Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 437
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: O czym jest Twój blog?
Peen

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1901800

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-11-19, 13:15   Temat: O czym jest Twój blog?
Zaczęło się od tego, że humorystycznie o seksie, ale po pewnym czasie jakoś samo z siebie ewoluowało i chociaż tematyka seksu powraca, to doszło tyle innych, że mogę sobie pozwolić na podział na kategorie. Jedyne, czego się trzymam, to żeby dalej było lekko i z humorem
  Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Peen

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 46591

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-19, 13:13   Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Ja czerpię chorą satysfakcję, kiedy zaczynają się kłótnie w komentarzach ;) Naturalnie, lubię kiedy ludzie reagują jakoś na czytany tekst, bardzo mi miło kiedy się zgadzają, dodają własne przeżycia, albo po prostu chwalą. Ale te chamskie sprawiają mi więcej radości - bo kiedy się zaczynają, to znaczy, że kogoś naprawdę ruszyło, co napisałam
  Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Peen

Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 21829

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-19, 13:10   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Piszę w Abiwordzie, daję do korekty i redakcji mężowi, a potem wrzucam na bloggera, już tam bawiąc się w formatowanie tekstu i dodawanie zdjęć
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Peen

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 52822

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-19, 13:07   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Grafika - nie musi być mega super nie wiadomo jaka, ale koniecznie musi być przejrzysta i schludna, a okno z tekstem szerokie.
  Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?
Peen

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 39601

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-19, 13:05   Temat: [2011 /2012] jaki serwis najlepszy na bloga?
Mi powoli blogger przestaje wystarczać. Chciałabym wprowadzać możliwość plusowania i minusowania komentarzy, kompletnie zmienić wygląd i wiele innych rzeczy, które co chwilę przychodzą mi do głowy. Coraz częściej myślę nad przejściem na wordpress, ale daję sobie czas, najpierw chcę odbudować statystyki i oglądalność po olaniu bloga na dłuższy czas
  Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?
Peen

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 20929

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-19, 13:03   Temat: Co robisz kiedy nie masz natchnienia?

lordK napisał/a:

Odbiegliście troszeczkę od tematu, więc postaram się do niego wrócić ^^

Co robić gdy brak natchnienia? Odpowiem paradoksalnie - PISAĆ.

Nie ma nic gorszego niż zastój. Pisanie regularne jest jedną z najważniejszych wartości, dla których potencjalni czytelnicy odwiedzają bloga.
Jeśli nie ma natchnienia, zawsze da się napisać gorszy tekst - taki, który nie ma sprawdzonych wiadomości, szerokich opisów, czy też jest słabszy składniowo. Moim zdaniem jednak gorszy tekst jest lepszy niż żaden.
Zawsze rzucasz jakiś temat do dyskusji, do przemyśleń. Zawsze blog się aktualizuje, a w miejscach zbytu treści zdobywasz przyłożenie - może nie takie za dużą liczbę punktów, ale jednak.

Warto czasem zastanowić się nad tym, czy autor danego bloga nie ogranicza się sam? Ciasną tematyką na przykład lub brakiem otwartości na nowe.

Dokładnie. Do tej pory stwierdzałam, że skoro nie mam weny to nie piszę i tyle. Kończyło się to paromiesięcznymi przerwami na blogu, albo pojawianiem się 2 postów na miesiąc. Teraz spięłam się i wg rad Kominka, którego książka bardzo mnie zainspirowała i dała pozytywnego kopa - posty pojawiają się co 2-3 dni, nawet jeśli miałyby być pisane na siłę (swoją drogą sama zauważyłam, że te pisane na siłę, z których nie byłam zadowolona zdobywały największą popularność)

Piszcie, nawet jeśli to boli ;)
  Temat: Stephen King
Peen

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17863

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-11-19, 12:56   Temat: Stephen King
A czytał ktoś już tę kontynuację Lśnienia? Bo jak tylko o tym usłyszałam, to się załamałam. Mam przeczucie, że to nie może być nic dobrego
  Temat: Pytanie do Panów - dobra kuchnia czy dobry seks?
Peen

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 10459

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-11-19, 12:55   Temat: Pytanie do Panów - dobra kuchnia czy dobry seks?
Mają wrażliwszy smak i lepsze wyczucie - jak już się zabiorą za gotowanie i nauczą, to wyjdzie im to lepiej niż nam, niestety.

A to, że większosć potrafi nawet jajecznicę zepsuć to inna kwestia :P
  Temat: Stan cywilny
Peen

Odpowiedzi: 144
Wyświetleń: 36706

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-11-19, 12:24   Temat: Stan cywilny
Chociaż wiele osób czytających mojego bloga w to nie wierzy - prawie żona i matka ;) [ze ślubem czekam tylko aż ciążowy brzuszek i dolegliwości znikną]
  Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie?
Peen

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 45436

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-11-19, 12:21   Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie?
Pomijając kwestię możliwego i bardzo prawdopodobnego niedopasowania w łóżku - po pewnym czasie zaczynamy się zastanawiać, jak to by było z kimś innym, czy każdy jest taki sam, itd

Ach, no i noc poślubna do dupy, bo prawiczek skończy raz dwa, a dziewica nie będzie umiała jeszcze z seksu czerpać frajdy.

Jak ktoś wyżej napisał - ZERO ŚLUBU PRZED SEKSEM
  Temat: Pytanie do Panów - dobra kuchnia czy dobry seks?
Peen

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 10459

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-11-19, 12:18   Temat: Pytanie do Panów - dobra kuchnia czy dobry seks?
Seks, żarcie zawsze można zamówić ;) (wiem, że pytanie do panów, ale uważam za uniwersalne - poza tym faceci są lepszymi kucharzami)
  Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu
Peen

Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 30715

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-11-19, 12:17   Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu
Mi cały obecny związek zaczął się od spędzenia przypadkowo wspólnie nocy :D Nie wierzę w bzdury pt "jak ma być na poważnie to trzeba poczekać ile się da". Fakt, czekanie jest fajne, ale żeby przedłużyć moment "przedpierwszorazowego napięcia", a nie jako warunek potraktowania kogoś poważnie

Strona 36 z 37
Skocz do: