Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 53
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jakim drużynom kibicujecie?
potrax7

Odpowiedzi: 90
Wyświetleń: 26749

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2017-01-09, 20:27   Temat: Jakim drużynom kibicujecie?
FC Bayern Munich & Lewandowski :P
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
potrax7

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101371

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-12-29, 15:52   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
@up

Pewnie, że to dużo :ok: Grunt to w tym przypadku znaleźć sobie odpowiednich reklamodawców, którzy mają interes w grupie twoich odbiorców i dadzą więcej $$$ za UU niż np. adsense.

Mam kolegę, który ma 100 tyś UU miesięcznie, a zarabia około 200 zł (adblocki + marna nisza...). Z drugiej strony przy dobrej grupie docelowej można wyciągnąć kilkadziesiąt razy więcej $.
  Temat: Pieniądze szczęścia nie dają...
potrax7

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39280

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2016-12-22, 21:51   Temat: Pieniądze szczęścia nie dają...
A mi się wydaje i zawsze wydawało, że pieniądze = obowiązek.

Tworzysz firmę - zarządzasz ludźmi i dużo od Ciebie zależy
Zarządzasz funduszem - kilkaset osób, liczy na Twoje zdolności itp, itd.
  Temat: [WP] Nowe wpisy nie pojawiają się w wyszukiwarce google
potrax7

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 7906

PostForum: Forum WordPress   Wysłany: 2016-12-22, 21:43   Temat: [WP] Nowe wpisy nie pojawiają się w wyszukiwarce google
Taki refresh ode mnie, bo widzę że ciekawy temat.

Oprócz porad od kolegów wyżej, które są jak najbardziej trafne, postaraj się częściej komentować blogi z linkiem do twojej strony. Naucz się podstaw pozycjonowania, albo zleć firmie za 200-300 złotych, żeby doprowadzała 2-3 dobrej jakości linki do twojego bloga miesięcznie.

To pozwoli indeksować każdą nową treść o dużo szybciej i będziesz wyżej w Google ;)

Celowo pisze o linkowaniu, bo majestic.com nic nie pokazuje.
  Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
potrax7

Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39091

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2016-12-16, 10:38   Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
@up

Wszystko zależy jaką pracę wykonujesz. Jeśli jesteś pozycjonerem i przeglądasz setki stron dziennie, to Eset, czy Norton jest Ci potrzebny, ewentualnie instalujesz linuxa jako drugi system i nie masz żadnego problemu w przeglądaniu.

Jeśli tworzysz strony, piszesz blogi, to wątpię, aby się przydał :) Ja zakładałem w tym poście, że ktoś "przegląda" dużą ilość niszowych stron, budowanych pod roboty Google. Choć już i tak jest lepiej, niż kilka lat temu, gdzie wystarczyło wejść na co 20 stronę i był na niej wirus. :wstyd:
  Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
potrax7

Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39091

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2016-12-15, 17:38   Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
Sam korzystałem z wbudowanego w Win 10, ale jak już się pracuje na komputerze w pełnym wymiarze czasu, to powoli nie opłaca się z niego korzystać. Za duże ryzyko według mnie.
  Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
potrax7

Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30205

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2016-12-15, 17:35   Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
Oczywiście, że warto mieć "O mnie" na stronie. Nie dość, że dodatkowy site strony w google to w dodatku, czytelnicy utożsamiają się z toba i nie jest tak jak na portalach. W końcu tym różni się blog, jeden jest prowadzony przez osobę :ok: , a drugi przez korpo w której ludzie dostają po 8 zł za tekst na stronę w wordzie. :dobani:
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
potrax7

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49390

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2016-12-15, 17:32   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Ja tam lubię blogi o pieniądzach :P I to poważnie mówię ;) Jakoś tak inaczej jest, a jest mało dobrych z tej dziedziny (zaś masę syfu, przez który nie da się przebić...) :zdegustowany:
  Temat: Nofollow i dofollow
potrax7

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4594

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-12-15, 17:29   Temat: Nofollow i dofollow
Dokładnie, bo jeden chce pomóc, a drugi kieruje się swoim biznesem. Potworzysz i dojdziesz do własnych wniosków :D
  Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów?
potrax7

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4438

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-12-09, 12:34   Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów?
Jak dla mnie ręcznie, a druga sprawa, że do takich rzadko dodaje, bo potem dużo spamu z komentarzy dostaje z linkami :/

W stylu: Hydraulik Warszawa
Komentarz: Fajny wpis!

:wstyd:
  Temat: Co najbardziej irytuje cię w utworach muzycznych?
potrax7

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5095

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2016-12-09, 12:31   Temat: Co najbardziej irytuje cię w utworach muzycznych?

Meredith napisał/a:

Powtarzanie tych samych słów przez całe 4 minuty.

I koniec tematu :D

Ps. A właśnie w radiu leci mi Waka Waka xD
  Temat: Nofollow i dofollow
potrax7

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4594

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-12-09, 12:29   Temat: Nofollow i dofollow
Co do tego krzywdzenia czego popadnie przez Google to fakt. oni mają algorytmy, które oceniają, a nie ludzi, którzy potrafią CZYTAĆ.

Wstawiaj wszędzie Nofollow, najwyżej do jakiś stron typu wiki możesz ustawić follow, jak chcesz.

Edit: Aaaa nie przeczytałem daty wpisu :/

Strona 3 z 5
Skocz do: