Autor |
Wiadomość |
Temat: Kiedy założyć Fan Page? |
adrkwi
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 30844
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-01-30, 14:33 Temat: Kiedy założyć Fan Page? |
RayGarraty napisał/a: VlogMat napisał/a: Mógłbym się rozpisać - jak prowadzić fanpage,
Rozpisz się, chętnie poczytam
Ale tutaj nie ma żadnych skomplikowanych rzeczy, częste targetowe wpisy (przynajmniej 3 dziennie), wyszukany język, dużo obrazków we wpisach, dzięki temu są one dużo bardziej wartościowe dla facebooka i częściej się pokazują na tablicach fanów. Prowadziłem konkurs na facebooku o zasiego 200 000 osób, fan page firmowy i co nieco wiem na ten temat. Niestety na nowych fanów nie ma to żadnego wpływu, znalezienie lajków to zainteresowanie ludzi naszym produktem = blogiem. |
Temat: Typografia na blogu |
adrkwi
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2119
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-01-29, 22:24 Temat: Typografia na blogu |
Był już poruszany temat dotyczący ortografii na blogach. Jednak dla nas blogerów, równie istotna jest typografia. Jak wygląda wasza znajomość typografii? Co byście doradzili a co odradzili innym?
Ja osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest jasne tło i ciemna bezszeryfowa czcionka. Używanie justify wewnątrz wpisów oraz wykorzystywanie maksymalnie jednego wyróżnienia czcionki.
Odradzam używania wielu kolorów i zbyt dużej ilości wyróżnień. |
Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
adrkwi
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 39160
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-01-29, 17:29 Temat: czy znacie kogoś znanego? ;) |
Rozmawiałem chwilę z OSTR i Donguralesko. Widzieć, widziałem dziesiątki polskich znanych artystów, głównie muzyków. Osobiście znam piłkarza Widzewa Łódź oraz braci Legun, finalistów Mam Talent. Cóż ale najpopularniejszy będę oczywiście ja ... |
Temat: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach |
adrkwi
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 15085
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-01-29, 17:25 Temat: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach |
Stąd nawet raperów rzadko widujemy w reklamach. |
Temat: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach |
adrkwi
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 15085
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-01-29, 14:50 Temat: Blogerzy i Vlogerzy w reklamach |
Do reklam bierze się osoby rozpoznawalne, a że kominka sporo osób kojarzy jako blog to ok ale z twarzy? Nie sądzę. |
Temat: Fussy Pussy |
adrkwi
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 1813
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2013-01-29, 14:08 Temat: Fussy Pussy |
Poza tym szkołą średnia to jak gimnazjum, nie zdać tam trzeba chcieć. |
Temat: Fussy Pussy |
adrkwi
Wyświetleń: 1813
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2013-01-29, 12:35 Temat: Fussy Pussy |
Tylko mi się wydaje, że sukces w życiu osiągają nie Ci nadgorliwi uczniowie tylko kreatywni, zresztą tym się cechuje dobry inżynier, znajduje jak najlepsze rozwiązanie, czyli w miarę "tanio", prosto i wydajnie. Łącząc to z jak najmniejszym nakładem pracy. |
Temat: Płacenie za pisanie postów - niesamowite |
adrkwi
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2311
|
Forum: Rozmowy o Forum Wysłany: 2013-01-29, 11:38 Temat: Płacenie za pisanie postów - niesamowite |
Tutaj nikt nie chce pieniędzy za to, że piszesz posty ... |
Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8 |
adrkwi
Wyświetleń: 2854
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2013-01-29, 02:39 Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8 |
Część z tych pomysłów wejdzie w życie bo uważam je za zdecydowanie trafione i warte próby. Naprawdę dziękuję za poświęcenie mi tak wielkiej ilości czasu. Doceniam to. |
Temat: [Szablon Picture Window] "Read more" jak zmienić w |
adrkwi
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4393
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-01-28, 21:26 Temat: [Szablon Picture Window] "Read more" jak zmienić w |
Zawsze możemy poszukać dalej. |
Temat: [Szablon Picture Window] "Read more" jak zmienić w |
adrkwi
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4393
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2013-01-28, 20:08 Temat: [Szablon Picture Window] "Read more" jak zmienić w |
http://www.betatemplates....font-color.html
http://www.simplebloggert...ew-feature.html
Chodzi o to? |
Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8 |
adrkwi
Wyświetleń: 2854
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2013-01-28, 19:41 Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8 |
Basia napisał/a: Szczerze to patrząc na Twojego bloga to jedyną rzeczą, którą bym zmieniła to wywalenie facebook like boxa dla urządzeń mobilnych bo on najbardziej zawala z reguły stronę (szczególnie w godzinach wieczornych). Aha, i koniecznie przenieś obrazki na swój serwer, nie linkuj do nich gdzieś z sieci - długie czasy oczekiwania -> zobacz tutaj
Myślę, że nie ma sensu optymalizować jeszcze bardziej.
Jeśli mam możliwość zaoszczędzenia życia serwerowi to je będę linkował z zewnątrz. Nie czuje potrzeby pozycjonowania bloga za pomocą obrazków i ich wszelkich altów. Żeby tak likeboxa wywalić musiałbym własną aplikację napisać a raz nie dysponuje aż takim czasem (stąd wordpress a nie własny system) i nie wiem czy takimi umiejętnościami.
PS http://tools.pingdom.com/fpt/#!/eWDmAxUxp/http://slonecznybalkon.pl tutaj wyszło mi jeszcze wolniej niż mój blog |
|