Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 145
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [panowie] piżama czy koszulka i bokserki ?
spec_johny

Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 27586

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2014-04-11, 13:12   Temat: [panowie] piżama czy koszulka i bokserki ?
Dłuższe spodenki (do kolan) z bawełny na gumce w pasie, luźne w nogawce.
Do tego nie za gruba bluza z kapturem albo longsleeve.

Czasem grube, takie jakby góralskie soxy :D
  Temat: Bokserki ok...ALE JAKIE!!!
spec_johny

Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 33310

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2014-04-11, 12:50   Temat: Bokserki ok...ALE JAKIE!!!
Generalnie tak:

1. Na co dzień na luźne chodzenie, do spania itd - luźne,

2. Na trening, bieganie, ogólnie ćwiczenia - obcisłe.
  Temat: [dyskusja] majtki czy bokserki ?
spec_johny

Odpowiedzi: 99
Wyświetleń: 68620

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2014-04-11, 12:48   Temat: [dyskusja] majtki czy bokserki ?
Tylko bokserki :)
  Temat: [ocena] Blog poświęcony wojskom specjalnym - co sądzicie?
spec_johny

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 7240

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-04-10, 22:06   Temat: [ocena] Blog poświęcony wojskom specjalnym - co sądzicie?
Zapisane w Kronikach, zdjęcie wgram w niedługim czasie mniejsze :)
Sooliga, zaglądam, zaglądam. Piszą się dwa duże posty. Niebawem będą.
Muszę terminów z licencjatem trzymać więc na razie to jest priorytet :)

Nie czytałem Suworowa nic :P

Gamon, Kategorie są ale po boki.
Wszyscy mi mówią o tych zakładkach na górze, menu, itd itd. To aż na prawdę takie konieczne? Jak patrzę na niektóre blogi to aż mnie krew zalewa jak to widzę, bo ni to się odnaleźć, ni to ładne. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.

Dzięki za opinie. Na weekendzie mam wolniejsze dni, to popracuję nad logiem, zdjęciem i popiszę trochę.
  Temat: Kino - czy można się uzależnić od kina?
spec_johny

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 10255

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2014-04-07, 22:55   Temat: Kino - czy można się uzależnić od kina?
Szczerze powiem tak, że na piwo to zawsze się znalazło parę groszy ale na odchamianie to już ciężko :)

U mnie bywa na odwrót, znajduję i na jedno, i drugie.
Tylko czasem po prostu nie chcę pić, to więcej na przyjemności idzie, w tym na kino :)
  Temat: Kino - czy można się uzależnić od kina?
spec_johny

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 10255

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2014-04-07, 21:50   Temat: Kino - czy można się uzależnić od kina?
Wypraszam sobie :)

Jako student nie korzystam z orange w środy a do kina jak jest premiera filmu, który mnie interesuje to idę. Na Avatarze niegdyś z bratem byłem dwa razy, bo sam nie chciał iść a bilety po prawie dwadzieścia złoty były.

I nie przelewa się u mnie. Na przyjemności zawsze znajdzie się czas.
Pieniądze nie zawsze ale i bez nich można doświadczać przyjemności ;)
  Temat: Zdobywanie czytelników
spec_johny

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 9634

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-04-06, 21:55   Temat: Zdobywanie czytelników
Ja szczerze staram się przyciągnąć i blogiem jako całość, i poszczególnymi postami.

Na page'u mi ludzie piszą co ich interesuje, jaki temat by przeczytali a ja im odpowiadam, że jest w planach albo już pracuję nad tym.

Czasem nie łatwo do jakiegoś tematu się dogrzebać, bo brak informacji a kopiowanie tych szczątkowych mija się z celem.

Dlatego zwracam uwagę na to co piszą ludzie.
Też wrzucając krótkie opisy na page'a czy zdjęcia widzę co ludzi bardziej interesuje, a co nie. Im więcej wzbudzi się ciekawość danym zdjęciem, tym sugeruje się że to ich interesuje.

Poprzednicy też pisali, żeby spokojnie sobie pisać a czytelnicy się znajdą.

Zgadzam się. Ja nie szukam na siłę czytelników, kto chce to lubi.
Nie reaguję też na to, jak ktoś napisze do mnie (jakiś inny admin page'a) i prosi o udostępnienie. Dla mnie to trochę słabe.
Sam tak nie robię i nie zamierzam. Ani żebrać o lajki ani na siłę się promować. Czasem nawet wrzucę jakieś zdjęcie i później patrzę, że ludzie sami dali udostępnienie ileś razy.
I tak też trafiają zainteresowani.

Robić swoje, robić dobrze a czytelnicy będą.
Niegdyś mi ktoś napisał, że poziom mam dobry odnośnie treści i materiałów i oby tak dalej. I ja się tego trzymam.
  Temat: [fotografia] jak robić zdjęcia architekturze?
spec_johny

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2956

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-06, 21:48   Temat: [fotografia] jak robić zdjęcia architekturze?
Hmm, jak podchodzimy?

Niby zachowanie symetrii i równowagi to rzecz pierwszorzędna przy architekturze ale nie zawsze. Raz coś lepiej wygląda jako całość a raz jako element wyciągnięty bądź uchwycony tylko on.

Ja zawsze staram się znaleźć ciekawy obiekt, jak go już mam to chodzę w koło niego, szukam dogodne miejsca i jednocześnie oglądając, wyobrażam sobie w głowie jakbym to widział, co chciałbym pokazać.

Należy też uwagę zwracać by nie ucinać elementów, np. wieży itd.
Ale to też nie zawsze tak trzeba.

Ja osobiście albo staram się z żabiej coś fajnego uchwycić albo stanąć w tak dogodnej pozycji abym miał całość równo prosto przed sobą.

Zaraz poszukam jakiś swoich zdjęć archi, to wrzucę :)

Zapowiada się ciekawa dyskusja.

[ Dodano: 2014-04-06, 23:16 ]

Moje stare zdjęcie, dawno dawno temu w Płocku na terenie kościoła Fary.

Tutaj podchodziłem kilka razy. Dalej, bliżej aż znalazłem odpowiedni punkt i pstryk, fota powyżej. Całość jest centralna, po bokach mniej więcej po tyle samo luzu.
Wieża wychodzi od dołu i zwęża się ku górze.
  Temat: Aparaty fotograficzne...
spec_johny

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 30475

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-06, 20:10   Temat: Aparaty fotograficzne...
Aleś się rozpisał Lukem :P

Jednak prawdę prawisz w tym co piszesz.
Do analogowej trzeba mieć łeb i doświadczenie, bo inaczej szybko można się zniechęcić.
Jak ktoś zaczyna to wystarczy mu taki za 100 Canona starszy model i klisza z Rossmana.
Zobaczyć czy go wkręci :)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-04-05, 23:03   Temat: Aparaty fotograficzne...
A ja tam wolę tradycyjnie kupić dobrej jakości film, założyć go do P6 i z zajebistego obiektywu Carl Zeiss 80mm 2.8f i cieszyć się pięknymi kolorami :D

Do tej pory gryzę się w język, że sprzedałem stary obiektyw Carl Zeiss'a 120mm 2.8f co znalazłem u babci w piwnicy :(
  Temat: [fotografia] Jak zrobić dobre zdjęcia w pomieszczeniu?
spec_johny

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 20047

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-03-30, 11:45   Temat: [fotografia] Jak zrobić dobre zdjęcia w pomieszczeniu?
Pamiętaj też o wartości ISO ;)
spec_johny

PostForum: Fotografia   Wysłany: 2014-03-30, 11:43   Temat: Aparaty fotograficzne...
Ja mam i mały format, i średni.
Mały uwielbiam a zwłaszcza po tym jak poznałem pana (nie osobiście) Jamesa Nachtweya, Donalda McCullina, Tima Page'a, Henriego Cartiera -Bressona no i słynny Bang Bang Club :) Kto nie kojarzy, podpowiem: Afryka, Apartheid.

Co do średniego, to głównie z tego jak oglądałem i czytałem wywiady w Digital Camera.
Obecny minister kultury i dziedzictwa narodowego pan Bogdan Zdrojewski w latach 80 zajmował się fotografią, ciskał strajki w Gdańsku ;) Aktor Wojciech Mecwaldowski wydał swój autorski album fotograficzny, gdzie robił zdjęcia aktorom, współpracownikom z planów itd. itd. tylko aparatem z telefonu. Więc można? Można!

Strona 3 z 13
Skocz do: