| Autor |
Wiadomość |
Temat: Co się dzieje z nieaktywnymi blogami? |
wendigo
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2287
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-02-10, 08:15 Temat: Co się dzieje z nieaktywnymi blogami? |
Intro1 napisał/a: na bloog i blog.pl dają chyba pół roku.
Może w przypadku nowo założonych blogów, bo stare wiszą od lat... |
Temat: Blog.pl na WP - opinie, jak oceniacie? |
wendigo
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 22795
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2016-02-10, 08:12 Temat: Blog.pl na WP - opinie, jak oceniacie? |
Intro1 napisał/a: jednak na blog.pl po pół roku nielogowania usuwają blog,
Nieprawda, mam w kolekcji sporo blogów nieaktualizowanych od lat. Mój własny pierwszy blog też jeszcze istnieje. |
Temat: Oddałbyś organy po śmierci ? |
wendigo
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 27910
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-05-11, 19:24 Temat: Oddałbyś organy po śmierci ? |
Twoim końcem będzie śmierć, więc potem możesz spokojnie oddać |
Temat: Telefony niedotykowe - czy jeszcze żyją? |
wendigo
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 16192
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2014-05-01, 02:12 Temat: Telefony niedotykowe - czy jeszcze żyją? |
Ano to co innego Jeśli masz swobodny dostęp do internetu na nim wszędzie, to też bym pewnie częściej nosił tablet
A skąd masz taką ofertę internetu? |
Temat: Telefony niedotykowe - czy jeszcze żyją? |
wendigo
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 16192
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2014-04-27, 02:06 Temat: Telefony niedotykowe - czy jeszcze żyją? |
chomik21m napisał/a:
No właśnie u mnie to wszystko jest w tablecie. 7 cali, więc łatwo go włożyć w jakąś torbę, do schowka w aucie itp.
Masz tablet na kartę sim czy w jaki sposób chcesz mieć na nim internet np. na parkingu albo gdzieś w środku lasu?
Mam tablet ale szczerze mówiąc widzę tylko jedną sytuację, w której mógłby mi się przydać (z resztą po to go kupiłem): żeby nie musieć drukować informacji na wyjazdy (Np. informacji o tym co właśnie zwiedzam/oglądam) tylko żeby mieć to na nim.
chomik21m napisał/a:
Oglądanie filmików, przeglądanie internetu itp. na małym smartfonie jest niewygodne, a duży smartfon do kieszeni nie wejdzie  .
Nokia Lumia 800 jest pod tym względem optymalna do kieszeni wchodzi a filmiki ogląda się wygodnie i bez problemu.
A do tematu: tak, mam jeszcze stare telefony, bo ogólnie mam kilka numerów więc czasem używam tamtych. Ale na co dzień do głównego numeru, to smartfon - głównie używam na nim nawigacji w samochodzie. Oraz czytam książki w nieoczekiwanych wolnych chwilach, albo w pracy na przerwach (oczywiście ktoś mógłby powiedzieć, że mogę sobie wziąć książkę papierową albo czytnik, ale czytnika nie mogę, bo za duże ryzyko, a papierowe to nie bardzo mam skąd brać - taniej zassać ebooka z internetu /bo za darmo/ ). Ale oczywiście internet pod ręką też się przydaje. Muzyka sporadycznie, bo po prostu nie mam okazji jej słuchać (raczej poruszam się samochodem, więc wiadomo - muzyka z radia samochodowego), fajnie mieć też pod ręką ulubione zdjęcia czy klipy wideo. Aplikacja z pogodą też się przydaje, notatki... no i to tyle chyba co ja używam.
Aha, dodam jeszcze - nigdy prawie nie miałem znajomych, więc nawet stare telefony najmniej mi służyły do dzwonienia i sms-owania |
Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
wendigo
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 13951
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-04-27, 01:42 Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
chomik21m napisał/a: Dlatego mamy w zwyczaju stawiać * zamiast niektórych liter. Po to taki zapis się stosuje, aby nie pisać wprost wulgaryzmów.
Wiesz... to nie to, że ja uważam, że wulgaryzmy nie i w ogóle nigdy, przenigdy. Zdarza mi się użyć ale na WŁASNYM blogu, we własnej notce by coś podkreślić. Natomiast uważam, że w komentarzach są nie do zaakceptowania (dla mnie), tym bardziej jako obraźliwe. |
Temat: Gwałt w grach rpg- artykuł Gazety Wyborczej |
wendigo
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1906
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2014-04-27, 01:35 Temat: Gwałt w grach rpg- artykuł Gazety Wyborczej |
A grasz a RPG? Bo ja nie gram i zgadzam się z komentarzem pod artykułem:
Tylko osoby grające w gry fabularne lub dobrze znające to zagadnienie są w stanie ocenić miarodajnie tezy przedstawione w tekście.
no i to tyle w sumie. Wydaje mi się, że dziewczyna troszeczkę przewrażliwiona rzeczywiście była, no ale jak mówię - nie gram i nie znam realiów. |
Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
wendigo
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 13951
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-04-19, 20:49 Temat: Zatwierdzanie obraźliwych komentarzy |
chomik21m napisał/a:
Albo coś takiego: ktoś prowadzi bloga historycznego i napisał błędną datę wydarzenia. Jakaś osoba skomentowała to: co z Ciebie za historyk, skoro kur*a daty mylisz. Powinno być XYZ. I co wtedy robicie? Kasujecie taki komentarz i od tak poprawiacie błąd czy publikujecie taki komentarz, z kulturą dziękując za zwrócenie uwagi?
Czy wybranie tego pierwszego byłoby fair wobec tego komentarzodawcę?
Oczywiście, że bym skasował. Nie potrafisz się wyrażać bez wulgaryzmów? to nie komentuj mojego bloga - proste. Taki komentarz bym skasował po czym dopisałbym, że panu takiemu a takiemu dziękuję za zwrócenie uwagi na błąd natomiast nie dodaję komentarzy ludzi, którzy nie potrafią się wysłowić w sposób inny niż za pomocą wulgaryzmów. Dla mnie to poniżej krytyki. Już dość, że nie rozumiem jak można nie umieć się hamować by wypowiadać takie słowa w towarzystwie, a już używać ich w piśmie to zupełnie. |
Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
wendigo
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 39967
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-04-15, 02:20 Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
To tylko tak się mówi, mnie tam się wydaje, że własna firma to zawsze stres
Ja bym nakupował nieruchomości na wynajem i też by się pieniążki mnożyły (ok, to też może być lekko stresujące ale i tak myślę, że mniej niż firma ). |
Temat: Stephen King |
wendigo
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17296
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2014-04-13, 00:25 Temat: Stephen King |
Może to kiepskie książki "Desperacji" bardzo nie lubię a "Carrie" dla mnie akurat była ok, ale ma wiele lepszych |
Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
wendigo
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 39967
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2014-04-13, 00:14 Temat: co bys zrobil/a po wygraniu 10 milionow w totku |
Ewe-Linka napisał/a: może jakaś firma?
Serio chciałoby Ci się jeszcze pracować mając taką kasę? |
Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
wendigo
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 70945
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-04-08, 19:55 Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
Htsz napisał/a: zgodnych z obecnymi trendami.
Może w tym jest problem, moje preferencje są niezgodne z trendami |
| |