Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 75
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wasi ulubieni raperzy
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 13810

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2015-04-30, 09:32   Temat: Wasi ulubieni raperzy
Kurcze, nikt nie wspomniał o wybitnym (moim skromnym zdaniem), a mocno niedocenionym L.U.C. Wielka szkoda. Polecam wszystkim, którzy twierdzą że nie da się inteligentnie rapować. :)
  Temat: czy znacie kogoś znanego? ;)
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 41866

PostForum: HydePark   Wysłany: 2015-04-29, 20:52   Temat: czy znacie kogoś znanego? ;)
Ja poznałem p. Andrzeja Pilipiuka, znanego polskiego pisarza fantasy. Po spotkaniu autorskim (publicznym) miałem okazję spędzić z nim sporo czasu w znacznie mniejszym, kameralnym gronie (ja, moja dziewczyna + lokalny dziennikarz) zwiedzając Prywatne Muzeum Podkarpackich Pól Bitewnych, a także wypić herbatę w pewnym zajeździe. Prześwietny człowiek! O niezwykle wielkiej wiedzy z zakresu chyba wszystkiego, gotowy na zawołanie przywołać sporo ciekawych anegdot, do tego wcale nie czuło się że to "wow, wow wielki pisarz", tylko że to swój chłop jest.

Miałem również okazję poznać Janusza Korwin-Mikkego, spotkałem go w sumie dwa razy. Najpierw w Rzeszowie (1.VIII 2014) na kameralnym spotkaniu członków "wierchuszki" KNP z Małopolski i Podkarpacia, poprzedzającym właściwe spotkanie. Trafiłem tam kompletnie przypadkowo. Później spotkałem w lutym tego roku w moim mieście w trakcie jego konferencji na miejscowym bazarze. Cóż, na żywo jest zupełnie inny niż pokazują go media. Do tego można go łatwiej zrozumieć.

EDIT: A niedługo do tego grona dołączy inny pisarz - Krzysztof Piskorski
  Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 48334

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2015-04-29, 18:05   Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?

Buster napisał/a:

Mam nadzieję, że w tym domowym burgerze nie ma gotowego steku z biedronki w którym więcej tektury jak mięsa

Oj no, syf straszny. Można się tym podratować na kompletnym głodzie, ale ogólnie nie polecam 2/10...
  Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 1969

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-29, 12:58   Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok?

Buster napisał/a:

Dla mnie jest w porządku jeśli chodzi o wygląd, a jeśli chodzi o samą treść i formę przekazu to również jest dobrze - widać, że już piszesz od jakiegoś czasu.

No, obecnie jest OK, choć jeszcze wczoraj było sporo do poprawy aż skończyło się zmianą całego szablonu.

Jeśli chodzi o pisanie, to faktycznie - piszę sporo, dużo opowiadań i doświadczenia z poprzedniego blogu recenzenckiego się zwróciły :)
  Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6718

PostForum: Internet   Wysłany: 2015-04-29, 08:39   Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
Poważnie? Zawsze myślałem że piwowarstwo jest o wiele bardziej niszowe, a tu proszę - mówisz o tysiącu zalogowanych użytkowników równocześnie. W sumie nie dziwię się, zawsze lepiej coś własnego uwarzyć niż pić to świństwo z masówek.
  Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11260

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-04-29, 08:15   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
Ze swojej strony polecam flickr.com
W wyszukiwarce można zaznaczyć że wyszukiwane zdjęcie ma podlegać licencji CC, wtedy wystarczy je pobrać i nie martwimy się niczym.
BlackenedBooks

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-28, 22:19   Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok?
O! A to ciekawe! Widziałem że mam dwa gadżety (Obserwatorzy i Google+ Followers) wstawione do bloga (w menu wstawiania gadżetów), ale nie widziałem ich gdy miałem stronę otwartą. Dzięki za tego screena, bo bym do dziś trwał w nieświadomości. Co do tego zdjęcia, to pewnie niedługo się wypełni, albo całkiem usunę z kodu fragment odpowiadający za nie.

EDIT: A wszystkiemu winien był AdBlock

EDIT 2: "Szukajka" też poprawiona

EDIT 3: A w sumie to całkiem zmienię szablon bloga. Znalazłem bardziej odpowiadający mi i chyba bardziej estetyczny

EDIT 4: Jaki font polecilibyście?

Obecnie wygląda to tak

Scr1: http://zapo daj.net/463ae1a6e1f70.png.html
Scr2: http://zapo daj.net/1b71f2254d1e1.png.html

(Usuńcie spacje)
  Temat: Czy są tu pisarze?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 3745

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-04-28, 21:26   Temat: Czy są tu pisarze?
Zajmowałeś się? Dlaczego przerwałeś? Brak czasu?
BlackenedBooks

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-04-28, 21:11   Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok?
#YOLO jak mawia współczesna młodzież

Wiem że parę osób z tego forum widziało mojego skromnego i nudnego bloga, ale chciałem zapytać (zarówno zwykłych czytelników, jak i osób profesjonalnie zajmujących się blogosferą)

Target: Z racji tematyki - wiek i płeć dowolna - byle lubił czytać.
Tematyka: Recenzje książek + Publicystyka literacka. Możliwe poszerzenie jej, ale raczej będzie się obracać wokół słowa pisanego.

Potrzebuję analizy mocnych i słabych stron mojego bloga. Czyli co należy zmienić, nad czym należy popracować jeszcze, aby mój blog był chętnie odwiedzany i zdobył grupę stałych czytelników (ewentualnie w odleglejszej przyszłości stał się interesujący dla wydawnictw).

Piszcie wszystko co wam przyjdzie do głowy, a mi może okazać się pomocnym.

Z góry dziękuję :)

Link w podpisie profilu.
  Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 59380

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-28, 20:54   Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Głównie dla podszkolenia własnego pióra. Trochę też dla świadomości bycia osobą kreującą opinię innych. To chyba główne motywacje.
  Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 65869

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-04-28, 20:48   Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu?
Po przeczytaniu tej dyskusji zdecydowałem się na wyrzucenie mojego licznika wyświetleń. Niby nie był specjalnie rzucający się w oczy, ale i tak dzięki wam uświadomiłem sobie że to strata miejsca na sidebarze
  Temat: Strona podobna do flapi.pl?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7648

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-28, 19:43   Temat: Strona podobna do flapi.pl?
1. Domyślnie zdjęciem jest ikona przypominająca obrazek na profilu kobiety bez zdjęcia proflowego na fb.
2. Design strony
3. Komunikaty na stronie pisane w formie przeznaczonej dla żeńskiego odbiorcy
4. Sami siebie określają jako: "Flapi to codzienna dawka najlepszych linków z całego Internetu, starannie wyselekcjonowana i dodawana przez nasze użytkowniczki."

Można wymieniać bez końca ;)

Strona 5 z 7
Skocz do: