Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 29
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 23992

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-02-01, 21:41   Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ?

adrkwi napisał/a:

Nie ma reguły.

Nie mogę sobie wyobrazić chwili, w której kobieta mi nieustannie narzuca swoje zdanie. :yay: :yay: :yay:

Z perspektywy mężczyzny to może być problem, ale z punktu widzenia kobiety nie musi to mieć najmniejszego znaczenia :D
  Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 23992

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-02-01, 03:34   Temat: Pantoflarz czy mający własne zdanie ?
A ja się wyłamię i powiem, że pantoflarza. Mam taki charakter, że zawsze muszę postawić na swoim, a pantoflarze to lepsze materiały do stałego związku, bo może momentami irytują, ale też nie bywają tak dokuczliwi jak ci, którzy się stawiają. Jestem osobą praktyczną, a wiem, że kobiety mają niebezpieczną tendencję do wybierania "tych złych" z nadzieją na ich poprawę (czy raczej nadzieją na ich podporządkowanie). Nie chciałabym popełnić tego błędu w swoim życiu i boleśnie się przekonać o błędności tej tezy. W życiu warto być ostrożnym.

Gdybym wybierała kochanka, czyli takiego faceta z krótkim terminem przydatności to wolałabym takiego "zdecydowanego", bo to bardziej podniecające. W rodzinach chyba jednak lepiej sprawdzają się pantoflarze. Wrzeszczysz po takim, a i tak istnieje duża szansa, że się chłop nie pogniewa ;)
  Temat: na co wydajesz pieniądze?
cyro-graf

Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 45700

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-02-01, 03:19   Temat: na co wydajesz pieniądze?
Ja pieniądze wydaję rzadko. Zazwyczaj mogę się poszczycić pełnym kontem w banku. Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałam debet na koncie. Nie jestem jednak skąpa, więc jak już kupuję to nie oszczędzam. Ciuchy kupuję hurtowo: raz na pół roku odczuwam potrzebę sprawienia sobie paru wdzianek i najczęściej są to płaszcze lub kurtki. Na kosmetyki wydaję grosze (nawet jak już kupię to i tak nie chce mi się ich używać). Chyba najwięcej wydaję na większe zakupy w rodzaju: nowy rower, telefon, tablet, czytnik ebooków, meble, sprzęt RTV, itd.
  Temat: Obsesje, natręctwa itp..
cyro-graf

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 21979

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-02-01, 00:33   Temat: Obsesje, natręctwa itp..
Ja jak jestem sama to bez przerwy drapię się po głowie, grzebię we włosach itd. W gwoli ścisłości: codziennie myję włosy, nie mam łupieżu, wszy czy gnid. Nigdy ich nie miałam. Nie wiem skąd to się wzięło, ale grzebanie we włosach sprawia mi wiele radości.
  Temat: [nasza-klasa] jak często odwiedzasz naszą klasę ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 38326

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-02-01, 00:17   Temat: [nasza-klasa] jak często odwiedzasz naszą klasę ?
Nigdy nie założyłam prawdziwego konta na NK ani nawet na FB. Nie znaczy to jednak, że nigdy tam nie bywałam (urok fikcyjnych kont). Na początku trochę siedziałam na Naszej Klasie żeby pośmiać się ze zdjęć znajomych. Po jakimś czasie utwierdziłam się w przekonaniu, że niektórym Najwyższy poskąpił nie tylko urody, ale i mózgu. Od tamtej pory zaglądam na NK sporadycznie, ale głównie dlatego, że niewiele się zmienia w profilach osób, które znam. Nie jest już tak zabawnie jak było na początku. Czasami jeszcze jak poznaję jakąś nową osobę to szukam jej profilu na NK.
  Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 21298

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-01-31, 23:24   Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ?
Nigdy się nie upiłam i nie rozumiem jak można w ogóle doprowadzić się do takiego stanu. Na imprezach robię zawsze za holownik ludzi o słabym charakterze i jeszcze słabszej głowie.
  Temat: Facet idealny.
cyro-graf

Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 38842

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-01-31, 22:59   Temat: Facet idealny.
Widzę, że większość forumowiczek ma albo niewielkie wymagania, albo nie chce się do nich przyznać. Ja pójdę na całość. A więc:
- powinien mnie słuchać i wykonywać moje polecenia
- powinien być pełnym abstynentem
- powinien być inteligentny i mieć fajne poczucie humoru (byle niezbyt prymitywne, bo z takim to wstyd się gdziekolwiek pokazać, bo zawsze coś palnie);
- powinien mieć jakieś zdrowe hobby (rzecz jasna nie mam na myśli hobby w postaci siedzenia przed telewizorem z piwem w jednej ręce, a pilotem w drugiej) - facet bez pasji zawsze jest beznadziejny
- powinien być człowiekiem odpowiedzialnym
- powinien być bardzo przystojny (mieć przynajmniej 180 wzrostu, nie być rudy lub łysy, nie mieć wystających zębów lub końskiej szczęki)
- powinien potrafić się porządnie ubrać ( w sensie nie jakieś wytarte dresy)
- fajnie jakby był bogaty lub przynajmniej przedsiębiorczy (to nie jest wymóg konieczny, ale jakby był spełniony byłoby miło)

Jednak obiektywnie rzecz ujmując jakby facet spełnił chociaż 50% byłoby już dobrze.Dwa pierwsze warunki są jednak najważniejsze.
  Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 39853

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-01-31, 22:46   Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ?
Zdecydowanie spodnie, ale ostatnio kupiłam parę sukienek i chyba będę zmuszona w nich chodzić, aby niepotrzebnie nie leżały w szafie. Spódnic nigdy nie lubiłam, bo są bardziej niewygodne niż sukienki.
  Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia?
cyro-graf

Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 50776

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-01-31, 22:42   Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia?
W zimę staję 6.40, a z domu do pracy wychodzę 7.35. Najzabawniejsze jest to, że się nie maluję, a większość czasu pochłania mi spożycie śniadania. Jak jeszcze byłam studentką to miałam lepsze tempo (zapewne wizja odjeżdżającego autobusu silniej mnie mobilizowała do szybszego uwijania się). W lato wstaję o 7.00 i jeszcze jestem szybciej gotowa do wyjścia niż zimą.
  Temat: Co kupiłaś nowego?
cyro-graf

Odpowiedzi: 101
Wyświetleń: 38758

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-01-31, 22:33   Temat: Co kupiłaś nowego?
Wczoraj byłam na zakupach i skusiłam się na biały wiosenny płaszczyk (zawsze o takim marzyłam, ale biały kolor wydawał mi się mało praktyczny, ale stwierdziłam, że raz się żyje), uroczy sweterek (na przecenie :D ) oraz piękny sweterek koloru niebiesko-szarego (dostałam 30 zł rabatu i zapłaciłam tylko 130 zł, a pierwotnie sweterek kosztował ponad 160 zł). Jestem bardzo zadowolona z zakupów, bo nic tak nie cieszy jak świadomość, że coś udało nam się ugrać (nawet jeśli wiemy, że to w gruncie rzeczy nieprawda).
  Temat: Jakie książki czytasz ?
cyro-graf

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 103651

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-01-31, 21:36   Temat: Jakie książki czytasz ?
Z racji wykształcenia chętnie sięgam do książek historycznych (szczególnie tych poruszających tematykę okresu międzywojennego i II wojny światowej). Bardzo chętnie sięgam też do książek biograficznych, bo wychodzę z założenia, że życie pisze najlepsze scenariusze (a w tym przypadku książki). Nie stronię też od różnego rodzaju beletrystyki. Jedynym rodzajem literatury za która nie przepadam jest fantastyka. Wiem, że nigdy nie sięgnę po sagę "Pieśni Lodu i Ognia".
  Temat: lektury szkolne
cyro-graf

Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 33748

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-01-31, 21:25   Temat: lektury szkolne
Nigdy nie rozumiałam niechęci młodzieży do lektur szkolnych, bo uważam, że wiele z nich było naprawdę dobrą i ciekawą literaturą. Osobiście w swoim życiu nie przeczytałam trzech lektur, którymi byli "Pan Tadeusz" (miałam grypę żołądkową i wybitą jedynkę, a swój czas naprzemiennie spędzałam na siedzisku w toalecie lub u dentysty, więc nie miałam głowy do czytania), "Faraon" (moja polonistka stwierdziła, że to strata czasu, bo i tak z tego nic nie wyniesiemy, więc sama podyktowała nam notatkę). Z niejakim wstydem przyznam, że jedynie we fragmentach przeczytałam "Sierotkę Marysię i siedmiu krasnoludków". Ta książka to istny koszmar i do dziś najbardziej znienawidzona przeze mnie lektura.

Poza tym myślę, że do pewnych tytułów się dorasta. Zapewne gdybym teraz czytała te książki, które byłam zmuszona czytać w gimnazjum to spojrzałabym na nie życzliwszym okiem. Nie dziwię się jednak, że część osób dostaje gęsiej skórki, kiedy musi przeczytać lekturę, bo niby niech jakaś mądra głowa mi wyjaśni co ucznia może zaciekawić w książce Hemingwaya "Stary człowiek i morze"? Nie podważam wartości tej książki, ale to nie jest czytadło dla młodzieży. Dziecko w gimnazjum i tak nie zrozumie przesłania dopóki go nie przeczyta w streszczeniu.

Strona 2 z 3
Skocz do: