Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 38
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: film "Oszukane" 2013
pointless

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2761

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2014-08-02, 20:42   Temat: film "Oszukane" 2013

Networkerka napisał/a:

Taka historia trochę z rodu ukrytej prawdy.

podpisuję się rękami i nogami.
  Temat: Wasze ulubione gry z dzieciństwa? :D
pointless

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 22591

PostForum: Gry   Wysłany: 2014-08-02, 12:39   Temat: Wasze ulubione gry z dzieciństwa? :D
mam u siebie na blogu cały post na ten temat, chociaż nie wszystkie są akurat z dzieciństwa. jeśli bym miala wybierać top 3 to zdecydowanie Kapitan Pazur, Hokus Pokus Różowa Pantera (dubbing Pazury!!), no i najbardziej sentymentalne Simsy.
  Temat: [Gra PC] Nowe Sim City 5
pointless

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 3679

PostForum: Gry   Wysłany: 2014-08-02, 11:25   Temat: [Gra PC] Nowe Sim City 5
Szybko mnie wciągnęła, ale równie szybko mi się znudziła. Co mnie przede wszystkim irytuje w tej grze to zdecydowanie za mały obszar na zbudowanie miasta. Kilka godzin rozrywki i już nie ma miejsca na nic. Bardzo szybko da się wybudować metropolię z wieżowcami, ale co z tego, skoro chciałoby się jeszcze rozbudowywać i jeszcze, a nie ma gdzie.
  Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
pointless

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 191554

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-08-02, 11:22   Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
jak mam o czym pisać i przede wszystkim, jak mi się chce :P
  Temat: Aparat na zęby
pointless

Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 28732

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-07-30, 19:51   Temat: Aparat na zęby

Pricz napisał/a:

A powiedzcie mi, czy ktoś z was miał taką sytuację, że w momencie gdy zaczęły wybijać się 8, proste zęby trafił szlag? Jestem ofiarą 8 i niebawem wybieram się do ortodonty. Jednak zastanawiam się czy np. są usuwane wtedy chirurgicznie (za mała szczęka) i czy jest to refundowane przez NFZ, czy muszę płacić za to z własnej kieszeni?

usuwanie ósemek jest refundowane, jednak oczywiście na wizytę trzeba długo czekać, ja miałam usuwane prywatnie, jednak to była dość droga inwestycja, jeden ząb kosztował ok. 300zł, z tym że ja nie miałam wyrywanych ósemek tylko dłutowane (usuwane zęby jeszcze nie były "wyrżnięte" - ekstra doświadczenie, pan chirurg jednej ósemki nie mógł się w ogóle pozbyć i po rozcięciu dziąsła, musiał mi taką małą piłką przecinać zęba na pół i wyciągać w częściach <3 - POLECAM)

Co do aparatu ortodontycznego to nosiłam taki przez 4 lata. Zaczęłam chyba w 2 klasie gimnazjum. Miałam bardzo krzywe zęby, wstydziłam się ich, zawsze wszyscy zwracali na nie uwagę. Najpierw miałam zakładany drut na górę, po ok. pół roku doszedł jeszcze dół. Dość pozytywnie wspominam noszenie aparatu, bo po 1) to było cudowne uczucie patrzeć, jak zęby się prostują, po 2) uwielbiałam zmieniać kolory gumek <3. Co przeszkadza w noszeniu aparatu to zdecydowanie bardzo silny ból (im zęby bardziej krzywe, tym ból większy). Wizyty miałam co 1,5 miesiąca, na których pani ortodontka "podkręcała" drut. Po takiej operacji 2 dni wyjęte z życia, jesli chodzi o konsumpcje jakichkolwiek posiłków :P Przyjmowałam tylko płyny, bo zęby były odrętwiałe i wystarczyło je tylko dotknąć, żeby przeszył mnie taki ból, jakby mnie ktoś prądem pokopał.
2 dni przed założeniem aparatu nakłada się między szóstki chyba takie gumki, żeby rozciągnąć przerwę między zębami, żeby potem odpowiednie elementy aparatu się tam zmieściły. To też był hardkor. Z bólu aż gorączkowałam i w końcu sama sobie wyjęłam te gumki, bo już nie mogłam wytrzymać.

Po ściągnięciu aparatu trzeba nosić specjalne przezroczyste wkładki na zęby, by rzekomo zapobiec ponownemu krzywieniu się zębów. Ja te wkładki nosiłam 2 lata, a moje zęby i tak się pokrzywiły. Już na pewno nie tak jak przed aparatem, no ale jednak. To dość częste zjawisko u osób z "ekstremalną krzywizną", że tak powiem :P .

Może jak kiedyś będę miała dużo pięniędzy, z którymi nie będę miała co zrobić, to je "doprostuję". Póki co, pasują mi takie jakie są. ;)
  Temat: przytrafiło Ci się kiedyś deja vu ?
pointless

Odpowiedzi: 71
Wyświetleń: 24958

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-07-26, 15:58   Temat: przytrafiło Ci się kiedyś deja vu ?
Zdarza się, chociaż ostatnio niezbyt często. Zwykle to są sytuacje typu dzieje się coś, a ja jestem pewna, że to już było. Tylko raz zdarzyło mi się tak, że miałam deja-vu i pomyślalam, że kurde, ja znam tę sytuację, zaraz wejdzie moja matka i się zapyta o coś tam (juz nie pamiętam) i faktycznie za moment tak się stało. Miałam lekkiego schiza wtedy z tego powodu :D .
  Temat: Wasza ulubiona gra?
pointless

Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 77314

PostForum: Gry   Wysłany: 2014-07-18, 17:38   Temat: Wasza ulubiona gra?
obie części Syberii. uwielbiam fabułę, klimat i muzykę w tych grach, magia w czystej postaci.

i jak chyba każde dziewczę, zawsze lubiłam grać w simsy...... :oczami: chociaż później to tylko budowałam domy i w sumie na tym kończyła się moja gra. czekam teraz na czwórkę, żeby z ciekawości zobaczyć co tam wymyślili ciekawego.

no i oczywiście czekam na GTA V na PC.
  Temat: Pokaż swój fan page
pointless

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 38242

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2014-07-16, 19:37   Temat: Pokaż swój fan page
nie jest w żaden sposób powiązany z moim blogiem, ale zapraszam fanów anglojęzycznych żarcików.

https://www.facebook.com/szladzieweczka
  Temat: Jakich programów używacie do tworzenia grafiki?
pointless

Odpowiedzi: 87
Wyświetleń: 46684

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2014-07-16, 19:31   Temat: Jakich programów używacie do tworzenia grafiki?
rozszerzony photoshop cs5. chciałam 6, ale nie wiem czemu nie ma w niej opcji, która jest mi niezbędna przy tworzeniu gifów :(
  Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
pointless

Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 69769

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-07-16, 19:06   Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
valdek86, no nie wiem, po prostu mnie nie urzekło to miasto jakoś, ale też nie byłam tam długo, bo zaledwie dwa dni. Może jakbym tam posiedziała dłużej, to bym miała inne zdanie. ;)

A co do alkoholu w Skandynawii to akurat mój najmniejszy problem, bo ja i tak nie piję za bardzo :D .
Ale mam taką anegdotkę a propos właśnie alkoholu. Historia mojego kolegi, który wybrał się do supermarketu, już nie pamiętam konkretnie w jakim państwie, ale można było tam kupić alkohol normalnie, nie jakiś wysokoprocentowy typu wódka, ale też nie żadne "sikacze". No i mój kolega, jako że to przed weekendem było i szykowała się jakaś impreza, to napakował do tego wózka konkretną ilość procentów i idzie sobie zadowolony do kasy. I wtem, nagle, po drodze zaczepia go jedna z pań, która tam pracowała i ZANIEPOKOJONA wręczyła mu namiary do AA, pytając się go uprzejmie, czy być może nie ma problemu i czy nie chciałby o tym porozmawiać :rotfl:
Później się okazało, że to całkiem normalna reakcja tam i alkoholizm jest częstym zjawiskiem...
  Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
pointless

Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 69769

PostForum: HydePark   Wysłany: 2014-07-16, 14:10   Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
Byłam na północnozachodnim wybrzezu Włoch, zwiedziłam Wenecję, San Marino; we Francji Paryż, zamki nad Loarą; byłam jeszcze w Wiedniu (średnio mi się podobało) i w Budapeszcie (przepiękne miasto, mnóstwo zieleni).

Chciałabym się wybrać do Paryża raz jeszcze i zwiedzić południe Francji. W Anglii nigdy nie byłam, więc też bym chciała zaliczyć chociaż Londyn... USA to wiadomo, chyba każdy kto nie był, chciałby tam pojechać. Oprócz tego marzy mi się jeszcze cała Skandynawia, tam w ogóle bym mogła już zostać na zawsze :oczami:

Australię też bym chciała zwiedzić, ale nie wiem czy kiedykolwiek będzie mnie na to stać... OBY.
  Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu
pointless

Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 30061

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2014-07-15, 18:09   Temat: Seks na pierwszej randce, pierwszym spotkaniu
na to pytanie chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo wszystko zależy od wielu czynników. jeśli facet jest pociągający i rzeczywiście kobieta ma wielką ochotę już, teraz, zaraz, to niech wskakuje do tego łóżka, czemu nie. istnieje jedynie duże prawdopodobieństwo, że "po" może być niezręcznie... dużo zależy od samego nastawienia zainteresowanych, czy to tylko na jeden raz, czy chcą klepać z tego jakiś związek, czy może po prostu im się nudziło. grunt to dobrze wyczuć sytuację (albo pogadać), o.

Strona 2 z 4
Skocz do: