| Autor |
Wiadomość |
Temat: Strona podobna do flapi.pl? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7648
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-28, 19:35 Temat: Strona podobna do flapi.pl? |
| Zanim mi odpisałaś, wszedłem na ten serwis. Chciałem w nim podziałać, ale z tego co widzę jest on przeznaczony tylko dla Blogerek, także chyba będę musiał poczekać na inny serwis tego typu... Także dołączam się do Twojego pytania o strony podobne do flapi.pl |
Temat: Strona podobna do flapi.pl? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 7648
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-28, 16:29 Temat: Strona podobna do flapi.pl? |
A co to jest to całe "flapi" i czy warto z tego skorzystać? |
Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6718
|
Forum: Internet Wysłany: 2015-04-28, 12:30 Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
Właśnie zauważyłem że została tu "garstka" ostatnich osób wiernych tej bardziej tradycyjnej formie dyskusji internetowej. A szkoda, bo sam pamiętam (mimo że gówniarz jestem) lata świetności olbrzymich polskich forów dyskusyjnych, takich jak peb czy forumowisko.pl. Znak czasów?
Jak myślisz, da się jeszcze cokolwiek z tym zrobić?
Swoją drogą - to dziwne. Blogowiczów jest od cholery za przeproszeniem, czasem podejrzewam że więcej osób bloguje niż czyta blogi. Ostatnio dołączyłem do paru grup na FB z zakresu blogowania. Jedna z nich ma 15k członków (fakt faktem, pewnie z 3/4 to nastoletnie wannabe Mercedes czy inna Ekscelencja) Czysto teoretycznie więc target jest i to bardzo konkretny. Tymczasem to forum wymiera, mimo że jest na niej sporo wartościowych informacji tworzonych przez profesjonalistów. Tak na logikę, to powinno się tu rejestrować znacznie więcej ludzi. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1901734
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-28, 08:51 Temat: O czym jest Twój blog? |
Ja - jak już wspomniałem w kilku innych tematach - prowadzę "kolejny nudny blog literacki", głównie z recenzjami, ale również szczyptą publicystyki. Gdyby ktoś był zainteresowany - zapraszam. |
Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6718
|
Forum: Internet Wysłany: 2015-04-28, 08:45 Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
Jak w temacie. Czy uważacie, że czas takich miejsc jak to już dawno przeminął? Czy w obecnych czasach rolę starych for przejmą grupy dyskusyjne na facebooku? Ja niestety zaczynam się obawiać, że tak będzie, a szkoda, bo fora miały swoje liczne zalety - choćby anonimowość, której w serwisie CukierGóry mi brakuje. Zapraszam do dyskusji |
Temat: Co teraz czytasz? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 77677
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-04-27, 20:01 Temat: Co teraz czytasz? |
| Obecnie "Awantura na Moście" - przyjemna, lekka komedyjka fantasy. Idealna żeby się oderwać od tych ciężkich pozycji o których ostatnio pisałem na swoim blogu. |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51868
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-27, 16:13 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Obecnie mam jeden post w zapasie i mam nadzieję że zawsze będę miał ten jeden-dwa wpisy gotowe do wrzucenia. |
Temat: [Tak/Nie] Czy oznaczacie wpisy sponsorowane? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 10324
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-04-27, 16:11 Temat: [Tak/Nie] Czy oznaczacie wpisy sponsorowane? |
Jeszcze nie dotarłem do tego poziomu "blogowej sławy", żeby ten "problem" mnie dotyczył, ale moim zdaniem, powinno się wyraźnie zaznaczyć, że dany wpis jest sponsorowany. Odbiorca wpisu powinien o tym być poinformowany, choćby dlatego że jest to w dobrym tonie. Poza tym, szczerość między blogerem a czytelnikami to podstawa |
Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 16384
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-04-27, 08:24 Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać? |
| Dla mnie, jako osoby prowadzącej bloga książkowego, zdecydowanie wygrywa LC. Powód jest prozaiczny - większa społeczność do której można trafić ze swoim produktem. Poza tym jest to serwis znacznie przyjemniejszy dla oka, intuicyjny i ze znakomitym contentem własnym w formie artykułów czy wywiadów. |
Temat: Czy są tu pisarze? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 3745
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-04-27, 08:19 Temat: Czy są tu pisarze? |
Jak w temacie - czy mamy na forum osoby piszące nie tylko bloga, ale również opowiadania/powieści? Jeśli tak - podzielcie się swoją twórczością, motywami jakie pchnęły was w stronę pisarskiego fachu, waszymi osiągnięciami na tym polu... |
Temat: wyzwania czytelnicze - opinie |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 7321
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-04-27, 07:10 Temat: wyzwania czytelnicze - opinie |
Moim skromnym zdaniem - gdy ktoś lubi czytać, to nie będzie mu potrzeba żadnych "wyzwań". Poza tym lepiej przeczytać mniej książek a ze zrozumieniem, niż hurtowo i po łebkach. Chyba że ktoś ma do tego tak zdrowe podejście jak poprzedniczka |
Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 77371
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2015-04-26, 20:14 Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
| U mnie to kompletny przekrój przez wszystkie gatunku muzyczne, od Black Metalu, przez polski i zagraniczny rap, po muzykę folkową i klasykę. Czuję się z tego nawet dumny, że nie ograniczam się do jednego gatunku. |
| |