| Autor |
Wiadomość |
Temat: Ortografia na blogu |
Kejczi
Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 16285
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 23:15 Temat: Ortografia na blogu |
| Mnie błędy bardzo irytują, dlatego sama staram się ich nie popełniać - przed każdą publikacją czytam wszystko jeszcze raz by wyłapać jakieś literówki, brak przecinka albo błąd stylistyczny. ;) |
Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz? |
Kejczi
Odpowiedzi: 74
Wyświetleń: 25246
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 23:12 Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz? |
| Nienawidzę blogów o tematyce mangi, anime i ogólnie Azji, nie wiem czemu, odpycha mnie to, a tak to umiem się dostosować do każdego bloga, byle tylko był schludnie i ładnie prowadzony. ;) |
Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 51391
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:58 Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga? |
| W tamtych czasach uwielbiałam porządek i ład, w moim pokoju zawsze lśniło, wszystko stało pod odpowiednim kątem + uwielbiałam sprzątać. XD |
Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 13783
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:57 Temat: Jak długo zamierzasz prowadzić bloga? |
| Ja mój prowadzę już od 5 lat, przy czym w 2012 przeniosłam się na blogspot, jednak blog na domenie onet.pl wciąż istnieje ;) Mam nadzieję że będę go prowadzić jeszcze baaardzo długo. |
Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Kejczi
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 47482
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:55 Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
| Ja przywiązuję wagę tylko do tych, które świadczą o tym że czytelnik faktycznie przeczytał mój post nad którym pracowałam. Jak dostaje coś typu "świetnie, zapraszam do mnie" to mnie krew zalewa i natychmiast to usuwam. Zaś na resztę komentarzy zawsze odpowiadam, dodatkowo wchodzę na blog danej osoby i czasami trafiam na jakąś osobę, która mnie zainteresuje. ;) |
Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 71758
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:53 Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
| Nie dość że szablony są znakomite, to jeszcze można je samemu modyfikować na różne sposoby ;) Ja osobiście uważam że blogger/blogspot jest najlepszy, zaś tumblr to dla mnie miła odskocznia i możliwość znalezienia wielu inspiracji. ;) |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102910
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-05-07, 22:50 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
| Są też specjalne grupy na fb gdzie można informować o założeniu bloga bądź o pojawieniu się nowego posta ;) |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 194764
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-05-07, 22:49 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
| Ja ostatnio miałam długą przerwę, pół roku bez odzewu, a wcześniej moja frekwencja też nie zachwycała, ale teraz postaram się dodawać post raz na tydzień ;) |
Temat: O czym jest Twój blog? |
Kejczi
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1904854
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-05-07, 22:48 Temat: O czym jest Twój blog? |
| Ja blogę prowadzę dla siebie, o mnie ;) często poruszam na nim wydarzenia z mojego życia które są/były dla mnie ważne, opisuje tam siebie po prostu ;) |
Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
Kejczi
Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 50956
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:04 Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
| fitness i zdrowe odżywianie, lifestyle, czasem moda, lubię też kulinarne blogi albo o paznokciach ( typowa dziewczyna XD ) ;) |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Kejczi
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53665
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:02 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
| Tak jak większość, wpierw zwracam uwagę na wygląd, ale mimo wszystko zawsze patrzę na treść. Często mi się zdarzyło, że blog miał całkiem ładną szatę graficzną, ale prowadziła go osoba, która nawet nie potrafiła porządnie czegoś napisać. |
Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
Kejczi
Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 60733
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-05-07, 22:00 Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
| Mój pierwszy blog założyłam jeszcze w podstawówce, bo tak była wtedy moda. ;) Przechodziłam dłuuugo transformację - od blogów gdzie najważniejsze były "komcie", przez blogi graficzne, dzięki czemu umiem korzystać całkiem dobrze z Photoshopa, co teraz mi się przydaje na moim kierunku ( organizacja reklamy ), aż w końcu blog typu pamiętnik, który prowadzę do dzisiaj o pięciu lat. ;) Teraz jest on czystą przyjemnością i miłą odskocznią + nie mówiąc o tym, że dzięki blogowi poznaję mnóstwo wspaniałych osób, dzięki jednemu z moich pierwszych blogów zdobyłam dwie przyjaciółki, z którymi kontakt mam do dzisiaj, od prawie 8 lat ♡ |
| |