|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 149
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Antykoncepcja. |
Strelicja
Odpowiedzi: 195
Wyświetleń: 35413
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-06, 08:22 Temat: Antykoncepcja. |
LimakXRobczuk napisał/a: Zafascynowało mnie to:
Asiek napisał/a: najlepiej zagryzać zęby i stawiać na abstynencję seksualną, dzieci.  100% pewności i +10 do szacunu otoczenia.
, co w porównaniu z tym:
http://forum.blogowicz.in...-vt3502,135.htm
daje mi sprzeczne odczucia o użytkownikach tego forum )=.
100% skuteczności ma tylko jedna forma antykoncepcji. Wstrzemięźliwość seksualna. Stosujemy z Agatą odkąd się znamy. I uwierzcie - działa naprawdę! A nasz związek kwitnie (=.
teraz proszę +10 do szacunku otoczenia (;
Mhm, a małżeństwo które już ma np. trójkę dzieci i jest biedne to co? Nie może stosować antykoncepcji, gdy nie chcą większej ilości dzieci? niech się rozmnażają, a dzieci później umrą sobie z głodu ;> |
Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Strelicja
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 44395
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-06, 08:17 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Ruciński napisał/a: teneniel napisał/a: polecam rzetelną literaturę oraz rzetelne badania, bo to co próbujesz tu udowodnić to chyba brak własnej wiedzy w tym zakresie
OK, nie mam wiedzy. Zatem czekam na Twój raport - oczywiście z wykresami!, bo wykresy muszą być, jakże to raport bez wykresów? - mówiący o tym, że seks przedmałżeński nie ma żadnego związku z rozwodami.
I ciągle czekam albo na fragment, w którym stwierdziłem, że ludzie kulturowo nie mogą się różnić lub coś podobnego, albo na odwołanie tych słów.
Jak mogą być wykresy na temat czegoś, czego nie ma tak na prawdę?
to tak samo dziecinna gadka jak "to udowodnij mi, że Boga nie ma!".
A te różnice to chyba logiczna sprawa...Mam wrażenie, że troche się gubisz w dyskusji, jakbyś tylko biegał dookoła i histerycznie krzyczał. |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-05, 13:46 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Ruciński napisał/a:
Strelicja napisał/a: To, że w prasie są opisywane jakieś jednostki, nie oznacza od razu, że w całym społeczeństwie zachodzi dane zjawisko.
W Polsce jest coraz więcej rozwodów: http://pl.wikipedia.org/w...C3.B3w_w_Polsce
Dane z Polski. Teraz może być? Udajcie, nie wiem po co, że u nas nie rośnie liczba rozwodów, że USA to co innego, że coś tam.
Pewnie,tak już lepiej. Mi nie chodzi o to, że rozwodów jest mniej czy więcej - nie obchodzi mnie to, tylko o popieranie argumentów odpowiednimi danymi.
[quote="Ruciński"]
I generalnie zależność jest prosta: im bardziej człowiek jest liberalny w sprawach seksu, tym większe prawdopodobieństwo rozwodu, bo wtedy małżeństwa nie traktuje się jak świętość, a co nie jest świętością, to można bez specjalnego oporu przekreślić.
Świętość? Bez przesady. Ale moim zdaniem każdy związek (czy małżeński czy nie) trzeba traktować uczciwie, a uczciwość to m.in. nie zdradzanie partnera. No chyba, że ktoś jest w otwartym związku,ale to już umowa między osobami, więc nic złego.
Ruciński napisał/a:
Strelicja napisał/a: Pewnie, seks może się łączyć z małżeństwem, ale nie musi
I właśnie m.in. przez to, że u niektórych się nie łączy, to mamy rozwody.
Chodzi mi o seks dwóch osób które nie są w żadnych związkach i robią to dla przyjemności lub rozpoczynają tym jakiś związek, albo są parą i uprawiają seks nie mając ślubu. Więc to nie odnosi się w żaden sposób do rozwodów. |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-05, 06:42 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
LimakXRobczuk napisał/a: No tak, my jesteśmy tak wyjątkową społecznością, że nie można nas porównać z nikim innym - też absurd.
Porównywac w sensie podobieństw i różnic z innymi - owszem, można. Ale chyba nie rozumiecie jak wyglądają badania nad daną społecznością, jak działają ankiety. To jest indywidualne dla danych grup, wypływa na to wiele czynników i dlatego nie używa się badań z np. Kanady w stosunku do społeczeństwa np. Chińskiego. To nie profesjonalne.
To tak jak ja bym teraz znalazła badania z Chile, które dowodzą, że po 2003 roku jest mniej rozwodów...I powiedziała, że przecież tam tak jest to w Polsce też tak musi być, bo badania to badania, nie ważne skąd.
Pewnie, seks może się łączyć z małżeństwem, ale nie musi |
Temat: książka "Zmierzch" |
Strelicja
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 24670
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-03, 22:40 Temat: książka "Zmierzch" |
Pamiętaj, że filmy są zawsze gorsze od książek |
Temat: [cameltoe] palec wielbłąda |
Strelicja
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 31417
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2010-03-03, 16:49 Temat: [cameltoe] palec wielbłąda |
| To też jest określane mianem "Kopytka" albo w mocniejszych przypadkach wręcz "Kopyta". I obleśnie to wygląda. Nie wiem jak można naciągnąć sobie tak spodnie i paradować, nie widząc co tam w kroku się tworzy. |
Temat: [ liceum ] jak bezboleśnie się zaadaptować? |
Strelicja
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 11056
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-03-03, 16:26 Temat: [ liceum ] jak bezboleśnie się zaadaptować? |
Nie rozumiem problemu, mi jakoś bardzo naturalnie przyszło zaklimatyzowanie się w lo |
Temat: książka "Zmierzch" |
Strelicja
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 24670
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-03, 16:22 Temat: książka "Zmierzch" |
Nie podoba mi się pomysł wampirów biegających po słońcu... Ponieważ mam wyrobioną opinię, że wampiry to stworzenia nocy, które muszą pić krew, aby funkcjonować i nie mogą wyjść na słońce bo zginą - oto cena za nieśmiertelność i nadludzkie możliwości.
Jeśli chodzi o wampiry to polecam książki Anne Rice, to dopiero klimat, a nie jakieś tam romansidło |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-03, 16:19 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
rashell napisał/a: Ruciński napisał/a: A ja myślę, że ludzie aż tak się nie różnią, by nie można było wykorzystać tych badań. Tym bardziej, że Stany to nie jakiś egzotyczny dla nas kraj. Zresztą o tym się co jakiś czas słyszy w telewizji, czyta w prasie itd., że liczba rozwodów stale rośnie. Tak samo rośnie liczba osób współżyjących przed ślubem. Żeby takie rzeczy zauważyć, nie potrzeba jakichś specjalistycznych badań naukowych.
ok, to rośnie to rośnie - nie wiadomo czy jedno łączy się z drugim.
temperatura też nam co roku rośnie, więc można stwierdzić że im cieplej tym częściej się ludzie rozwodzą itd.
dla mnie absurd.
Popieram - absurd.
To, że w prasie są opisywane jakieś jednostki, nie oznacza od razu, że w całym społeczeństwie zachodzi dane zjawisko. Może się tak wydawać, ponieważ pewne sprawy są nagłaśniane, przez to myślimy, że powszechne. Jednak to, że w mediach podają informacje o morderstwach nie oznacza, że ktoś w Twoim otoczeniu zaraz kogoś zabije - bo o tym w tv mówili, że gdzieś tam coś się takiego stało.
Ludzie są zbyt różnorodni, kraje wbrew pozorą różnią się między sobą i nie można na podstawie badań z innego określać sytuacji w innym - to nie jest żaden argument. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
Strelicja
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1897510
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2010-03-03, 15:26 Temat: O czym jest Twój blog? |
| Mam zwyczajnego bloga, luźne myśli, emocje, nic konkretnego. |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-03, 14:46 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Pierwszy seks z miłości - owszem. Po ślubie - nie koneicznie.
Moim zdaniem lepiej najpierw sprwadzić czy się do siebie pasuje, zaspokaja się wzajemnie. Wiem, wiem - miłość najważniejsza, ale moim zdaniem seks jest jej istotną częścią. I czymś zbyt przyjemnym,aby sobie tego odmawiać. |
Temat: Radio Internetowe |
Strelicja
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 10270
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2010-02-27, 13:37 Temat: Radio Internetowe |
http://www.radiobawelna.com/ - szkoda, że zakończyło swoją działalność ;<
Opłaty w polsce za funkcjonowanie radia są straszne -.-' |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|