Widze takiego tematu nie było ,więc zakładam
Jakiej firmy podkładów używacie? w jakiej wersji ?
Ja osobiście 'odkryłam' ostatnio podkłady z Soraji.
Nie są drogie ,a są ich różne kategorie. Matujący ,antybakteryjny ,kryjący itp
Wysłany:
2009-10-02, 12:13
CzarnaKTB napisał/a:
Ja osobiście 'odkryłam' ostatnio podkłady z Soraji.
Nie lubię tej firmy, kiedyś krem mnie uczulił i postanowiłam nigdy więcej nie używać rzeczy z tej firmy poza wyjątkiem - żel do twarzy, który tak czy siak strasznie mnie uczulał ;P.
A sama używam podkładu mineralnego z Maybeliine . Jest bardzo fajny, nie kryje zbyt mocno i nie zatyka porów. Mam dość ładną cerę, bez niedoskonałości, więc taki jest dla mnie wręcz idealny. Wkurza mnie jedynie, że trochę mi się buzia świeci, ale gdy w zimie będę mieć przesuszoną ten podkład będzie dla mnie zapewne idealny. Zresztą zawsze można go zmatowić pudrem w kamieniu lub sypkim .
Moje
Częściej jednak używam tego Be Beatiful.
Nie jest widoczny ,a doskonale nawilża i dopasowuje się do koloru cery.
Ewentualnie jeszcze puder ,ale jedynie nabłyszczający ,i na ważniejsze wyjścia
Inez ,co do twarzy ,to zazdroszczę
Ja mam przeważnie jakieś plamki
Wysłany:
2009-10-02, 12:38
CzarnaKTB napisał/a:
Ja mam przeważnie jakieś plamki
Oj plamki to nic takiego, ja też je mam, ale właśnie używając lekkiego fluidu jestem w stanie je zatuszować . Zresztą baza pod makijaż ten wyrównuje kolory skóry.
Widze że tutaj bardziej ekskluzywne sprawy są
ja mam podkłady za 11 zł ;d
no wiem ,plamki to nawet wystarczy pudrowy korektor ,ale co innego ,jak wyskoczy Ci np. pryszcz na środku policzka
Dasz tonę korektora i podkładu a i tak widać
Wysłany:
2009-10-02, 13:21
CzarnaKTB napisał/a:
Widze że tutaj bardziej ekskluzywne sprawy są
Ekskluzywne? Hahaha! Bez przesady. Gdy przychodzą klientki do Super-Pharmu i konsultantki proponują im Maybelline to dla nich to jest niższa półka . Co z tego, że to ten sam producent co L'Oreal . Zresztą ja mam zniżki i dostałam ten podkład za nieco ponad 20 zł.
Zresztą ja mam zniżki i dostałam ten podkład za nieco ponad 20 zł.
My ,zwykli śmiertelnicy ,mamy za 50 ,więc wiesz
Wysłany:
2009-10-03, 09:09
Używam tego samego, co Inez Nie uważam go za cud świata, ale baza Deremiki (na wiecznie świecący nochal), i połączenie tego podkładu z kaszmirowym kremem Nivea = cud malina (w sumie i tak nie narzekam na swoją cerę, ale pomalowana czuje się lepszym człowiekiem )
A do poprawki, w ciągu dnia, mineralny puder Rimmel'a
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-10-03, 12:00
na plamki są świetne maseczki błotne które oczyszczają i jednocześnie usuwają przebarwienia skóry. ja używam do tego maseczki z montagne jeunesse samorozgrzewająca.
poza tym baza także potrafi zdziałać cuda
ja używam tylko i wyłącznie kosmetyków z Loreal minerals. Podkład w pudrze , bronzer, cienie. Dodatkowo za sprawą minerałów pomagają mi się pozbyć różnego rodzaju niedoskonałości cery. na to zazwyczaj idzie baza rozświetlająca pod oczy
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
To mnie że tak powiem brzydzi
Ja znalazłam idealny podkład.
http://polki.pl/work/priv...ats/E/18620.jpg
tylko niestety.. troche drogi
Ale nie spodziewajmy się cudów po podkładach za 12 złotych...
Wysłany:
2009-10-03, 19:27
CzarnaKTB napisał/a:
To mnie że tak powiem brzydzi
ale to chemiczne błoto można oczywiście brać prawdziwe , ale też jest chemicznie poprawiane. sama widziałam coś takiego ostatnio i chyba się skuszę. puszka wielka, na wiele wiele użyć, no ale trochę drogaśna.
Cytat
Ale nie spodziewajmy się cudów po podkładach za 12 złotych...
nie cena świadczy o tym czy produkt jest dobry czasami kosmetyki w cenach poniżej 20zł są lepsze od tych za 100. kwestia doboru tak naprawdę. poza tym wychodzę z założenia, że przekonujesz się o tym czy podkład jest dobry dopiero wtedy, gdy go zaczniesz regularnie używać
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
przekonujesz się o tym czy podkład jest dobry dopiero wtedy, gdy go zaczniesz regularnie używać
Miałam coś takiego z kremem.
Na początku był gliniasty ,nie dawał efektów nawilżenia ,a po połowie pudełka nagle cud
Asiek napisał/a:
ale to chemiczne błoto
No chyba że tak
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).