Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 75
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Strona podobna do flapi.pl?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7648

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-28, 19:35   Temat: Strona podobna do flapi.pl?
Zanim mi odpisałaś, wszedłem na ten serwis. Chciałem w nim podziałać, ale z tego co widzę jest on przeznaczony tylko dla Blogerek, także chyba będę musiał poczekać na inny serwis tego typu... Także dołączam się do Twojego pytania o strony podobne do flapi.pl
  Temat: Strona podobna do flapi.pl?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7648

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-28, 16:29   Temat: Strona podobna do flapi.pl?
A co to jest to całe "flapi" i czy warto z tego skorzystać? :)
  Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6718

PostForum: Internet   Wysłany: 2015-04-28, 12:30   Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
Właśnie zauważyłem że została tu "garstka" ostatnich osób wiernych tej bardziej tradycyjnej formie dyskusji internetowej. A szkoda, bo sam pamiętam (mimo że gówniarz jestem) lata świetności olbrzymich polskich forów dyskusyjnych, takich jak peb czy forumowisko.pl. Znak czasów?

Jak myślisz, da się jeszcze cokolwiek z tym zrobić?

Swoją drogą - to dziwne. Blogowiczów jest od cholery za przeproszeniem, czasem podejrzewam że więcej osób bloguje niż czyta blogi. Ostatnio dołączyłem do paru grup na FB z zakresu blogowania. Jedna z nich ma 15k członków (fakt faktem, pewnie z 3/4 to nastoletnie wannabe Mercedes czy inna Ekscelencja) Czysto teoretycznie więc target jest i to bardzo konkretny. Tymczasem to forum wymiera, mimo że jest na niej sporo wartościowych informacji tworzonych przez profesjonalistów. Tak na logikę, to powinno się tu rejestrować znacznie więcej ludzi.
  Temat: O czym jest Twój blog?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1901734

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-28, 08:51   Temat: O czym jest Twój blog?
Ja - jak już wspomniałem w kilku innych tematach - prowadzę "kolejny nudny blog literacki", głównie z recenzjami, ale również szczyptą publicystyki. Gdyby ktoś był zainteresowany - zapraszam. :)
  Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6718

PostForum: Internet   Wysłany: 2015-04-28, 08:45   Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych
Jak w temacie. Czy uważacie, że czas takich miejsc jak to już dawno przeminął? Czy w obecnych czasach rolę starych for przejmą grupy dyskusyjne na facebooku? Ja niestety zaczynam się obawiać, że tak będzie, a szkoda, bo fora miały swoje liczne zalety - choćby anonimowość, której w serwisie CukierGóry mi brakuje. Zapraszam do dyskusji :)
  Temat: Co teraz czytasz?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 77677

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-04-27, 20:01   Temat: Co teraz czytasz?
Obecnie "Awantura na Moście" - przyjemna, lekka komedyjka fantasy. Idealna żeby się oderwać od tych ciężkich pozycji o których ostatnio pisałem na swoim blogu.
  Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51868

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-27, 16:13   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Obecnie mam jeden post w zapasie i mam nadzieję że zawsze będę miał ten jeden-dwa wpisy gotowe do wrzucenia.
  Temat: [Tak/Nie] Czy oznaczacie wpisy sponsorowane?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 10324

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-04-27, 16:11   Temat: [Tak/Nie] Czy oznaczacie wpisy sponsorowane?
Jeszcze nie dotarłem do tego poziomu "blogowej sławy", żeby ten "problem" mnie dotyczył, ale moim zdaniem, powinno się wyraźnie zaznaczyć, że dany wpis jest sponsorowany. Odbiorca wpisu powinien o tym być poinformowany, choćby dlatego że jest to w dobrym tonie. Poza tym, szczerość między blogerem a czytelnikami to podstawa :)
  Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 16384

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-04-27, 08:24   Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać?
Dla mnie, jako osoby prowadzącej bloga książkowego, zdecydowanie wygrywa LC. Powód jest prozaiczny - większa społeczność do której można trafić ze swoim produktem. Poza tym jest to serwis znacznie przyjemniejszy dla oka, intuicyjny i ze znakomitym contentem własnym w formie artykułów czy wywiadów.
  Temat: Czy są tu pisarze?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 3745

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-04-27, 08:19   Temat: Czy są tu pisarze?
Jak w temacie - czy mamy na forum osoby piszące nie tylko bloga, ale również opowiadania/powieści? Jeśli tak - podzielcie się swoją twórczością, motywami jakie pchnęły was w stronę pisarskiego fachu, waszymi osiągnięciami na tym polu... :)
  Temat: wyzwania czytelnicze - opinie
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7321

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2015-04-27, 07:10   Temat: wyzwania czytelnicze - opinie
Moim skromnym zdaniem - gdy ktoś lubi czytać, to nie będzie mu potrzeba żadnych "wyzwań". Poza tym lepiej przeczytać mniej książek a ze zrozumieniem, niż hurtowo i po łebkach. Chyba że ktoś ma do tego tak zdrowe podejście jak poprzedniczka :)
  Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
BlackenedBooks

Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 77371

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2015-04-26, 20:14   Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
U mnie to kompletny przekrój przez wszystkie gatunku muzyczne, od Black Metalu, przez polski i zagraniczny rap, po muzykę folkową i klasykę. Czuję się z tego nawet dumny, że nie ograniczam się do jednego gatunku.

Strona 6 z 7
Skocz do: