Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 178
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
suvennes

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 52114

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-11-09, 10:41   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Chyba wygląd bloga jest najważniejszy przy pierwszym wrażeniu. Myślę, że powinno być przejrzyście, czytelnie i ogólnie kolory nie powinny razić w oczy. Jeśli szablon jest utrzymany w zieleniach to niech będą to odcienie zielonego, zaczynając od białego, a kończąc na czarnym, a nie ktoś nagle wyskakuje z czerwienią, żółcią, niebieskim i różowym na raz. Wszystko ma ze sobą współgrać.
Jednocześnie rzuca mi się w oczy sposób pisania postów. Nadmierna ilość błędów jest niedopuszczalna, tak samo jak "układ" i forma treści.
Po prostu są granice estetyki, które każdy zna i powinien się nimi sugerować przy tworzeniu własnego bloga :)
  Temat: Jak zrobić przycisk ?
suvennes

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5575

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2012-11-07, 17:47   Temat: Jak zrobić przycisk ?
Htsz, no tak, mój błąd :P ale ponoć liczą się dobre chęci i zamiary, nie? ;)
  Temat: Jak zrobić przycisk ?
suvennes

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5575

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2012-11-07, 17:22   Temat: Jak zrobić przycisk ?
Nie wiem czy pomogę, ale mam coś takiego u siebie na blogu w menu.

I wygląda to mniej więcej tak jeśli chodzi o kody:

Kod

<div style="position: absolute; width: 560px; height: 35px; z-index: 1; left: 0px; top: 0px;" id="Menu">
<a href="http://suvennes.blogspot.com/">strona główna</a>
<a href="http://suvennes.blogspot.com/p/o-mnie.html">o mnie</a>
<a href="http://suvennes.blogspot.com/p/o-blogu.html">o blogu</a>
<a href="http://suvennes.blogspot.com/p/zobacz.html">zobacz</a>
<a href="http://suvennes.blogspot.com/p/odwiedzam.html">odwiedzam</a>
<a href="http://suvennes.blogspot.com/p/kontakt.html">kontakt</a></div>

<style type="text/css">
#Menu {
width:900px ;
heigh: 40px;
color: #EFEFEF;
margin-left:10px;
margin-right:10px;

}
#Menu a{ (BUTTON PRZED NAJECHANIEM MYSZKĄ)
font-family: Arial Black;
text-decoration:none;
font-size: 13px;
color:#EEEEEE;
text-transform:uppercase;
text-align:center;
margin:1px;
padding:4px;
background:#343434;
float:left;
display:block;
letter-spacing:-1px

}
#Menu a:hover{ (BUTTON PO NAJECHANIU MYSZKĄ)
font-family:Arial Black;
font-size: 13px;
color:#EEEEEE;
text-transform:uppercase;
text-align:center;
margin:1px;
padding:4px;
background:#C0EA56;
float:left;
display:block;
letter-spacing:-1px

}
</style>

Wkleiłam i działa tak jak chciałam :)
Pozmieniasz według siebie i będzie jak znalazł :)
  Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
suvennes

Odpowiedzi: 254
Wyświetleń: 70249

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-11-05, 19:28   Temat: [podróże] Gdzie byłeś, gdzie chciałbyś pojechać?
Miałam okazję zwiedzić dość dużą część Europy i Kanadę, teraz marzą mi się tylko i wyłącznie wakacje w Polsce, najlepiej w górach, w tanim wynajętym domku, razem ze znajomymi :D
  Temat: Z jakiej sieci komórkowej korzystasz i dlaczego?
suvennes

Odpowiedzi: 117
Wyświetleń: 86803

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-11-05, 10:59   Temat: Z jakiej sieci komórkowej korzystasz i dlaczego?
Kiedyś cała rodzina w Erze, teraz w Orange ze względu na to, że dużo moich znajomych i znajomych moich rodziców też jest w tej sieci.
  Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
suvennes

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 72022

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2012-11-05, 10:52   Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej?
Obecnie - Nokia 500. Posiadam ją całkowicie przypadkiem i szczerze tego telefonu nie polecam. No, jedyny plus to taki, że można w nim umiejętnie ukryć niektóre pliki. :chytry:
Wcześniej - LG GT540. Kiedyś go uwielbiałam, ale wtedy nie znałam możliwości innych, o wiele lepszych telefonów. ;)

Reszty nie pamiętam.
  Temat: Kanary w Autobusach ;)
suvennes

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 16588

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2012-11-04, 15:34   Temat: Kanary w Autobusach ;)
Chyba od dawna nie sprzątałam w torbie ;p
Tzn kiedyś miałam takie "zboczenie" na zbieranie różnych biletów, mam je ładnie poukładane i tak już sobie ze mną jeżdżą wszędzie :)
Nie ma co, polecam zbieranie biletów :D
  Temat: [Photoshop, tutorial] ikonki na stronę lub bloga
suvennes

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 11788

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2012-11-04, 12:57   Temat: [Photoshop, tutorial] ikonki na stronę lub bloga
Genialne w swej prostocie, tym bardziej, że efekt jest ciekawy :)
  Temat: Kawałek o Polsce mego autorstwa
suvennes

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1975

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2012-11-04, 12:51   Temat: Kawałek o Polsce mego autorstwa
Wszystkie Twoje utwory są niesamowite :) każdy beat genialny :D uwielbiam widzieć zaangażowanie w tym co się robi, a Twoje produkcje są naprawdę na wysokim poziomie :) powodzenia! :)
  Temat: Kanary w Autobusach ;)
suvennes

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 16588

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2012-11-04, 12:32   Temat: Kanary w Autobusach ;)
Jechałam z koleżanką do szkoły, wyjątkowo bez biletu. Ze sobą mam zawsze swoje dokumenty, a razem z nimi około 200 starych biletów miesięcznych i jednorazowych, większość sprzed kilku lat. Kiedy wsiadłyśmy, kanar od razu do nas podszedł i poprosił o bileciki. Koleżanka elegancko wyciągnęła swój bilet, pokazała i była moja kolej na okazanie biletu, którego nie miałam. Mimo, że jechałam na gapę, poprosiłam kontrolera żeby chwilkę poczekał, wyciągam swoje dokumenty i zaczynam szukać. Jego mina kiedy zobaczył moją "kolekcję" - bezcenna. Oczywiście biletu nie znalazłam, ale nawet nie zdążyłam się tłumaczyć, że jednak go nie mam, bo kanar stwierdził, że wysiada z tramwaju, pożegnał się i tyle było po nim. A ja szczęśliwie dojechałam do szkoły :D

Strona 15 z 15
Skocz do: