| Autor |
Wiadomość |
Temat: W jaki sposób piszesz teksty? |
potrax7
Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 21523
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2016-12-06, 13:11 Temat: W jaki sposób piszesz teksty? |
Piszę wszytko żywcem na wordpresie. W zasadzie to tak z przyzwyczajenia. Plus jest taki, że od razu jest gotowy tekst do publikacji, a minus to to, że rzecz jasna ni ma jak przyczepiać sobie tematów, robić notatek itd. Ale jakoś nie umiem się odzwyczaić |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
potrax7
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 192064
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-06, 13:09 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
@wyżej
Wszystko zalezy od tego, czy dasz radę utrzymać taki poziom Bo i ludzie lubią częstotliwość i jakość, jak i google Tak więc im dłużej będziesz cisnął na 100% to tym szybciej będziesz mieć odwiedzających Ale dbaj o jakość!!! |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
potrax7
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 192064
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-12-05, 09:34 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
| Ja staram się dokładać 5 nowych treści/mieś. + aktualizacje w jakiś ważnych tematach (tam gdzie mam najwięcej ruchu z googla, społecznościówek itd). Ale jak nie ma o czym pisac, to też nie piszę... |
Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
potrax7
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6652
|
Forum: Internet Wysłany: 2016-12-05, 09:31 Temat: Przyszłość forów dyskusyjnych |
Patrząc na to co się stało z "Amerykańskimi" forami - zostały tylko 1, max. 2 aktywne na każdą branżę. Dodatkowo każde jest wpierane przez duży portal, którego są uzupełnieniem. Oprócz tego są jakieś "zapytaj.onet.pl" tylko, że pod innymi formami... Żadnych cudów. A na Facebook'u zaś żeby znaleźć dobrą grupę, trzeba mieć szczescie, bo wszędzie reklamy cisną na tych grupach |
Temat: [opinia] Poproszę o szczerą ocenę ;) |
potrax7
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3247
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-12-05, 09:26 Temat: [opinia] Poproszę o szczerą ocenę ;) |
Z długości teksty mogą jak dla mnie być. Ewentualnie dodaj kilka nagłówków więcej i pisz dłużej jak dasz radę. Rzecz jasna nic na siłę, może zostać tak jak jest.
A tak poza tematem tekstów
Ten opis pod logo i logo jest do wyrzucenia Tak tylko mówię |
Temat: [Gry] Blood Wars |
potrax7
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2785
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-11-30, 15:21 Temat: [Gry] Blood Wars |
Grać grałem, ale to już sporo lat temu Szkoda, że w nią więcej kasy nie pakują, bo widzę, że strona główna opłakanie wygląda |
Temat: [blog.pl] Reklama zasłania mi stronę. Jak ją skasować? |
potrax7
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6832
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2016-11-30, 15:14 Temat: [blog.pl] Reklama zasłania mi stronę. Jak ją skasować? |
Faktycznie nie zajrzałem na bloga W takim razie - nowa domena Albo przejęcie po innej stronie (możesz komuś zapłacić za taką usługę) |
Temat: [blog.pl] Reklama zasłania mi stronę. Jak ją skasować? |
potrax7
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6832
|
Forum: Forum WordPress Wysłany: 2016-11-28, 10:48 Temat: [blog.pl] Reklama zasłania mi stronę. Jak ją skasować? |
| Z tą przesiadką to trzeba też uważać, bo musimy się liczyć na sam początek do ograniczenia widoczności wpisów w Google (duży spadek ruchu) przez pierwszy rok + sporo pracy i kasy przy zmianie na własną domenę, z starego blog.pl. Rzecz jasna wszystko zależy od wieku bloga na onecie. |
Temat: Mój wymarzony prezent... |
potrax7
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 15529
|
Forum: HydePark Wysłany: 2016-11-28, 10:45 Temat: Mój wymarzony prezent... |
To ja bym chciał dostać (pssst wypracować) najbardziej popularnego bloga w Polsce Ale to dopiero początek listy dla Mikołaja |
Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga? |
potrax7
Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 63490
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2016-11-28, 10:30 Temat: [blog] O czym najlepiej założyć bloga? |
Tak jeszcze dołożę dwa grosze do tego tematu. Kiedyś (4 lata temu) tworzyłem bloga o typie gier komputerowych, którego w ogóle nie trawiłem. Blog zaczął powoli zarabiać (bo kierowałem się trendem i była niska konkurencja), ale ja jakoś nie potrafiłem się przemóc do pisania... skończyło się tak, że pół roku pisania poszło w ... + ktoś inny przejął rynek i już się tam nie opłaca być.
A wystarczyłoby, żebym się cieszył blogowaniem i do dziś pisał w najbardziej nieopłacalnej niszy i itak bym więcej na tym czasie zarobił.
To taka podpowiedź, że ciężka praca + pasja + bycie najlepszym = kasa, a nie SAMA KASA |
Temat: Overwatch |
potrax7
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3691
|
Forum: Gry Wysłany: 2016-11-28, 10:25 Temat: Overwatch |
No powiem, że pograłem trochę i nawet dobra gra, tyle, że czy ja wiem, czy taka dobra jak na Blizzarda.. Nie wiem za dużo mi lola przypomina, to nie to samo co WoW |
Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
potrax7
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 65302
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2016-11-26, 12:29 Temat: [TAK/NIE] Czy umieszczać licznik odwiedzin/online na blogu? |
Popieram wypowiedź @Po pierwsze Marcin. To tak samo jak z yt, z czym powoli zarząd walczy, wprowadzając coraz mniejsze oznaczenia filmów (doprowadza to do jednolitej jakości na Amerykańskim rynku, bez nowych twarzy na yt).
Jak dla mnie, kiedy masz po >1000 wyświetleń na post to opłaca się to, bo możesz kierować ruch na najważniejsze posty/najciekawsze |
| |