| Autor |
Wiadomość |
Temat: Narzędzia - Sprawdzamy naszego bloga pod kątem SEO |
tourquise
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9298
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-01-09, 01:18 Temat: Narzędzia - Sprawdzamy naszego bloga pod kątem SEO |
| Próbowałam chyba tych wszystkich analizatorów i praktycznie żaden z nich nie znajduje mojego bloga... Czy ktoś wie może czym to może być spowodowane? |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
tourquise
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 54091
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-01-02, 05:32 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
Zawsze sobie obiecuje, że siądę i napiszę więcej postów żeby mieć do dodania przy całkowitej zaćmie twórczej, ale jakoś na gadaniu zawsze się kończy i posty dodaje na bieżąco |
Temat: Tradycyjne pamiętniki |
tourquise
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 31474
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-12-30, 06:05 Temat: Tradycyjne pamiętniki |
Aż wstyd się przyznać, ale od 14 roku życia prowadziłam pamiętnik online, ale wtedy tylko takie blogi istniały... W sumie jeszcze do niedawna również pisałam, ale bardziej dla siebie i dla wyrzucenia z siebie negatywnej energii. Czasem czytuje te stare posty tylko po to by przypomnieć sobie swoje motywacje i przypominać sobie, że warto się uczyć na błędach Na uparciucha u siebie też mogę wylać swoje frustracje, ale w mniej osobisty i anonimowy sposób więc wolę tego nie robić |
Temat: Kiedy założyć Fan Page? |
tourquise
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 33064
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-12-30, 05:50 Temat: Kiedy założyć Fan Page? |
Ja założyłam FP dosyć wcześnie i nie żałuję, bo wiele osób podziękowało mi za to, a dlaczego? Nie każdy ma możliwości by obserwować konkretnego bloga, albo nie mają czasu by wchodzić za każdym razem na bloggera... W taki sposób są na bieżąco, a na FB i tak siedzą. Właśnie takim rozumowaniem "małego kazia" postanowiłam założyć stronę na FB i opłaciło się Mimo, że raczkuję to wiele zaczyna się dziać i wydaje mi się, że to w głównej mierze zasługa Facebooka. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
tourquise
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1907611
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-12-30, 05:34 Temat: O czym jest Twój blog? |
U mnie tematyka bloga nasunęła się sama gdy przeszłam na dietę i postanowiłam przetestować pewne treningi... i stąd wziął się blog o tematyce odchudzania, ale także i zdrowia, piękna i innych babskich spraw. Piszę o tym o czym w danym momencie mam ochotę, bo to w głównej mierze MÓJ blog |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
tourquise
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 103864
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-12-30, 04:56 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
Mam wrażenie, że największą promocją bloga staje się sam blog, ale to oczywiście w swoim czasie... U mnie wszystko dosyć szybko się potoczyło, ale akurat "wstrzeliłam" się w tematykę bardzo modną i na czasie. Prawie 1/2 mojego ruchu generują wyszukiwarki... Jedni wchodzą i wychodzą, a inni zostają na dłużej i tak przybywa obserwatorów i osób kontaktujących się ze mną prywatnie więc oddźwięk jest. Zauważyłam, że treści unikalne to nie wszystko... czasem treści kontrowersyjne to dobry motor, ale jakoś wolę z tej możliwości mimo wszystko nie korzystać.
Zgodzę się z jednym... konsekwencja i cierpliwość to klucz do sukcesu! Poświęcam bardzo dużo czasu na to wszystko i wierzę, że warto, i że osiągnę swój cel
Nie wierzę jednak żeby samo linkowanie na innych stronach działało, bo ludzie przeważnie wejdą na chwilę i zaraz wyjdą |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
tourquise
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 201553
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-12-30, 04:44 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Początkowo starałam się dodawać jak najwięcej postów, potem zminimalizowałam to do dwóch dziennie, a teraz to zależy od tego ile mam czasu... Staram się w każdym razie pisać codziennie |
Temat: Dlaczego nie mogę zarabiać na blogu? |
tourquise
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 18313
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2012-12-30, 04:36 Temat: Dlaczego nie mogę zarabiać na blogu? |
Bardzo chętnie podpięłabym się do pytania, bo mam dokładnie tą samą sytuację Za kilka dosłownie dni miną 2 miesiące od kiedy prowadzę bloga, a napisałam już 93 posty... Dodam, że wszystkie pisałam sama, a nie kopiowałam cudzych treści Średnio co kilka dni wysyłam zgłoszenie do AdSense i nic... za każdym razem odmowa. Zaczynałam się już nawet zastanawiać czy to kwestia wyświetleń czy czegoś innego, ale cieszę się, że chociaż to jest jasne Już to widzę jak ktoś czyta te wszystkie zgłaszane blogi |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
tourquise
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53938
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2012-12-30, 04:22 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
W zasadzie w blogach siedzę nie długo, kiedyś nawet ich nie czytałam jednakże chyba najbardziej zwraca moją uwagę ich prostota... głównie wygląd jednak... Nie lubię czytać blogów, które mają niedopasowane szablony itd. Strasznie się staram, żeby i u mnie wszystko było w należytym porządku...
Zwracam też sporą uwagę na ortografię i interpunkcję w postach! Jeśli autor posługuje się poprawną polszczyzną to jestem już po jego stronie Ostatnio jednak wiele blogów na które weszłam to była totalna masakra! Bez składu i ładu, chyba tylko po to by były... |
Temat: Aparaty fotograficzne... |
tourquise
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31255
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2012-12-30, 04:19 Temat: Aparaty fotograficzne... |
Canoniarze polecą Canona, a Nikoniarze Nikona Ja należę do tych pierwszych i pracuję na EOS600D... ważniejszy jest jednak obiektyw niż sam aparat... Wszystko zależy od tego ile chce się na sprzęt przeznaczyć, bo w rozsądnej cenie "do zabawy" to i 400d wystarczy. |
Temat: [migawka] sprawdź ile wytrzyma twój aparat |
tourquise
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 29836
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2012-12-30, 04:18 Temat: [migawka] sprawdź ile wytrzyma twój aparat |
Bardzo długo myślałam, że u mnie padła właśnie migawka, a okazało się, że to sam jej spust... tak więc gdy coś was z aparacikiem martwi to sio do "naprawiacza" Przynajmniej zrobiłam interes życia... Ojciec kupił nowy aparat, dał mnie, a ja miałam naprawić stary za jego pieniądze... i zamiast 500zł za migawkę zapłaciłam 200 za spust |
Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
tourquise
Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 18775
|
Forum: Fotografia Wysłany: 2012-12-30, 04:16 Temat: moda na fotografię i fotoblogi |
| Na wszystko przychodzi moda i moda znika... Pomijam te fotoblogi itd, ale najgorsze jest to, że fotografowie nie mają pracy, bo każdy myśli, że jak ma aparat to jest fotografem, a w rzeczywistości jest tylko fotopstrykiem... Takich jest na pęczki od lat na portalach dla modelek, istny koszmar! |
| |