Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 205
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [serial] Miodowe lata
Kamysto

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2977

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2016-11-12, 00:00   Temat: [serial] Miodowe lata
Mój tata bardzo lubił miodowe lata. Ja mogę obejrzeć, ale to nic specjalnego for me :)
  Temat: Czy czytanie rzeczywiście czyni nas lepszym?
Kamysto

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5173

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2016-11-11, 23:57   Temat: Czy czytanie rzeczywiście czyni nas lepszym?
Jest znacząca grupa osób, które uważają, że czytanie książek jest niezbędne w życiu i jest jednym z głównym czynników świadczących o jakiejś większej mądrości kogoś.

Niektórym osobom nie można powiedzieć, że się nie lubi czytać. Bo od razu stwierdzą, że jseteś głupi.

Co daje czytanie? Świetne pytanie. Myślę, że warto by się też zastanowić, co daje oglądanie filmów, no ale to przy innej okazji.

Plusy z czytania:
- na pewnym etapie zwiększa zasób słów
- książki non fiction są w stanie przekazać nam różne informację
- być może im więcej książek przeczytamy tym lepiej sami będziemy umieli coś napisać
- zwykla przyjemnosc
- fikcja literacka jest w stanie za pomoca metafory wyrazic ten swiat w wielu roznych odienach, dzieki czemu mozemy lepiej poznac zycie siebie i wszystko.

Ja nie lubię czytać. Ostatnio odkryłem, że fajnie mi się słucha audiobooków. A tak to filmy cały czas umnie są.
  Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
Kamysto

Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 82659

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2016-11-11, 23:48   Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;>
Deadpool podobno bardzo dobry. Obejrzę w swoim czasie. Pacific rim mial tylko fajne efekty film slaby
  Temat: [opinia] Blog o wyborze studiów
Kamysto

Wyświetleń: 2785

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-09-03, 15:27   Temat: [opinia] Blog o wyborze studiów

Zaciekawiony napisał/a:

Niektórzy są już trochę zmęczeni blogami lifestylowymi i poradnikowymi, które niby mają tylko mówić o wrażeniach autora, ale w sumie są cichymi kampaniami reklamowymi z polecaniem konkretnych produktów przez co wieje od nich sztucznością.

SZTUCZNOŚĆ. dlatego zupełnie omijam tego typu blogi i bardziej interesuje mnie jeśli ktoś ma ciekawą historie z życia do opowiedzenia niż kolejne "5 sposobów na"
  Temat: blogspot vs zwykła domena
Kamysto

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 3913

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-09-03, 15:24   Temat: blogspot vs zwykła domena
1. Czy widzicie znaczące różnice w pozycjonowaniu domeny blogspot a zwykłej PL?

2. Czy profesjonalna strona zrobiona na blogspocie jest odbierana przez czytelników gorzej niż taka sama na PLce?
  Temat: [opinia] Blog o wyborze studiów
Kamysto

Wyświetleń: 2785

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-09-03, 04:22   Temat: [opinia] Blog o wyborze studiów
Pamiętaj o tym, że autentyczne i pomysłowe blogi o życiu są najbardziej oryginalne. Piszę się o czymś czego jeszcze nikt nie napisał. :)

Zostawie Ci jakiś komentarz na blogu hej
  Temat: [ocena] Po pierwsze ja
Kamysto

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2281

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-09-03, 04:18   Temat: [ocena] Po pierwsze ja
Dzięki temu, że napisałeś o otwartości na krytykę to mogę coś napisać.

Myślę, że sama idea zdrowego egoizmu jest dobra, aczkolwiek treść bloga wskazuje bardziej na popkulturowe wpisy, które bardziej służa rozrywce niż rozwojowi.

Takie moje zdanie.
  Temat: [opinia] Świat Wojowniczki
Kamysto

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2458

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-09-03, 04:14   Temat: [opinia] Świat Wojowniczki
Więc tak...

Myślę, że najlepiej byłoby w nagłówku faktycznie napisać to co w adresie, ale nie jest to jakiś straszny błąd jak jest teraz.

Treść mi się bardzo podoba. Mam wrażenie, że wybierasz tematy, bo po prostu uważasz, że są warte czegoś. Spójność jest. A jeśli chodzi o wspólny kierunek. To Ty powinnaś być wspólnym kierunkiem w blogu. :)
  Temat: Audiobooki
Kamysto

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2320

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2016-08-31, 19:15   Temat: Audiobooki
ja bardzo cenię sobie audiobooki. ostatnio to nawet częściej po nie sięgam niż po książki.

ale o dobry audiobook wcale nie jest łatwo. bardzo dużo zależy od lektora. głos, ton itp mogą sugerować treść w różnoraki sposób.

teraz słucham harry pottera w czytaniu piotra fronczewskiego :)
  Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
Kamysto

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7498

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2016-08-24, 01:17   Temat: [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
wiesz co by rozwinęło Twój blog? Gdybyś pisał swoje subiektywne myśli i doświadczenia o autach. To może być ciekawe. Wtedy ludzie mogli by poznać Cie lepiej. Poznać kogoś kto ma pasje i się jej poświęca :)
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Kamysto

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 47788

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2016-06-24, 18:50   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Lubię blogi, gdzie ktoś ma faktycznie coś do powiedzenia. Nie lubię schematów i bezmyślnych tekstów.
  Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga?
Kamysto

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 62284

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2016-06-24, 18:45   Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga?
Pisz o życiu. O tym co kochasz. Pisz o rzeczach, które mają sens.

Każdy musi sam sobie odpowiedzieć o czym chce pisać.

Zawsze warto napisać coś czego jeszcze nie ma...

Strona 2 z 18
Skocz do: