetłuszczanie się?
byłam u dermatologa, ale oczywiście usłyszałam, że nie ma na to lekarstwa, ech...
szampony miałam od dermatologa, ale działają na chwilę |
Temat: [prezenty] Jaki prezent na komunię? |
ailischia
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 23401
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-08-29, 17:24 Temat: [prezenty] Jaki prezent na komunię? |
Oj ciężki temat, ciekawe co będzie mnie czekać za kilka lat - chrześniaczek
ja dostałam medalik złoty z dwoma małymi serduszkami - uroczy - ma do dziś
różaniec - też mam do dziś
pamiątkę, gadżety typu piórnik, portfel - chyba z motywem dzwonnika z noter dame - wtedy był szał i pieniążki - za które kupiłam rolki - to pamiętam
pewnie kartki też były, słodycze
pamiętam też, że miałam taki piękny wianek naturalny mama trzymała go w wodzie |
Temat: prezenty dla rodziców |
ailischia
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 13369
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-08-29, 17:19 Temat: prezenty dla rodziców |
z tatą nie mam problemów, jest melomanem
zazwyczaj jakaś płyta, czy tez koncert, film, albo książka podróżnicza, czy tez biograficzna jakiegoś zespołu, np. pink Floyd, często też sam sugeruje co chciałby dostać,
brat- zależnie od nowych hobby ostatnio gry planszowe
niestety z mamą mam często problem, wszystko ma i nic nie chce ech... |
Temat: Arachnofobia - czy boisz się pająków? |
ailischia
Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 20752
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-08-29, 17:13 Temat: Arachnofobia - czy boisz się pająków? |
| Nie lubię tych z długimi nogami ;p kosarze chyba brrrr |
Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
ailischia
Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 50866
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-08-29, 17:12 Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
Zależy od sytuacji, ale chyba nigdy czas przygotowań nie przekroczył 1,5-2h - łącznie z myciem włosów, suszeniem ich, układaniem i pełnym starannym makijażem
do pracy, 15-20minut
w ekstremalnych 5 minut |
Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
ailischia
Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 39898
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-08-29, 17:10 Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
Dobrze czuję się w spodniach - wiadomo
ale lubię spódnice, często zakładam do pracy, do kolan
najchętniej nosiłabym sukienki, ale niestety nie mam takich na co dzień może ze dwie
ostatnio udało mi się dorwać dłuuugą spódnicę - jestem wysoka i było ciężko, ale bardzo fajnie sie w niej czuję i komplementy tez były, więc ok |
| |