|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51889
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-18, 22:25 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
na tę chwilę mam ok. 50 tematów i co chwilę zapisuję nowe.
często bywa, że sprawa nie cierpi zwłoki i trzeba kuć żelazo, póki gorące, dlatego nie zapisuję tego w notatniku, a piszę od razu, na spontanie.
jeśli nie mam nic konkretnego, żadnego planu, a trzeba coś nowego podać ludziom do czytania - wówczas sięgam do mojej listy
tak to mniej więcej wygląda, choć już teraz widzę, że będę miała coraz więcej takich "nietkniętych" tematów, które będę odkładać w nieskończoność, więc staram się pisać na bieżąco. |
Temat: Na co zwracasz uwagę słuchając utworu? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 16267
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2013-07-17, 10:13 Temat: Na co zwracasz uwagę słuchając utworu? |
| zdecydowanie na melodię i brzmienie. dopiero potem patrzę na tekst. |
Temat: nad morze czy w góry? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 178
Wyświetleń: 39178
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-07-17, 10:04 Temat: nad morze czy w góry? |
| pochodzę z gór, ale - niczego im nie ujmując - bliższe jest mi morze. uwielbiam jego nieskończoność, wzburzenie, toń. uwielbiam nadmorski klimat. niedawno wróciłam znad morza i teraz już jestem stuprocentowo pewna, że w przyszłości właśnie na jakimś wybrzeżu chciałabym mieszkać. |
Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 161
Wyświetleń: 82285
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-17, 10:00 Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje? |
pisanie, pisanie i jeszcze raz pisanie. stąd moje blogi - lifestylowy i z opowiadaniami (nie wiem, czy można zamieszczać linki, więc jeśli ktoś chce, niech sobie zajrzy na mój profil ).
poza tym uwielbiam gotować, kuchnia indyjska i ostatnio włoska to coś, w czym próbuję się doskonalić.
muzyka to oddzielny temat, cięzko zaliczyć to do hobby, ale bez niej nie ma mnie. |
Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 51520
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-07-17, 09:55 Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
jestem z natury z tych, którzy nie lubią przeciągać pewnych rzeczy. nigdy, przenigdy nie mizdrzyłam się przed lustrem, bo jeśli mam gdzieś wyjść, to za bardzo nie mogę się doczekać, żeby robić perfekcyjny makijaż kładąc jakieś cienie na powieki.
poza tym mam bardzo wrażliwą skórę, dlatego makijaż u mnie to jedynie lekki podkład, tusz do rzęs (chociaż nie zawsze) i szminka. to oznacza, że u mnie "5 minut" oznacza góra 5. |
Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 24079
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-07-17, 09:51 Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie? |
pierwsza randka to taka błazenada, na której każdy ma jakieś dziwne przekonanie o tym, że musi się spodobać, gadać o sobie jak najciekawiej i sprawiać jakiekolwiek wrażenie.
tymczasem ja doceniam najbardziej, kiedy facet słucha mnie z nieudawanym zainteresowaniem, zamiast próbować mi imponować tym, jakie ma poglądy itp.
bądźmy sobą i słuchajmy się na wzajem, wtedy będzie najlepiej.
najlepsza randka to ta całkowicie spontaniczna, kiedy spotykasz kogoś i wiesz, że kroi się coś bajkowego. |
Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 24217
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-07-17, 09:24 Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ? |
jeśli facet może zniżyć się do poziomu pantoflarza, to dla mnie jest zwykłą ciapą i skreślam go od razu.
facet, który ma swoje zdanie (i dlatego, mam rozumieć, jest przeciwieństwem pantoflarza) i oczywiście potrafi mi się sprzeciwić jest seksowny i myślę, że jeśli do tego okaże się, że kilka (no dobra, trochę więcej niż kilka) innych cech charakteru mi w nim odpowiada, to myślę, że się z nim dogadam |
Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 40234
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-07-17, 09:19 Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
| zdecydowanie sukienka, a zwłaszcza teraz, w okresie letnim. nie ma nic, co jest jednocześnie tak bardzo kobiece i dziewczęce. |
Temat: [poradnik] jak poderwać dziewczynę ? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 23755
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2013-07-17, 09:17 Temat: [poradnik] jak poderwać dziewczynę ? |
jak poderwać dziewczynę? zanim to zrobisz, poznaj ją i dowiedz się, czy warto. czasem to, że daje ci kosza wcale nie musi oznaczać, że to źle - może właśnie robi ci przysługę. ale jeśli jednak gra okaże się warta świeczki, zwrócić na siebie jej uwagę, a potem zacznij olewać, olewać, olewać.
jeśli kiedykolwiek wcześniej pomyślała, że niezłe z ciebie ciacho, to będzie się głowić, jak mogłeś ją olać i wtedy dopiero możesz zacząć ją podrywać.
jeśli jednak nie zrobił na niej wrażenia twój wygląd i sposób bycia, to nie łudź się, że ona może być twoja. |
Temat: Miłość - skąd wiadomo że to to? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 28984
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-07-17, 08:56 Temat: Miłość - skąd wiadomo że to to? |
słyszałam na mieście, że miłość ma to do siebie, że albo ją czujesz i jesteś tego pewien, albo zastanawiasz się, czym jest i jak ją rozpoznać |
Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Oleandrra
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 45424
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2013-07-17, 08:37 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
co tu dużo mówić... mam zdecydowanie inne podejście do tematu niż założyciel tematu
jestem za całkowitym zakazem seksu po ślubie, chyba, że był uprawiany przed.
jeśli nie uprawiasz seksu przed ślubem, to dla dobra swojego małżeństwa w ogóle zrezygnuj z tego typu przyjemności, bo jedyne, co cię czeka, to najprawdopodobniej rozczarowanie. skoro twój partner wytrwał w takim postanowieniu, to najprawdopodobniej było mu to na rękę, bo mu nie staje i teraz, kiedy już jesteście związani węzłem małżeńskim, ma cię w garści i mu nie uciekniesz
mówiąc bardziej poważnie, takie poglądy jak "seks tylko po ślubie" są domeną ludzi, którzy nie wiedzą, co to seks i nie zdają sobie sprawy z tego, jaki jest ważny.
ps. z tego miejsca witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |