| Autor |
Wiadomość |
Temat: Jakim drużynom kibicujecie? |
potrax7
Odpowiedzi: 90
Wyświetleń: 26749
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2017-01-09, 20:27 Temat: Jakim drużynom kibicujecie? |
FC Bayern Munich & Lewandowski |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
potrax7
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101371
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-29, 15:52 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
@up
Pewnie, że to dużo Grunt to w tym przypadku znaleźć sobie odpowiednich reklamodawców, którzy mają interes w grupie twoich odbiorców i dadzą więcej $$$ za UU niż np. adsense.
Mam kolegę, który ma 100 tyś UU miesięcznie, a zarabia około 200 zł (adblocki + marna nisza...). Z drugiej strony przy dobrej grupie docelowej można wyciągnąć kilkadziesiąt razy więcej $. |
Temat: Pieniądze szczęścia nie dają... |
potrax7
Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39280
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2016-12-22, 21:51 Temat: Pieniądze szczęścia nie dają... |
A mi się wydaje i zawsze wydawało, że pieniądze = obowiązek.
Tworzysz firmę - zarządzasz ludźmi i dużo od Ciebie zależy
Zarządzasz funduszem - kilkaset osób, liczy na Twoje zdolności itp, itd. |
Temat: [WP] Nowe wpisy nie pojawiają się w wyszukiwarce google |
potrax7
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 7906
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2016-12-22, 21:43 Temat: [WP] Nowe wpisy nie pojawiają się w wyszukiwarce google |
Taki refresh ode mnie, bo widzę że ciekawy temat.
Oprócz porad od kolegów wyżej, które są jak najbardziej trafne, postaraj się częściej komentować blogi z linkiem do twojej strony. Naucz się podstaw pozycjonowania, albo zleć firmie za 200-300 złotych, żeby doprowadzała 2-3 dobrej jakości linki do twojego bloga miesięcznie.
To pozwoli indeksować każdą nową treść o dużo szybciej i będziesz wyżej w Google
Celowo pisze o linkowaniu, bo majestic.com nic nie pokazuje. |
Temat: który Anty Wirus najlepszy ? |
potrax7
Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39091
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-12-16, 10:38 Temat: który Anty Wirus najlepszy ? |
@up
Wszystko zależy jaką pracę wykonujesz. Jeśli jesteś pozycjonerem i przeglądasz setki stron dziennie, to Eset, czy Norton jest Ci potrzebny, ewentualnie instalujesz linuxa jako drugi system i nie masz żadnego problemu w przeglądaniu.
Jeśli tworzysz strony, piszesz blogi, to wątpię, aby się przydał Ja zakładałem w tym poście, że ktoś "przegląda" dużą ilość niszowych stron, budowanych pod roboty Google. Choć już i tak jest lepiej, niż kilka lat temu, gdzie wystarczyło wejść na co 20 stronę i był na niej wirus. |
Temat: który Anty Wirus najlepszy ? |
potrax7
Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39091
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2016-12-15, 17:38 Temat: który Anty Wirus najlepszy ? |
| Sam korzystałem z wbudowanego w Win 10, ale jak już się pracuje na komputerze w pełnym wymiarze czasu, to powoli nie opłaca się z niego korzystać. Za duże ryzyko według mnie. |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
potrax7
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30205
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2016-12-15, 17:35 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
Oczywiście, że warto mieć "O mnie" na stronie. Nie dość, że dodatkowy site strony w google to w dodatku, czytelnicy utożsamiają się z toba i nie jest tak jak na portalach. W końcu tym różni się blog, jeden jest prowadzony przez osobę , a drugi przez korpo w której ludzie dostają po 8 zł za tekst na stronę w wordzie. |
Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
potrax7
Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49390
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-12-15, 17:32 Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
Ja tam lubię blogi o pieniądzach I to poważnie mówię Jakoś tak inaczej jest, a jest mało dobrych z tej dziedziny (zaś masę syfu, przez który nie da się przebić...) |
Temat: Nofollow i dofollow |
potrax7
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4594
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-15, 17:29 Temat: Nofollow i dofollow |
Dokładnie, bo jeden chce pomóc, a drugi kieruje się swoim biznesem. Potworzysz i dojdziesz do własnych wniosków |
Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów? |
potrax7
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4438
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-09, 12:34 Temat: Wolicie automatyczne czy ręczne agregatory blogów? |
Jak dla mnie ręcznie, a druga sprawa, że do takich rzadko dodaje, bo potem dużo spamu z komentarzy dostaje z linkami
W stylu: Hydraulik Warszawa
Komentarz: Fajny wpis!
|
Temat: Co najbardziej irytuje cię w utworach muzycznych? |
potrax7
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5095
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2016-12-09, 12:31 Temat: Co najbardziej irytuje cię w utworach muzycznych? |
Meredith napisał/a: Powtarzanie tych samych słów przez całe 4 minuty.
I koniec tematu
Ps. A właśnie w radiu leci mi Waka Waka xD |
Temat: Nofollow i dofollow |
potrax7
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4594
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-09, 12:29 Temat: Nofollow i dofollow |
Co do tego krzywdzenia czego popadnie przez Google to fakt. oni mają algorytmy, które oceniają, a nie ludzi, którzy potrafią CZYTAĆ.
Wstawiaj wszędzie Nofollow, najwyżej do jakiś stron typu wiki możesz ustawić follow, jak chcesz.
Edit: Aaaa nie przeczytałem daty wpisu |
| |