Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 145
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
spec_johny

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 25156

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-22, 14:07   Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
No widzisz!

Zazdroszczę.

Ja mam na stanie tego swojego starta i tak się zastanawiam, czy go nie selnąć...
Na co mi trzy analogowe, takie zboczenia nie mam jeszcze a P6 i Nikon mi w zupełności wystarczają.
  Temat: [portrety] PatrykPiotr moje fotografie :)
spec_johny

Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 6538

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-16, 14:09   Temat: [portrety] PatrykPiotr moje fotografie :)
Prawda, jest moc :)

Zdjęcie ma charyzmę no i jest w B&W.
A ja uwielbiam B&W.
  Temat: London Trip PatrykPiotr
spec_johny

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 3922

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-15, 09:50   Temat: London Trip PatrykPiotr
Fotografia cyfrowa jest komercyjna ;)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-15, 09:03   Temat: London Trip PatrykPiotr
Tutaj delikatnie się mylisz :)

Dla mnie czym zostało wykonane zdjęcie to tylko dodatek, aczkolwiek na pierwszy rzut oka można rozpoznać analoga od cyfry.
  Temat: Fotografia analogowa
spec_johny

Wyświetleń: 8035

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-15, 09:02   Temat: Fotografia analogowa
Oj, wybacz :)

Że podałaś pełną nazwę lustrzanka dwuobiektywowa :)
Rzadkość ;)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-14, 23:50   Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
Poluj codziennie na portalach aukcyjnych :)
Daje to efekty, kilka perełek nie związanych z fotografią tak wychwyciłem po super cenie.

Jeszcze jak nie portale, to spróbuj na FB na grupach fotograficznych.

Mogę Ci podesłać jak wstanę, bo właśnie idę spać, jedną grupę gdzie jest tylko handel :)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-14, 23:47   Temat: London Trip PatrykPiotr
Aparat to tylko narzędzie, które czasem daje wiele.
Nie mniej jednak, to osoba za wizjerem naciska spust i daje zdjęcie na światło dzienne.
Daje czyt. tworzy za pomocą aparatu :)

Kiedyś oglądałem serie fot, wykonane za pomocą Camera obscura :)

Robiły wrażenie.

Podobno też niezłe efekty są, jak się wywołuje filmy analogowie za pomocą kawy :D
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-14, 23:41   Temat: Fotografia analogowa
Lustrzanką? :P

Nie wiem. Ja mogę wrzucić zdjęcie z mojego Starta to sam ocenisz.

Coś klasycznego w dobrej cenie?

Kiev88, P6.
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-14, 21:34   Temat: [sprzęt] Jaki obiektyw kupić by nie żałować
Poszukaj na allegro albo zajdź na giełdę fotograficzną do Stodoły, jeśli ona jeszcze żyje :)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-14, 21:32   Temat: Fotografia analogowa
Miałem, używałem. Nie powalił mnie, wolałem naszego Starta66s ;) Akurat Starta mam do tej pory, więc w sumie mam trzy analogowe: dwa średnie i jeden mały.

Aczkolwiek jak pokombinujesz, to z Lubitiela możesz wyciągnąć niezłe zdjęcia :)
  Temat: [ocena] Blog poświęcony wojskom specjalnym - co sądzicie?
spec_johny

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 7240

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-04-13, 21:43   Temat: [ocena] Blog poświęcony wojskom specjalnym - co sądzicie?
Poprawiłem zdjęcie :) Wgrałem inne, mniejsze, lepszej jakości.

Wiele bym w sumie zmienił i zaczynam poważnie rozmyślać nad przejściem na serwer itd.
  Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje?
spec_johny

Odpowiedzi: 161
Wyświetleń: 82474

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-04-11, 13:16   Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje?
Niestety tylko fotografię mam po tacie ale to bardziej pasja, zajęcie, rozwijanie się niż hobby. Ciężko mi się określić w sumie, bo czym jest hobby a czym jest pasja?
Dla mnie to jest to samo, tylko że pasja z większym zaangażowaniem niż hobby.

Może to trochę płytkie, sam już nie wiem.

Pasje:
Fotografia (od taty), sport (Zosia samosia), wojsko (Zosia samosia), strzelectwo (raczkuję, Zosia samosia).

Zosia samosia jako, że sam się zainteresowałem, brak osób trzecich :)

Strona 2 z 13
Skocz do: