Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 79
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
totolijo

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101014

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-10-27, 22:27   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Tego się obawiałam, ale póki co widzę że kilka osób już obserwuje bloga ;)
Oglądałam tego bloga, jest ciekawy, a nawet bardzo chociaż tematyka specyficzna jak dla mnie. Może sukcesem jest ta specyfika :)
  Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
totolijo

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3544

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-10-27, 22:22   Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
Cóż zdjęcie nr 2 i brzeg kadru hmmm to było zamierzone ;)
Dzięki bardzo za wskazówki, na pewno o nich pomyślimy :D
  Temat: Szukamy hostingu - wskazówki
totolijo

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 11326

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2014-10-26, 11:53   Temat: Szukamy hostingu - wskazówki

Htsz napisał/a:

morzemysli, a mieścisz się ze wszystkimi do 5000 UU miesięcznie? jeżeli tak, to sprawdź ofertę zenbox. Ja nie testowałem tego hostingu, ale prowadzą go ludzie zajmujący się także WordPressem, więc powinien udźwignąć kilka niedużych stron.

do 5000uu mają teraz za 150/rok
do 25000uu za 300/rok

Ja niedawno przerzuciłam się właśnie na zenbox z webd.pl różnica jest kolosalna, strona ładuje sie bardzo szybko, panowie z zenboxa zrobili gratis migrację w poprzedniego serwera. Generalnie póki co jest świetnie.
  Temat: emigracja / wymarzony kraj
totolijo

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 17194

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-10-26, 11:37   Temat: emigracja / wymarzony kraj
U mnie króluje Norwegia. Ewentualnie inne z państw nordyckich. Zakochałam się w tych pięknych norweskich krajobrazach. Do tego różnice w zarobkach na różnych stanowiskach są nie wielkie, tam można żyć w miarę spokojnie, a życie nie toczy się w tak zawrotnym tempie jak w innych krajach m.in. w Polsce. Ale to tylko moje zdanie ;)
  Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
totolijo

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3544

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-10-26, 11:01   Temat: [totolijo] Amatorskie zdjęcia moje i mojego męża
Na początek chciałabym podkreślić, że dopiero się uczymy i jeszcze daleka droga do dobrych, zaskakujących i nietuzinkowych zdjęć, ale może jakieś się wam spodoba. Może jakieś wskazówki ;)

Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
totolijo

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101014

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-10-26, 10:00   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Ja ostatnio trafiłam na serwis flapi.pl i widzę dosyć wielki skok odwiedzających. Zobaczymy tylko czy ci odwiedzający zostaną na dłużej czy tylko nabiją statystyki. Podoba mi się na tym serwisie to, że nie trzeba umieszczać ich banera na stronie itp. Zobaczymy jak się rozwiną, bo z tego co widzę dopiero zaczynają ;)
  Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
totolijo

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 8902

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-10-26, 09:57   Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
Dzięki za miłe słowa.
Jeśli chodzi o szybkość strony, powiem tak zmiana wtyczek na szybciej ładujące się, optymalizacja zdjęć, ale przede wszystkim zmiana hostingu. Poprzedni był tragiczny, strona ładowala się tak powoli, że z nerwów prawie wlosy sobie z głowy rwałam :P
A przy tym nowym wszystko śmiga, aż miło i migrację serwera robią oni. Nie wiem czy tutaj mogę pisać jaki to serwer. Zaryzykuję ;) zenbox ;)
A wtyczkę cachującą wyłączył mi moj opiekun bloga, bo uznał, że nie potrzebna.
  Temat: Ulubione perfumy
totolijo

Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 43900

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2014-10-10, 17:38   Temat: Ulubione perfumy
Gucci Envy Me 2 :)
Ale ostatnio oczarował mnie La vie est belle Lancome
  Temat: in vitro
totolijo

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 15136

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-10-01, 21:27   Temat: in vitro
Nie zrozumie tego nikt kto nie poczuł na własnej skórze niepłodności, kolejnych poronień i załamań nerwowych, złych wyników badań i kolejnych rozczarowań. Adopcja jest dobrym rozwiązaniem, ale nie każdy jest psychicznie gotowy aby podjąć ten krok. Natomiast dla niektórych in vitro jest jedyną metodą na posiadanie dziecka, a na pewno dla tych którzy nie czują się na siłach aby adoptować dziecko. z takiej adopcji mogłoby być więcej złego niż pozytywów. Jeśli chodzi o refundację in vitro to w interesie państwa jest przecież żeby rodziło się więcej dzieci. Kto kiedyś będzie na nasze emerytury pracował (jeśli oczywiście dostaniemy jakieś ;) ), a i biedniejsi poprzez refundację in vitro mogą mieć dostęp do tego rodzaju leczenia niepłodności. A koszty in vitro są niemałe.
  Temat: [WordPress] Jak powstrzymać SPAM w ilości hurtowej na blogu?
totolijo

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4879

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2014-10-01, 20:56   Temat: [WordPress] Jak powstrzymać SPAM w ilości hurtowej na blogu?
też używam Akismeta i nie wiem już co to spam ;)
  Temat: Wzajemne działania wizerunkowe
totolijo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 4312

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-29, 11:11   Temat: Wzajemne działania wizerunkowe
Tez do mnie napisali, ale nie jestem przekonana do współpracy z nimi ;)
  Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
totolijo

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 8902

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-23, 19:39   Temat: [opinia] Co sądzicie o moim blogu totolijo.pl
dzięki na pewno sprawdzę tą wersję na tablety ;)

Strona 3 z 7
Skocz do: