Tak szczerze... tak jak portrety wychodzą Ci super, tak te zdjęcia są... takie sobie. Nie bardzo przemawia do mnie kolorystyka i trochę bolą mnie zniekształcenia geometryczne na budynkach. Drugie i czwarte zdjęcie jako tako się bronią, ale stać Cię na więcej.
Aczkolwiek zajrzałem na bloga i stwierdzam, że zrobiłeś w trakcie wycieczki dwie perełki, których Ci zazdroszczę. Jedno z czerwonymi autobusami, drugie - zdecydowanie najlepsze - z drogą i idącymi po niej ludźmi.
Imię: Karol Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył/a: 29 Maj 2013 Posty: 64 Miasto: Śląsk
Wysłany:
2013-11-23, 10:37
Ja również tutaj zgodzę się z Lukem, coś w tych fotkach jest nie tak. Natomiast obejrzałem resztę perełek z Londynu i są dużo lepsze zdjęcia - szczególnie te z autobusami.
Świetnie cykasz i pstrykasz i w ogóle. Zazdroszczę sprzętu, przydałby mi się choć jeden obiektyw więcej niż kit.
______________________________________________________ I'm just a dreamer but I'm hanging on.
Ale... wszystko pstrykasz Nikonem 60D? No i co, jednak nie reguła, że dobre zdjęcia można robić tylko dobrym sprzętem. Trzeba mieć oko. A tak z ciekawości, portrety robisz jakim obiektywem?
Choć przyznam, że zdjęcia wklejone tu, na forum są jakieś takie nienaturalne.
Wiek: 33 Dołączył/a: 22 Lut 2014 Posty: 161 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-04-14, 23:47
Aparat to tylko narzędzie, które czasem daje wiele.
Nie mniej jednak, to osoba za wizjerem naciska spust i daje zdjęcie na światło dzienne.
Daje czyt. tworzy za pomocą aparatu
Kiedyś oglądałem serie fot, wykonane za pomocą Camera obscura
Robiły wrażenie.
Podobno też niezłe efekty są, jak się wywołuje filmy analogowie za pomocą kawy
widzisz zdjęcie, które ujmuje swoją kompozycją, przekazem, ale jest przy tym nieidealne, dostrzegasz dajmy na to szumy. Słyszysz, że zostało wykonane obscurą i myślisz "wow!". Gdybyś jednak został poinformowany, że do wykonania tej foty został użyty Nikon D7000, to wrażenie pewnie nie byłoby już tak pozytywne
Fotografia cyfrowa i Photoshop przyzwyczaił nasze oczy do zdjęć idealnych, chyba niestety.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).