|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 149
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Antykoncepcja. |
Strelicja
Odpowiedzi: 195
Wyświetleń: 36286
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-11, 22:07 Temat: Antykoncepcja. |
| Ekhym...Podpisujesz mnie nie nad moimi słowami ;p |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-11, 21:08 Temat: Antykoncepcja. |
Smaczku też może dodać wibrator i prezerwatywa z wypustkami ;>
Ale przecież to szataństwo ;p Ten termometr może faktycznie lepszy |
Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Strelicja
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 24454
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-11, 21:03 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Aż mi się nie chce wypowiadac już. Bo to takie pieprzenie na zasadzie "geje są źli bo tak!" ... Tak jakby hetero byli świeci i nie uprawiali seksu z dziesiątkami partnerów i przez całe życie mieli tylko jedną kobietę. No litości.
Równie dobrze mogę powiedziec, że hetero są chorzy,źli i brzydcy bo jest MAAASSAAA przykładów facetów którzy co weekend zaliczają inną naiwną pannę.
Poznaj najpierw środowisko ... albo nie, może lepiej nie. Po prostu się odczep od cudzego życia i tego kto z kim sypia, bo pewnie i tak nic do Ciebie nie dotrze. Np. to, że istnieją homo związki które trwają wiele lat, do końca życia i nikt nikogo nie zdradza. Sama znam kilka par lesbijek które są ze sobą 10 lat i dłużej i jest to normalna,wierna i uczciwa miłość ...
Ale to zapewne bzdura i kłamstwo, bo ty wiesz lepiej od lesbijki jak wyglądają związki homoseksualne i pewnie powiesz, że monogamia dla homo to pojęcie obce bo widziałeś jakiegoś geja w tv, który miał wielu partnerów albo najlepiej powiedz, że widziałeś film "Bruno" i już wiesz wszystko o środowisku ;] |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-09, 22:08 Temat: Antykoncepcja. |
LimakXRobczuk napisał/a: Nie trzeba mieć regularnych miesiączek. Trzeba tylko mierzyć temperaturę w pochwie, zbadać śluz i zaznaczyć ważne wydarzenia w ciągu dnia..
I tylko sobie wpaść, bo się tak na prawdę nie zabezpiecza ;p |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-09, 22:05 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Widzę, że istny ekspert od zwiazków homoseksualnych z Ciebie jest, w ilu już byłes?
I zapewne przyjaźnisz się z masą par homo ;>
Miłość nie jest złym odruchem, więc po co się przed nią chamować. Przemoc,gwałty,przestępstwa owszem - przed takimi rzeczami powinno się powstrzymywać, bo są złe. Przed miłością nie, bo to samo dobro - jeśli jest szczęśliwa.
Czym się tak emocjonujesz? |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-09, 21:04 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
LimakXRobczuk napisał/a:
potwierdziłaś, że orientacja seksualna zależy od środowiska, czyli jest nabyta. Dziękuję (=.
Potwierdziłam to, że środowisko homoseksualne nie sprawi, że dziecko także będzie homoseksualne, bo orientacja seksualna jest uwarunkowana genetycznie/tworzy się już w łonie matki w mózgu - jakkolwiek to wygląda, to rodzimy się z nią. Tak samo jak wychowanie w środowisku hetero nie sprawi, że będziemy hetero.
Z Twoich postów wynika, że kobiety w ogóle nie powinny mieszkać same - studentki, samotne kobiety...Bo przecież jak one otworzą słoik!? :O
LimakXRobczuk napisał/a: Czy zakonnicy są homoseksualistami? A żyją razem od pewnego momentu życia, najczęściej do samej śmierci. Na dodatek nie znam pary homoseksualnej, która byłaby wierna tylko sobie do końca życia. Nawet heteroseksualni nie mają darkroomów.
A co mają do tego zakonnicy? Jeśli tacy się rodzą to są homoseksualistami, to, że rpzebywają z samymi facetami nie świadczy o tym, że mają silną psychikę bo nie stali się gejami.
To, że ty nie znasz takich par nie znaczy, że one nie istnieją. A heteroseksualiści chodza do burdeli - czy to onacza, że nie ma par które są ze sobą do końca życia...?
LimakXRobczuk napisał/a:
Strelicja napisał/a: Jeśli rodzisz się taki, a nie inny próba zmiany jakiegoś nastawienia będzie gwałtem na samym sobie, zranieniem swojej psychiki. Myślisz, że sama się nakręcam niech mnie kobieta podnieci! tak tak! nie, to tak nie działa. Ok. Następnym razem, jak ktoś mnie porządnie wkurzy nie będę gwałcił swojej psychiki, tylko mu porządnie wpier*olę.
Nie sądzisz, że mieszasz za dużo pojęć ze sobą...? Ja tu o miłosci a Ty o wpierd*laniu ;/ To już takie pieprzenie o niczym z Twojej strony.
Nie każdy ojciec przecież przebywa z dzieckiem codziennie, dzieci wychowywane przez kobiety nie muszą mieć śladów w psychice, bo mogły ojca nie znać.
A kim Ty jesteś,aby decydowac co to "normalny" seks...? Każdy ma swoje preferencje i nic nikomu do tego.
Póki co to ja mam wrażenie, że nie bardzo rozumiesz co piszę, bo często mam wrażenie, że odpisujesz zupełnie nie na temat, chwytając się byleczego, byleby odpowiedzieć cokolwiek - Twój pierwszy post był spoko, argumentowałeś jakoś, ale to drugie... Chyba sam się trochę pogubiłeś i nie potrzebnie mieszasz wątkie, byleby tylko coś napisać.
Oh, to jak jakaś walka z wiatrakami. |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-09, 18:36 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
I jaki z tego wniosek? To nie homoseksualista skrzywdziłby to dziecko tylko nietolerancyjni ludzie |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-09, 13:59 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
LimakXRobczuk napisał/a: Strelicja napisał/a: Więc to żadna choroba ani zboczenie. Homoseksualista to taki sam człowiek jak Ty, tylko, że kocha osobe tej samej płci, oto cała różnica. A miłość jest piękna, więc co za różnica czy kocham chłopaka czy dziewczynę? Ale ZACHOWANIA HOMOSEKSUALNE, to nie jest nic naturalnego! Biologia nas do tego nie przystosowała, więc czemu raptem mielibyśmy uważać, że jest to naturalne?
A wszystkie zachowania homoseksualne zwierząt? Np. pingwiny tej samej płci, które "wiążą" się ze sobą na całe życie?
Cytat Nie potrafię sobie wyobrazić rodziny, która składałaby się z samych mężczyzn.. Tak samo rodziny, która składałaby się z samych kobiet. Najprostszy przykład: słoik. Ileż to razy kobieta nie może sobie poradzić z jego otworzeniem. Śmiem podejrzewać, że jeżeli nie byłoby w pobliżu żadnego mężczyzny, a kobieta naprawdę nie miałaby siły go otworzyć, jedynym wyjściem na dojście do jego zawartości, byłoby rozbicie, ale nie chciałbym jeść szkła w dżemie.
A rodziny, gdzie ojciec odszedł/zmarł i matka np. z siostrą lub babcią wychowują córki? Przecież takich przypadków jest bardzo dużo, a te dzieci wyrastają na normalnych ludzi, tak samo jak dzieci wychowywane przez osoby homoseksualne. Ba, nawet mają często lepiej - są bardziej tolerancyjne i mają byt materialny, bo wydaje mi się, ze tylko ustawieni finansowo homo decydują się na dzieci.
A słoik da się podważyć nożem i już, oto mamy dżem bez szkła
LimakXRobczuk napisał/a: A dobór naturalny dąży do wyselekcjonowania tylko najsilniejszych osobników. Tych, co płodzą, mają potomstwo, wychowują je tak, aby ono też miało.
A domy dziecka są przepełnione... Na dobrą sprawę gej może zapłodnić lesbijke i też będzie potomstwo - na dodatek takie które ma obojga rodziców + gratisy
LimakXRobczuk napisał/a: Z człowiekiem jest inaczej. Uważam, że o 90% naszego życia decydujemy my sami. Reszta to opatrzność Boża. Uważam, że sam, z odpowiednim nastawieniem, podnieciłbym się na widok nagiego mężczyzny, tak samo, jak można się podniecić na widok zwierząt, ale po prostu nie nastawiam się tak. Skąd się biorą dzieci osób homoseksualnych? O tym też się słyszy, że dwaj mężczyźni chcąc mieć dziecko współżyją z kobietą i narodzone dziecko jest już tego jednego mężczyzny. Kobieta zrzeka się praw, oni jej płacą, a ona płacze [najczęściej zupełnie wewnętrznie, nie pokazując tego]. Ale zastanawiam się.. skoro on jest homoseksualistą jak w ogóle mogło dojść do stosunku?
Jeśli rodzisz się taki, a nie inny próba zmiany jakiegoś nastawienia będzie gwałtem na samym sobie, zranieniem swojej psychiki. Myślisz, że sama się nakręcam "niech mnie kobieta podnieci! tak tak!" nie, to tak nie działa. Widzę uroczą dziewczynę i to dzieje się samo - tyle, że nie chodzi o podniecenie, a taki zachwyt, zauroczenie. Bo jak już mówiłam miłość czy uczucia to nie tylko seks.
Nie musi dojść do stosunku. Mężczyzna "umieszcza" swoje plemniki w czymś w rodzaju strzykawki, a kobieta umieszcza to w pochwie i aplikuje i czeka na zapłodnienie.
A co do płakania kobiet itd. to mówisz tak jakby oni to zrobili wbrew jej woli i odebrali dziecko siłą, a przecież nie tak to wszystko wygląda.
A co do samego wychowania dziecka, to przecież osoby homoseksualne nie mają w swoim otoczeniu tylko osób homoseksualnych tej samej płci. Jest rodzeństwo, dziadkowie, kuzynostwo, przyjaciele czy przyjaciółki, wiele wzorów męskich czy kobiecych do naśladowania. Ja osobiście mam wzór porządnego mężczyzny np. także w moim wujku.
LimakXRobczuk napisał/a:
Miłość [seksualna] osób tej samej płci jest wynaturzeniem. Jest próbą dojścia do satysfakcji seksualnej w sposób całkowicie pozbawiony normy..
A co to norma seksualna? Przecież pary uprawiają nie tylko seks "klasyczny". Czy mężczyzna który zadowala kobiete palcami,językiem lub wibratorem jest wynaturzonym zboczeńcem?
I nie rozumiem dlaczego miłość jest zawsze sprowadzana do seksu. To tylko jeden z jego aspektów i nie tylko służy rozmnażaniu się, bo co z parami hetero, które są bezpłodne? Też nie powinny mieć prawa bytu?
A co do funkcjonowania mózgu to radzę poczytać nieco, jak to działa u homoseksualistów. Tylko nie na stronach kościołów, tam niestety nie ma porządnych badań na ten temat... Polecam coś bardziej obiektywnego
Mam nadzieję, że choć trochę przekonam Cię do tego, że w każdym aspekcie życia jesteśmy tacy sami i nie ma we mnie nic nie naturalnego. Po za tym, że będę żyła inaczej niż w klasycznym modelu rodziny - ale heteroseksualiści też już od tego w jakiś sposób odbiegają.
Co do norm,granic to owszem, popieram. Powinny być wyznaczone, my we współczesnym świecie mamy je w morlaności, której uczymy się od małego i w prawie. I myślę, że to, iż będę w związku z kobietą nie będzie ich łamaniem, nie doprowadzi do upadku miast i ludzkości - jest wystarczająco dużo heteroseksualistów, którzy utrzymają ten gatunek.
I miłość homoseksualna to nie jakaś rozpusta niczym w starożytnych miastach które upadły, tylko zwyczajne związki, które nie zagrażają nikomu ani niczemu - i nie mają takiego zamiaru.
P.S: I pamiętajcie, miłość to nie tylko seks! |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-08, 21:27 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
pudi91 napisał/a:
Człowiek jest człowiekiem do momentu kiedy zachowuje się jak człowiek.
A agresja w stosunku do drugiego człowieka... to takie ludzkie ;]
A co do zboczenia,choroby itd.
"amerykańskiego psychologa z 1957 wykazało brak różnic między homo- i heteroseksualistami w testach projekcyjnych. Kolejne badania wykazały brak różnic w zdolnościach poznawczych i potencjalnie w poziomie poczucia własnej wartości czy ogólnego funkcjonowania psychologicznego.Jedyne różnice, jakie zaobserwowano, stanowiły typową reakcję na wykluczenie społeczne, marginalizację i stygmatyzację: zwiększone ryzyko samobójstwa, nadużywanie alkoholu i innych używek, depresja. W związku z tym psychologowie postawili wniosek, że nie ma żadnych różnic między funkcjonowaniem psychicznym osób homo- i heteroseksualnych przy zapewnieniu takich samych warunków środowiskowych."
"W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne wykreśliło homoseksualność z międzynarodowej listy zaburzeń psychicznych DSM"
"W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uwzględniając nowe, lepiej zaprojektowane badania, usunęło homoseksualność z listy zaburzeń psychicznych i emocjonalnych. Dwa lata później, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne podjęło uchwałę popierającą to usunięcie."
Itp. itd. (http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm)
Więc to żadna choroba ani zboczenie. Homoseksualista to taki sam człowiek jak Ty, tylko, że kocha osobe tej samej płci, oto cała różnica. A miłość jest piękna, więc co za różnica czy kocham chłopaka czy dziewczynę? |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-08, 20:50 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Krzysiek napisał/a: Strelicja napisał/a:
Patrząc na jego posty to sądzę, że prędzej by je skatował krzycząc jak możesz być pedałem!? niż pokochał i zaakceptował. To przykre...
To homofobia, do tego prowadzi taka nienawiść - przemoc i ranienie innych, bo ktoś stwierdził, że są gorsi. Tylko ciekawe kim Ci ludzie są, iż twierdzą, że mają prawo do takiej oceny. I to oceny zupełnie bezpodstawnej, bo jak widać Pudi91 wypisuje tutaj zasłyszane stereotypy w stylu gej - zniewieściały w obcisłej różowej bluzeczce, a na dodatek pedofil. To jest przykre, bardzo przykre.
I to samo dotyczy jakichkolwiek uprzedzeń: "Żyd - do gazu z nim, to w końcu żyd!"
"Murzyn - asfalt, na pole nie do ludzi, white power! "
Każde uprzedzenie działa tak samo i zawsze jest przykre i to jest chore, a nie osoba w której stronę agresja jest skierowana. |
Strelicja
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-08, 20:20 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Krzysiek napisał/a: Strelicja napisał/a: A ja nie, bo jeśli on by go nie zabił to to dziecko samo by wyskoczyło z okna. Miałem na myśli po prostu to, że jeżeli naprawdę kochałby swoje dziecko to zaakceptuje je takim jakie byłoby.
Patrząc na jego posty to sądzę, że prędzej by je skatował krzycząc "jak możesz być pedałem!?" niż pokochał i zaakceptował. |
Temat: książka "Zmierzch" |
Strelicja
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 25285
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-08, 20:05 Temat: książka "Zmierzch" |
Dobrze, macie tutaj 2 tytuły ... A teraz jeśli mielibyśmy wymieniać ekranizacje gorsze od książek to znajdzie się tego duuużo więcej Perełki we wszystkim są, ale jeśli oceniamy ogół? |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |