|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Ulubieni sportowcy |
PioMro
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 15847
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2013-07-30, 16:34 Temat: Ulubieni sportowcy |
Steven Gerrard! Świetny piłkarz. Do tego nie leci na kasę, tylko cały czas występuje w swoim rodzinnym klubie. To bardzo rzadko spotykana w XXI wieku wierność. Coś pięknego . |
Temat: Miodowe Lata |
PioMro
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 1930
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-30, 16:32 Temat: Miodowe Lata |
To amerykański humor. Nie każdemu się podoba |
Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
PioMro
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 33973
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2013-07-30, 15:28 Temat: Czy korzystasz z korepetycji z języków obcych? |
| Dziś jest tak wysoki poziom nauczania języka angielskiego, że, według mnie, jeśli chcemy być na prawdę dobrzy, bez korków ani rusz. |
Temat: naprotechnologia vs in vitro |
PioMro
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2890
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-30, 15:24 Temat: naprotechnologia vs in vitro |
Są trzy zasadnicze różnice:
1Naprotechnologia jest leczeniem bezpłodności. Bardzo często niepłodność wynika np ze złej diety. Dzięki odpowiednim badaniom można to wyeliminować i móc mieć tyle dzieci, na ile ma się ochotę.
In vitro tylko powoduje, że para może mieć dziecko. Po zabiegu nadal będą jednak bezpłodni, bo nie będą mogli mieć kolejnego dziecka.
2 W naprotechnologii nie zabija się nienarodzonych dzieci.
3 Naprotechnologia jest tańsza. |
Temat: Aparat na zęby |
PioMro
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 28540
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-30, 15:20 Temat: Aparat na zęby |
To na pewno niezbyt przyjemne doświadczenie. Podobnie jest jednak z każdym lekarstwem - niefajne, ale pomaga. Jeśli dzięki temu można mieć ładny uśmiech, to czemu nie? |
Temat: Pieniądze szczęścia nie dają... |
PioMro
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 38683
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-30, 14:51 Temat: Pieniądze szczęścia nie dają... |
Nie powinno się popadać ze skrajności w skrajność. Pieniądze na pewno pomagają w życiu, fajnie jest ich trochę mieć, ale też nie są najważniejsze. Ważniejszy jest Bóg, rodzina, miłość, przyjaźń. Jeśli zachowuje się odpowiednie proporcje, to pieniądze nie są niczym złym . Na pewno nie zastąpią jednak tych najważniejszych wartości. Najważniejsze jest bowiem to, czego nie widać. |
Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ? |
PioMro
Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 20935
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-30, 14:46 Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ? |
A ja nigdy nie piłem . Wiem, że to dziwne, ale dobrze się z tym czuję i wcale nie mam ochoty spróbować . Nie będę zaś czegoś robił, bo inni też tak robią. To dziecinne :p.
Dzięki temu mam zawsze bekę z tych, co się upiją :p. |
Temat: Kościół. |
PioMro
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48088
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-30, 14:43 Temat: Kościół. |
Wydaje mi się, że w stosunku do Kościoła powinniśmy wykazać się, tak potrzebnym w każdej dziedzinie życia, zdrowym rozsądkiem.
Nie rozumiem argumentu, że księża są oddzieleni jakimś murem od wiernych. U nas w parafii po mszy księża zawsze rozmawiają z wiernymi na schodach pod kościołem. Są różne grupki, które prowadzą księża, jak oaza, czy ruch młodych. Grupki te organizują z księdzem wyjścia na pizzę, rajdy rowerowe, czy wieczorki filmowe. Sam, gdy byłem ministrantem w tym uczestniczyłem.
Jako były ministrant znam wielu księży i tylko o jednym z nich były plotki, że podobno zalecał się, czy próbował zgwałcić jakąś kobietę - nie wiem, czy prawdziwe, bo powiedział mi o nim kumpel. Dziwię się więc, skąd opinia, że każdy ksiądz ma kochanka, kochankę i dziecko, które gwałci. Czyżby ktoś czytał zbyt dużo Newsweeka :p?
Nie można zapomnieć o tym, jak bardzo Kościół, jako instytucja, pomaga biednym. Każdy zna chyba Caritas, czy Szlachetną Paczkę. Te dwie, prowadzone, odpowiednio, przez Kościół i księdza, organizacje robią wiele dobrego dla potrzebujących ludzi w naszym kraju.
To, że znajdzie się jeden, czy dwóch księży, którzy jeżdżą drogimi autami, namawiają do głosowania na pis, mają gdzieś wiernych, czy też gwałcą dzieci, nie oznacza, że wszyscy tacy są. Nie dajmy się zwariować, tylko sami pójdźmy do kościoła i sprawdźmy, jak jest . |
Temat: Najbardziej męski sport ? |
PioMro
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 88423
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2013-07-30, 14:29 Temat: Najbardziej męski sport ? |
Wydaje mi się, że piłka nożna, koszykówka i tenis. Nie cierpię oglądać tych sportów w wykonaniu pań |
Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
PioMro
Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 74818
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2013-07-30, 14:24 Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
| Słucham wszystkiego, co się da. Najbardziej lubię reggae, rap i stary polski rock. Ulubione zespoły i wykonawcy: Mesajah, Junior Stress, Bednarek, Colio, Wiz Khalifa, Lady Punk, czy też Perfect. |
Temat: Hobbit. Niezwykła podróż |
PioMro
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 14269
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-30, 14:05 Temat: Hobbit. Niezwykła podróż |
charlie napisał/a: Uważam, że film jest świetny! Dla fanów Władcy Pierścieni powinien być to raj
Zdecydowanie! Film jest na szczęście dużo lepszy niż książka. To coś w klimacie WP, a nie H, co mnie cieszy, bo zdecydowanie bardziej wolę LOTRA .
Zanurzyć się w Śródziemiu - bezcenne ^^ |
Temat: Miodowe Lata |
PioMro
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 1930
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2013-07-30, 14:02 Temat: Miodowe Lata |
| Oglądaliście Miodowe Lata? To chyba najlepszy polski sitcom. Świetna gra aktorska Cezarego Żaka i Artura Barcisia, czyli duetu, który podbił później serca widzów w serialu Ranczo. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |