Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 53
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [Seria] The Walking Dead
potrax7

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 22849

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2017-02-21, 21:21   Temat: [Seria] The Walking Dead

kobietachaos napisał/a:

Mi się podobały pierwsze dwa sezony tego serialu. Każdy kolejny był dla mnie powielaniem poprzednich, nic nowego się nie działo. Stał się zwyczajnie nudny i przestałam oglądać :P

Dobrze uchwycony komentarz :D

Ja mimo wszystko z braku laku i mojej miłości do seriali i filmów oglądnąłem wszystkie odcinki :D W każdym razie jakby porównać to do nowych produkcji typu Daredevil to TWD wygląda już jak Moda na sukces :padam:
  Temat: Jakie książki czytasz ?
potrax7

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 103726

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2017-02-21, 21:16   Temat: Jakie książki czytasz ?
Aktualnie "Podręcznik startupu. Budowa wielkiej firmy krok po kroku" kupione po promocji :ok:
  Temat: Jak wygląda wasza godzina wychowawcza?
potrax7

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 12268

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2017-01-28, 23:40   Temat: Jak wygląda wasza godzina wychowawcza?
Ooo jak jeszcze chodziłem do szkoły, to każda lekcja wychowawcza wyglądała jak mały poligon. Rzucanie się papierkami, głośne rozmowy itd. Ale cóż, przynajmniej byliśmy przez to zżyci ;) Wychowawczyni wręcz chciała, żeby ta lekcja tak wyglądała.
  Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne
potrax7

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 11575

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2017-01-28, 23:38   Temat: Mężczyźni czy lubicie, gdy kobiety grają?Czy wręcz przeciwne

GlosNiewazny napisał/a:

Umiar jest potrzebny przy każdej pasji lub hobby, nie wiem dlaczego akurat gry mają taką złą sławę.

Dziewczyna grająca w gry jest tak samo dobra jak te nie grające

To prawda, bo gry mogą być uzależnieniem jak każde inne zajęcie. To chyba specjalnie nad interpretowanie uzależeniania od komputera, promowane przez TV, żeby zatrzymać starych odbiorców przed telewizorami...

A znam znajomych, którzy oglądają telewizję od rana do wieczora jak mają czas :przestraszony: :help:
  Temat: czy znacie kogoś znanego? ;)
potrax7

Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 41452

PostForum: HydePark   Wysłany: 2017-01-28, 23:27   Temat: czy znacie kogoś znanego? ;)
To ja mam jakoś przyjemność spotykać bliższych krewnych gwiazd. Nigdy jednak nikogo znanego osobiście nie poznałem :/
  Temat: Rebranding bloga - jak go sensownie zrobić?
potrax7

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1996

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-23, 11:42   Temat: Rebranding bloga - jak go sensownie zrobić?
Zostaw, chyba że chcesz stracić ruch z Google... Jak już coś to przerób je w odpowiedni sposób tak aby nie było, aż takiego kontrastu :) Dla porównania, mam bloga o zarabianiu pieniędzy, na którym kiedyś był portal o temacie X. W wordpressie bawiąc się single-.php ustawiłem, że przy każdym starym poście pojawia się komunikat o zmianie celu pisania bloga ;)
  Temat: disqus - co to właściwie jest?
potrax7

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 18184

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-23, 11:35   Temat: disqus - co to właściwie jest?
To w takim razie będziemy obserwować R.I.P Disqusa. Nie wyobrażam sobie, aby Antyweb.pl, czy Tabletowo.pl pozwoliło na umieszczenie reklam. No chyba, że włączą jaką płatną opcję... :zdegustowany:
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
potrax7

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101371

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2017-01-13, 23:14   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
@up
Czasami nawet lepiej nie mieć takich odwiedzających.

A co do Instagrama to nie chce mi sie wierzyć, to na pewno nie "napchane" statystyki w analityku? :D Z chcęcią obejrzalbym insta :P
  Temat: Ile macie stron i jak sobie z nimi radzicie?
potrax7

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7408

PostForum: Webmastering   Wysłany: 2017-01-11, 11:14   Temat: Ile macie stron i jak sobie z nimi radzicie?
Hmm... O dużo łatwiej prowadzić jedną stronę niż kilkadziesiąt. Na pewno jakościowo strony są na wyższym poziomie. Ja wychodzę z założenia, że mam 1-3 stron, które są naprawdę dobrej jakości, a reszta to tylko dodatki, które od czasu do czasu uzupełniają moją pracę. Myślę, że w czasie tak dużej konkurencji, czasami mniej, znaczy "lepiej". ;)
  Temat: [opinia] LisiePismo - proszę o szczerą opinie :)
potrax7

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 11122

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2017-01-11, 11:11   Temat: [opinia] LisiePismo - proszę o szczerą opinie :)
100 postów to całkiem duże postanowienie :) ) Fajny jest na pewno ten podpis na końcu wpisu, ale nie wiem, czy prawa strona to dobre miejsce na jego umiejscowienie, albo inaczej - jest według mnie zbyt blisko prawej granicy.

Na pewno masz duży plus za system komentarzy przez minki i ogólnie blog wygląda estetycznie. Tak oglądając wpis "Związek idealny" przeszkadza mi to, że nie widzę ciągłości w długości akapitów. Jest długi akapit, a zaraz krótszy itd.

No to na tyle z mojej strony :niepewny:
  Temat: Facebook to kiszka?
potrax7

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 14872

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-01-09, 21:02   Temat: Facebook to kiszka?
No, akurat z tym sprzątaniem profili to macie rację :D Może to też jest problem, który powoduje że tak mało osób widzi posty.

Ja Facebooka traktuję tylko jako "koło ratunkowe". Lubię utrzymywać ok. 8-10% wejść z Fb w ciągu miesiąca ;P Więcej się nie opłaca i często trzeba się dużo napracować.

Wszystko zależy też od tematyki bloga, strony itd. I tutaj jest fakt, grupy na facebooku, dają o dużo więcej wejść niż posty na oficjalnych Fb.
  Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
potrax7

Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 47752

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2017-01-09, 20:30   Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
Jajecznica, kotlety, spaghetti no i parę tam takich prostych dań :D Szału nie ma :help:

Strona 2 z 5
Skocz do: