Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 165
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8
adrkwi

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2854

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2013-01-28, 15:04   Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8

Lukem napisał/a:

WP-Touch. Ale jeśli masz szablon, który poprawnie reaguje na urządzenia mobilne, to czy jest sens obciążać bloga dodatkową wtyczką, która robi to samo?

Albo inaczej - co konkretnie chcesz osiągnąć, a nie ma tego w obecnym szablonie?

Chcę osiągnąć jak największą wydajność względem systemów urządzeń przenośnych. Wordpress ma to do siebie, że w stanie surowym nie zawsze odpowiednio dobrze reaguje na takich urządzeniach.
  Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8
adrkwi

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2854

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2013-01-28, 14:47   Temat: Wordpress a Android, iOS oraz WP8
Jaką wtyczkę polecacie do rozwiązań mobilnych? Mój szablon jest lekki i bez tego daje radę na Androidzie ale chciałbym to zoptymalizować, jakieś sugestie?
  Temat: WordPress a Percona SQL 5.1
adrkwi

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4171

PostForum: pomoc WordPress   Wysłany: 2013-01-28, 02:22   Temat: WordPress a Percona SQL 5.1
odkopię ale gdyby ktoś miał podobne pytanie to spojrzeć: http://wordpress.org/support/topic/percona-sql-51
  Temat: Kiedy założyć Fan Page?
adrkwi

Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 30844

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-01-27, 22:29   Temat: Kiedy założyć Fan Page?

Ines napisał/a:

Niestety nikt mi nie lajkuje pojedynczych postów (a raczej linków do nich z fanpage), więc jedyna szansa dla innych osób na dowiedzenie się o blogu to kiedy ich znajomy go polubi, im na tablicy wyświetli się Jacek Placek polubił Szczypta Pieprzu. Może z ciekawości wejdą.

Może wynika to z jakości Twoich wpisów? Np ten: http://www.szczyptapieprz...ojemu.html#more jest zgapiony z tego portalu : http://balala.pl/artykul/...ciebie_uslyszec
  Temat: O czym jest Twój blog?
adrkwi

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1891828

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-01-26, 02:04   Temat: O czym jest Twój blog?
Mój blog to spojrzenie młodego (lekko szowinistycznego) mężczyzny na otaczający świat. Wyrażam tam swoje poglądy, komentuje niektóre bieżące sytuacje na świecie i recenzuje/testuje sobie pewne rzeczy. Słownictwo nie jest książkowe, nie raz ociera się o wulgaryzm. Cóż taki mam pomysł na bloga i go realizuje.
  Temat: [szok] Co się dzieje z facetami ?!
adrkwi

Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 24598

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2013-01-26, 02:02   Temat: [szok] Co się dzieje z facetami ?!

wendigo napisał/a:

Skąd wiesz, że nie będzie potrafił nic zrobić? pozory czasem mylą :)
Poza tym... no konflikt zbrojny to faktycznie ekstremalna sytuacja :P i miejmy nadzieję, że nigdy nas nie dotknie. A skoro tak to po co zaprzątać sobie tym głowę ;)
Co do drugiej sytuacji... a jakby facet był niepełnosprawny i szedł z dziewczyną i zostaliby napadnięci? To jednak nie jest powód żeby ich w jakiś sposób dyskryminować. I w końcu: dziewczyna skoro się wiąże z takim facetem, to wie chyba jakie są plusy i minusy :)

Konflikt zbrojny tak czy siak nastąpi będzie to za 5-10-50 lat ale stanie się i co jeśli to wszystko dalej będzie szło w tym kierunku? Wszyscy będą bezbronnymi pacyfistami, którzy czekają w kolejce na żel a zdenerwować potrafią się wyłącznie na fryzjera bo im źle przystrzygł grzywkę i już nie są podobni do Biebera?

Ta dziewczyna zna plusy i minusy, phi, dobre sobie.
  Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
adrkwi

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 178810

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-01-26, 01:57   Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
To ja co dwa dni staram się maksymalnie ale jak widać po postach na ogół jeden post dziennie wymyślę.
  Temat: Albumy, których nie możesz się doczekać.
adrkwi

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2890

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2013-01-25, 16:10   Temat: Albumy, których nie możesz się doczekać.
Wszystkie, które mnie interesują kupiłem więc teraz czekam tylko na koncerty :)
  Temat: Wykupienie reklamy na fejsie
adrkwi

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 14416

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-01-24, 01:42   Temat: Wykupienie reklamy na fejsie
ja wykupiłem dziś reklamę na młodzieżowym FanPage'u 32tyś osób, cena 4zł, wkrótce sobie napiszę mini artykuł, który zostanie wstawiony. Efekty podam wkrótce.
  Temat: Kiedy założyć Fan Page?
adrkwi

Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 30844

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-01-24, 01:39   Temat: Kiedy założyć Fan Page?
FP powinno założyć się od początku istnienia bloga, nie ma co sobie obcinać źródła dostępu do czytelników.

PS Aby wzmocnić naszą siłę na WALLACH fanów należy wrzucać obrazki ale nie jako linki tylko do fejsbukowej galerii.
  Temat: NK vs. FB
adrkwi

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 21943

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-01-24, 01:09   Temat: NK vs. FB

wendigo napisał/a:

Bo najbliżsi znajomi opowiadają mi co u nich na gg

ja GG nie używam, preferuje Facebooka, poza tym na studiach mam grupę swojego roku i dużooooooooooo materiałów :D
  Temat: [szok] Co się dzieje z facetami ?!
adrkwi

Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 24598

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2013-01-24, 00:37   Temat: [szok] Co się dzieje z facetami ?!

wendigo napisał/a:

Każdy ma prawo być jaki chce, może dla nich to właśnie oni są wyprostowani, a że Wam się nie podoba, to już Wasz problem :P

Świat byłby okropnym miejscem gdyby wszyscy faceci byli tacy sami :)

Mnie się też nie podoba skóra ciemniejsza od włosów (tak u mężczyzn jak u kobiet) ale ich sprawa, podoba się im? I o to chodzi, żeby się przede wszystkim sobie podobać! :)

To powiem o skrajnie ekstremalnej sytuacji. Konflikt zbrojny ... co taki wątły, ujarany solarium i zakochany w kolorowych ubrankach facet zrobi? Co zrobi gdy będzie szedł z kobietą i zostanie napadnięty przez jednego łysego półmózga?

Strona 13 z 14
Skocz do: