| Autor |
Wiadomość |
Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać? |
Snoepje
Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 69040
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-01-20, 13:44 Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać? |
Htsz napisał/a: Np. będąc w Kairze godzinę spędziłem w jakimś sklepie z perfumami.
To właśnie jest wielki minus zorganizowanych wycieczek... wszyscy przewodnicy mają jakiegoś deala z miejscowymi przedsiębiorcami, dlatego zwiedzanie sklepów zawsze w programie zajmuje "trochę" czasu. Każdy stara się dorobić coś na boku kosztem turystów.
Trochę się nie zgodzę ze stwierdzeniem, że jak chce się odpocząć to tylko z biurem... Ja się np. w ten sposób nudzę i lepiej relaksuję się jak sama zorganizuję sobie wyjazd. Do tego większa satysfakcja Ale to oczywiście moje subiektywne spojrzenie. |
Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać? |
Snoepje
Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 69040
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-01-19, 11:38 Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać? |
Tak czytam wasze odpowiedzi i zastanawiam się kto z Was sięga głównie po oferty biur podróży a ile z Was podróżuje na własną łapkę? Po często wymienianych kierunkach wnioskowałabym zwolenników biur, ale mogę się mylić...
Jacyś backpackerzy? |
Temat: Samochód moich marzeń |
Snoepje
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 78292
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-01-18, 09:08 Temat: Samochód moich marzeń |
... zielony |
Temat: [kac-zabójca] sposoby na kaca |
Snoepje
Odpowiedzi: 79
Wyświetleń: 38806
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2012-01-18, 09:06 Temat: [kac-zabójca] sposoby na kaca |
Dziwi mnie, że nikt nie wspomniał o dość oczywistym sposobie na zminimalizowanie kaca: nie mieszać!! jeśli pijesz wódkę, pij wódkę, jeśli piwo to zostań przy piwie... Śmiertelna jest zawsze mieszanka wódki i wina (co dziwi mnie, że niektórzy tak robią)
Alienmaster napisał/a: prysznic + apap + powerade
Apap nie jest najlepszym wyborem, bo zawiera paracetamol, który nie sprawdza się najlepiej przy dolegliwościach wywołanych kacem... zdecydowanie lepiej brać coś z ibuprofenem |
Temat: Blog Roku 2011 |
Snoepje
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13732
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-01-16, 17:40 Temat: Blog Roku 2011 |
Ja tam dalej na szarym końcu bez gwiazdek i dalej nie zamierzam żebrać o głosy A wejścia.... bez zmian. |
Snoepje
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-01-13, 08:31 Temat: Blog Roku 2011 |
Coraz mniej? to może za 10 lat spróbuję |
Snoepje
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-01-10, 19:21 Temat: Blog Roku 2011 |
Muszę przyznać, że w pierwszych tygodniach po zgłoszeniu bloga miałam całkiem dużo wejść ze strony konkursu (jak na mój blog... generalnie statystyki nie powalają )
Teraz to już pojedyncze wejścia, bo zgłosiłam zaraz na początku a mojej kategorii jest chyba z 300 blogów kiedyś chciałam tam odszukać jeden blog, który mi się spodobał, ale nie zapisałam od razu i ledwo się dokopałam daleko poza 10 stroną. Do siebie nawet nie dotarłam, więc nie ma się co dziwić, że inni też mają problemy |
Temat: Tatuaż |
Snoepje
Odpowiedzi: 158
Wyświetleń: 95140
|
Forum: HydePark Wysłany: 2012-01-06, 11:22 Temat: Tatuaż |
Mój nauczyciel japońskiego kiedyś opowiedział mi o tatuażu jednej z jego uczennic. Nastolatka dumnie demonstrowała szereg kanji na przedramieniu mówiąc, że to buddyjska mantra i wytatuował jej to znajomy.
Mój nauczyciel żywcem nie wiedział jak zareagować, kiedy przyjrzał się owej "mantrze" i okazało się, że to pięknie wypisane w linijeczkach... przekleństwa
Zawsze uważałam, że jeśli chce się już chwalić napisami w egzotycznym języku, to lepiej wcześniej sprawdzić u zaufanego i dobrze poinformowanego źródła, żeby nie było potem niespodzianki.
Sama bardzo lubię tatuaże i posiadam jeden sporawy na łopatce. Mam do prawie dwa lata, nadal uwielbiam i mam nadzieję, że mi się nie znudzi (nie za często go oglądam, bo na łopatkę ciężko się zerka a do decyzji i wzoru (i funduszu) dojrzewałam przez ładnych parę lat. |
Snoepje
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-01-06, 11:06 Temat: Blog Roku 2011 |
Ten pułap zależy od kategorii... To dość jasne, że takie kategorie jak polityka i społeczeństwo, które generalnie cieszą się popularnością albo teen, gdzie nastolatki angażują wszystkich wkoło (ja osobiście mam ważniejsze wydatki). Podobnie z kategoriami, w których liczba zarejestrowanych blogów jest ogromna... żeby się przebić, trzeba zaszaleć.
Ja nie zamierzam wysłać ani jednego smsa, dlatego też sama nie liczę na żadne głosy. Jedyne na czym mi zależało, to pokazać swój blog szerszej publice i trafić do kilku ludzi, do którym sama pewnie bym nie trafiła. |
Snoepje
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2011-12-28, 16:24 Temat: Blog Roku 2011 |
Myślę, że to fajna inicjatywa, bo daje okazję do rozpowszechnienie nieco swojego bloga i/lub znalezienia czegoś nowego do poczytania.
Ja wzięłam udział (choć bynajmniej nie liczę na wygraną, zwłaszcza że głosowanie odbywa się smsowo). Moja motywacja jest taka jak wspomniałam na wstępie |
Temat: Tradycyjne pamiętniki |
Snoepje
Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 30337
|
Forum: HydePark Wysłany: 2011-12-18, 13:38 Temat: Tradycyjne pamiętniki |
O! Ja pisze już od 14 lat I nie wyobrażam sobie, że mogłabym kiedyś przestać. A z prywatnością nigdy nie miałam problemu, moja rodzina a później współlokatorzy zawsze to szanowali i nikt nigdy ukradkiem nie podczytywał moich wypocin. Poza tym często noszę ów zeszycik w torebce |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Snoepje
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 51181
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2011-12-08, 17:09 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
buds404 napisał/a: ilość komentarzy jest też ważna.
W ten sposób trochę dyskwalifikujesz nowe blogi, które jeszcze nie nie wyrobiły sobie grona czytelników.
Ja najpierw zwracam uwagę na ogólne wrażenie estetyczne, sprawdzam czy jest komentarz od autora przybliżający jego/jej profil lub celowość bloga i dopiero wtedy zabieram się za czytanie. To tak jak z kupowaniem książki, jak nie przykuje mojej uwagi, to po prostu nie kupię. |
| |