Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 79
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: sposób na piękne włosy
totolijo

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 38764

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2014-11-12, 11:57   Temat: sposób na piękne włosy

karcia334 napisał/a:

podstawa to podcięcie zniszczonych partii włosów:)

Święta prawda. Ja ścięłam kilka dni temu aż z trzydzieści cm, bo na końcach włosy były już mocno wysuszone. Na szczęście były tak długie, że po ścięciu dalej są bardzo długie.
Kurcze w pierwszym momencie się popłakałam, bo obcięte sięgały nieco za pas, ale teraz jestem zadowolona. Włosy o niebo lepiej się rozczesują, są mocne i lśniące :D

[ Dodano: 2014-11-12, 11:58 ]
Aaa jeszcze dodałabym, że bardzo dobrze na moje włosy działa odżywka Placenta firmy Kallos
  Temat: Stan cywilny
totolijo

Odpowiedzi: 144
Wyświetleń: 35968

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2014-11-12, 11:51   Temat: Stan cywilny
Wczoraj stuknęło 12 lat odkąd postanowiliśmy pójść tą samą drogą ;)
  Temat: [Twitter] rejestracja i brak maila z linkiem aktywacyjnym
totolijo

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 6925

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2014-11-12, 11:48   Temat: [Twitter] rejestracja i brak maila z linkiem aktywacyjnym
Ja musiałam kilkakrotnie kliknąć, żeby przesłali link aktywacyjny.
  Temat: Pokaż swój fan page
totolijo

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 38242

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2014-11-12, 11:46   Temat: Pokaż swój fan page

Htsz napisał/a:

Wojciech W. napisał/a:

Jak traktujecie swoje fanpejdże? Jako zwykłą subskrybcję nowości na blogu, czy staracie się prowadzić dalej idącą komunikację z użytkownikami? Udaje Wam się zaangażować publiczność do reagowania na Wasze posty?
u mnie niestety ciężko, staram się wybierać ciekawsze rzeczy z forum, ale ludzie reagują różnie, ostatnio po opublikowaniu posta miałem 3 anulowane polubienia..

https://www.facebook.com/Blogowicz - jak ktoś ma tu konto i jeszcze nie polubił to lepiej niech się nie przyznaje :D

Hmm przyznaję się bez bicia, dopiero co polubiłam :P

A jeśli chodzi o mój fanpage, to u mnie jest to główne źródło informowania o nowościach na blogu i nie tylko. Generalnie sprawdza się bardzo dobrze ;)
facebook.com/totolijo
  Temat: [opinia] blog o studiach weterynaryjnych
totolijo

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 4486

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-11-12, 11:14   Temat: [opinia] blog o studiach weterynaryjnych
Hej
Tak jak pequeninha mam raczej pozytywne wrażenia.
Popracowałabym jednak nad kilkoma rzeczami.

1. Polskie znaki w nagłówkach przede wszystkim. Czcionka polskich znaków jest inna wygląda to niefajnie. Z resztą pequeninha pisała już o tym.
2. Do każdego wpisu dodałabym jakieś zdjęcie, tzn. taką ikonę wpisu. To zawsze przyciąga oko, a dodatkowo optycznie oddziela wpis od wpisu.
Ikona pierwszego wpisu na stronie, odsyła do całkiem innej strony, trochę można się pogubić. Kliknięcie w to zdjęcie odsyła na inną stronę, więc może stać się tak, że ktoś opuści Twoją stronę, zanim zdąży przeczytać jakikolwiek artykuł. Osobiście zrezygnowałabym z takich przekierowań, ewentualnie zrobiłabym, tak żeby ta strona otwierała się w osobnej karcie.
3. Zdjęcia mają różne wymiary, ujednoliciłabym je. Wygląda to wtedy bardziej przejrzyście.
4. Te nagłówki rzeczywiście są pisane na różne sposoby. Raz o małej litery, raz od dużej itp. robi to bałagan na stronie. Osobiście nagłówki piszę dużymi znakami, uważam, że są czytelniejsze ;)

Zdjęcia milusie, chociaż po stracie mojego psiaka jeszcze nie mogę się pozbierać i czasem ciężko jest mi się zagłębić bardziej w psią tematykę.
Pozdrawiam
  Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
totolijo

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 8902

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-11-05, 17:08   Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
Hmmm nie wiem dokładnie o co chodzi, ale możliwe, że zmieniłam to hahaha.
  Temat: [opinia] blog biomedyczny
totolijo

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 5284

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-10-30, 12:16   Temat: [opinia] blog biomedyczny
Osobiście oddzieliłabym nagłówek od menu, chociaż jakąś linią, ponieważ wszystko się zlewa ze sobą ale to tylko moje osobiste odczucie.
Brakuje mi zdjęć do wpisów tzn. takich ikon przewodnich, to przyciąga oko i otycznie świetnie oddziela wpis od wpisu. Nie dawałabym na głównej stronie całości wpisów, a raczej dałabym coś w stylu "przeczytaj więcej", w niektórych miejscach zauważyłam, że to stosujesz.
Tematyka ciekawa, w miarę ciekawie opisane. Popracowałabym nad jakością zdjęć ;)
  Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
totolijo

Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29116

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-10-30, 12:01   Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
Dla mnie jakieś obs za obs kom za kom to jakaś paranoja, oszukiwanie siebie samego. Na fejsbukowych grupach blogerów to niestety chleb powszedni. Dla mnie taki blog nie jest wiarygodny i tyle ;)
totolijo

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-10-29, 16:35   Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
Już powinno śmigać, chociaż mi zaczęło w wersji mobilnej pokazywać prawidłowo dopiero w momencie wykasowania całej historii przeglądarki. Dziwne, ale tak właśnie było. Muszę jeszcze kilka poprawek zrobić niestety bo musiałam przywrócić wygląd do poprzedniego. masakra... ;)
totolijo

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-10-29, 15:58   Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
niestety w tej wersji tak to wygląda, zupełnie nie wiem co się podziało, do niedawna wszystko smigało. Muszę nad tym popracować, a łatwo nie będzie...
  Temat: emigracja / wymarzony kraj
totolijo

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 17194

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-10-28, 20:54   Temat: emigracja / wymarzony kraj
Tak brak słońca to może być problem, wtedy z pomocą witamina D ;)
Cóż w tym kraju można załapać depresji z wielu innych powodów niż brak słońca ;) wtedy już witamina D nie pomoże hahaha
  Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
totolijo

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3544

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-10-28, 12:10   Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
Ręką hmmm jak skadrowalam zdjęcie to było dziwne. A to wina męża, który jeszcze nie wylapuje wszystkich szczegółów ;) ale uczymy się :)

Strona 2 z 7
Skocz do: