| Autor |
Wiadomość |
Temat: Wulgaryzmy . . . |
Ruivo
Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 23110
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2017-03-04, 18:30 Temat: Wulgaryzmy . . . |
Osobiście staram się unikać wulgaryzmów. Jak jakiegoś użyję to już naprawdę muszę mieć dość wszystkiego i wszystkich dookoła.
Natomiast u innych denerwuje mnie ich nadużywanie. Całkowicie rozumiem zdenerwowanie, ale rzucanie wulgaryzmami na lewo i prawo nie świadczy o wysokim poziomie kultury osobistej oraz znajomości rodzimego języka. |
Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
Ruivo
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 41305
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2017-03-04, 18:24 Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
| Kupiłabym sobie nowy instrument, bilety lotnicze do Brazylii i jakieś mieszkanie w tym kraju, a na miejscu wydałabym trochę pieniędzy na koncerty. Natomiast resztę bym przechowywała w razie potrzeby. |
Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
Ruivo
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 34678
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2017-03-04, 18:16 Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
| Nigdy nie chodziłam na korepetycje. Szczególnie w kwestii języków obcych. Wolę spędzić trochę czasu z językiem i go zrozumieć samodzielnie, metodą prób i błędów. |
Temat: Ulubione perfumy |
Ruivo
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 44584
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2017-03-04, 18:04 Temat: Ulubione perfumy |
| Osobiście uwielbiam EDT Seductive Musk od Oriflame oraz EDT Brazil Beat i EDP Attraction for her od Avonu. |
Temat: Smutne piosenki |
Ruivo
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 40120
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2017-03-04, 17:58 Temat: Smutne piosenki |
Na mnie osobiście najbardziej działa piosenka „Bleeding Heart” grupy Angra.
https://www.youtube.com/watch?v=SHSN2DQey4Y |
Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Ruivo
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 41851
|
Forum: HydePark Wysłany: 2017-03-04, 17:33 Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
| Znam osobiście członków Defektu Muzgó – grałam z nimi przez trzy dni. A jeśli kontakt pisemny się liczy, znam również aktualnego gitarzystę prowadzącego Megadeth – Kika Loureira. |
Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :) |
Ruivo
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8725
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2017-03-04, 17:21 Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :) |
| Nie tłumaczę. Słucham muzyki, rzadko kiedy zwracam uwagę na tekst. Wolę wyłapywać ewentualne zabiegi stosowane przez zespół/wykonawcę na płaszczyźnie kompozycji. |
Temat: Słuchasz podobnej muzyki co Twoi przyjaciele? |
Ruivo
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 13186
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2017-03-04, 17:18 Temat: Słuchasz podobnej muzyki co Twoi przyjaciele? |
| Tak średnio. Mój gust zbiegał się z tym mojego przyjaciela przez pierwszy rok znajomości, ale potem on poszedł w stronę innej muzyki. Ja zostałam przy muzyce rockowej, ale włączyły mi się do tego jazz i bossa nova (natomiast on chyba całkowicie odszedł od rocka). Natomiast moich znajomych ciągle zarażam jakąś muzyką albo sami się zarażają ode mnie bez mojej pomocy. |
| |