Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 55
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Facebook - 'like', aby zobaczyć treść - pomoc.
Snoepje

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 8644

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2012-03-07, 13:03   Temat: Facebook - 'like', aby zobaczyć treść - pomoc.
Nie rozumiem, po co właściwie chciałby ktoś przymus lijkowania do otwarcia strony... Jak dla mnie to wręcz zniechęcające i nawet takich stron na fb nie otwieram
  Temat: Co jest lepsze od seksu?
Snoepje

Odpowiedzi: 94
Wyświetleń: 32563

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-03-05, 14:37   Temat: Co jest lepsze od seksu?
jak to co? czekolada!
  Temat: Dodawanie zdjęć na bloga z innych źródeł
Snoepje

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 9793

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-05, 14:35   Temat: Dodawanie zdjęć na bloga z innych źródeł

remnaj napisał/a:

Edit2:
doszedlem do tego malo intuicyjna forma, trzeba klikac na kazde zdjecie z osobna zeby dobrac mu parametr

Mało intuicyjna? Jak dla mnie chyba banalniej nie dało się tego rozwiązać... Osobiście uważam, że to dobrze, że parametry każdego zdjęcia osobno się ustala... dla moich potrzeb w każdym razie sprawdza się to świetnie
Snoepje

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-02, 11:11   Temat: Dodawanie zdjęć na bloga z innych źródeł
jeśli boisz się o nadużywanie praw autorskich, najlepiej podawaj źródło (adres www) pod zdjęciem, np. w opisie fotografii (jak na nią klikniesz pojawia się opcja wyboru rozmiaru zdjęcia i opisu) :)
Snoepje

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2012-03-02, 10:58   Temat: Dodawanie zdjęć na bloga z innych źródeł
tak właściwie to bardzo proste.

W przypadku zdjęcia w notatce klikasz najzwyczajniej w ikonkę "wstaw obraz" i masz do wyboru opcję "z adresu url" gdzie wklejasz adres zdjęcia

W przypadku zdjęć na główną stronę dodajesz w projekcie w dowolnym miejscu gadżet (w liście popularnych gadżetów masz "zdjęcia")

Szczerze powiedziawszy nie rozumiem, z czym miałaś problem... chyba, że chodzi Ci o prawa autorskie zdjęć :D
  Temat: sernik bez sera? Torcik śmietanowy?
Snoepje

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4198

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-02-27, 21:21   Temat: sernik bez sera? Torcik śmietanowy?
Oj czasy dzieciństwa mi się przypomniały... często robiliśmy wtedy takie właśnie domowe "ptasie mleczko" :)
  Temat: Blog Roku 2011
Snoepje

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13732

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-02-26, 19:01   Temat: Blog Roku 2011
W mojej kategorii aż roiło się od "pokrzywdzonych przez życie", dlatego wyniki mnie nie zaskoczyły. Słusznie, że takowe powstają i mają duże grono czytelników, bo uwrażliwiają społeczeństwo i pozwalają innym w podobnej sytuacji znaleźć odpowiedzi i wsparcie choćby moralne.

Prawda jednak jest taka, że ze względu ciężkich przeżyć bohaterów/autorów wywołują one bardzo silne emocje, a z tym ciężko walczyć. Nawet spece od marketingu wiedzą, że takie emocje przyciągają uwagę (szczególnie kiedy pojawia się temat dzieci). Bynajmniej nie mówię, że to chwyt marketingowy i na pewno nie chciałabym się znaleźć w żadnej z sytuacji, o których te blogi opowiadają. Tylko stwierdzam... z tak silnymi emocjami ciężko konkurować.
  Temat: Blog Roku 2011
Snoepje

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13732

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2012-02-21, 11:12   Temat: Blog Roku 2011
Szczególnie zaskoczona nie jestem, ale też nie powaliły mnie wybory... Podoba mi się bardzo koncepcja bloga, który wygrał nagrodę główną :ok: moje klimaty :)
  Temat: Tatuaż
Snoepje

Odpowiedzi: 158
Wyświetleń: 95140

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-02-08, 10:25   Temat: Tatuaż
Ooo to zdecydowanie polecam to miejsce :ok: Ja mam gałązkę kwitnącej wiśni na całą łopatkę i jestem niesamowicie z niej zadowolona. Najlepsze w tym jest, że jeśli chcę go zakryć nie ma najmniejszego problemu i też nie oglądam go non stop więc mi się szybko nie może opatrzyć :)
  Temat: Tatuaż
Snoepje

Odpowiedzi: 158
Wyświetleń: 95140

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-02-07, 10:53   Temat: Tatuaż

Layla napisał/a:

Wolę jeszcze poczekać, żeby mieć pewność, ze jest to coś czego bardzo chcę, a nie chwilowa zachcianka.

Słusznie, w końcu usunąć potem nie tak łatwo ;) Warto jeszcze przemyśleć dobrze miejsce na ciele, które chciałabyś ozdobić
  Temat: True Blood - Czysta Krew
Snoepje

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13366

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-01-26, 17:10   Temat: True Blood - Czysta Krew
Ja już wyczekuję czerwca kiedy to pojawić się ma piąty sezon. Jesteśmy z moim chłopakiem dosłownie uzależnieni od True Blood...

Choć zgadzam się z Fraa dziewuch mnie okrutnie dobijają... Zarówno Sookie jak i Tarę zdzieliłabym solidnie po gębie, bo na nerwy działają mi swoim jestestwem. Billa mogę okreslić jedynie jako boring pussy... Jason swoją głupotą rozwala na łopatki (dziw, że w całym serialu znalazł się ktoś głupszy od niego), a i tak nie mogę się oderwać od oglądania.

Serial jest tak wulgarny, przesycony przemocą, seksem i tajemnicami, że nawet wróżki tego nie są w stanie zepsuć. Nawet znajomi, którzy na początku bronili się rękami i nogami (twierdzili, że coś tak głupiego ich nie jest w stanie zainteresować) po obejrzeniu przez przypadek jednego odcinka nie mogli się oderwać!
  Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
Snoepje

Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 69040

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-01-24, 15:29   Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
Właśnie dlatego nie besztam nikogo za inne niż moje preferencje. Każdy wypoczywa jak lubi :)

Strona 3 z 5
Skocz do: