| Autor |
Wiadomość |
Temat: Stare bajki |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 66097
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-09-14, 09:19 Temat: Stare bajki |
Htsz napisał/a: Adwenture Time ryje beret, nie jest źle
Adventure Time to chyba jedyny miły wyjątek, ale mimo wszystko to już nie to samo co Dexter, Chojrak, Ed Edd & Eddy. Z drugiej strony obecni widzowie CN za kilka lat też będą opowiadać, że nowe CN to już nie to, więc możliwe, że wyłazi ze mnie stary wapniak |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 63565
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-09-14, 08:44 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Od podstawówki do liceum miałam swojego prywatnego, typowo nastoletniego bloga. Niech spadnie na niego zasłona milczenia - w odpowiednim momencie przyszło otrzeźwienie i strona została przemielona w odmętach internetu Nowy blog prowadzę od niecałego roku, ale to już zupełnie inny typ pisania. |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51334
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-09-14, 08:42 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Ja mam listę "awaryjnych" tematów, o których kiedyś może napiszę, ale generalnie nie planuję i piszę na bieżąco. Na dłuższą metę to chyba nie jest dobra praktyka - bo końcu się na nieregularnym dodawaniu postów, a to chyba nie o to chodzi. W przyszłości chciałabym mieć napisanych kilka tekstów w schowku na zapas, żeby dodawać coś nowego nawet kiedy muszę na jakiś czas wyjechać. |
Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1723
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-09-14, 08:27 Temat: [ocena] Ocena mojego bloga językowego |
Całość trochę nadziubdziana i mało czytelna:
1. Polecam zrobić sobie jakiś nagłówek, albo chociaż użyć w nim czcionki, która będzie się odróżniała od reszty
2. Na głównej informacje o autorze posta i dacie powinny być napisane mniejszą czcionką, żeby aż tak bardzo nie rzucały się w oczy
3. W postach zrób przerwę pomiędzy testem a przyciskami FB |
Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 58759
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-09-14, 08:21 Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
Zaczęłam pisać bloga, bo miałam dość wylewania strumienia świadomości na FB - a spotykało mnie to zawsze ilekroć przeczytałam ciekawą książkę albo obejrzałam film Stwierdziłam, że skoro czuję potrzebę aby dzielić się przemyśleniami na temat kultury, blog będzie dobrym pomysłem. No i nie ukrywam, że od czasów licealnych brakowało mi pisania, więc mój styl się trochę "zastał" |
Temat: Instagram - jakie macie doświadczenia? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 9532
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-14, 07:37 Temat: Instagram - jakie macie doświadczenia? |
| Dla mnie Instagram to taki miły dodatek do bloga - zwłaszcza, że ostatnio zauważyłam, że dużo osób, które pasjonuje się książkami (tematyka bloga) siedzi tylko na instagramie, a nie mają na przykład swojego własnego bloga. Wtedy odpowedni hashtag może przyciągnąć sporo nowych czytelników. Generalnie mnie się sama aplikacja bardzo podoba, choć zaczęłam z niej korzystać z pewnym opóźnieniem. |
Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29266
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-14, 07:35 Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
| To zależy od tego jakie kto ma podejście do blogowania - jeśli zależy mu tylko na statystykach i w związku z tym na gratisach od reklamodawców to będzie próbował różnych niecnych praktyk. Jeśli jednak zależy mu bardziej na samym blogowaniu i pisaniu, to jego teksty powinny się same bronić, a czytelnicy przybywać... Generalnie dla mnie takie zagrywki są wybitnie niskie i źle świadczą o jakość blogów osób, które je stosują. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1900282
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-14, 07:32 Temat: O czym jest Twój blog? |
| Ja piszę o popkulturze - publikuję recenzje książek, filmów, seriali i komiksów. Od czasu do czasu trafi się również tekst bardziej publicystyczny. |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 192229
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-14, 07:02 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
| Oj różnie to u mnie bywa. Moim celem jest wrzucanie postów około 3 razy w tygodniu, ale przez to, że często piszę dość długie teksty udało mi się to na razie tylko raz. W tym momencie próbuję wrzucać nowe notki dwa razy na tydzień. |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101470
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-09-14, 07:01 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
Właściwie bez FB mój blog by nie istniał - na Bloggerze obserwuje mnie tylko kilka osób, a większość wejść jest właśnie z linków na FB (blog ma swój własny fanpage).
Ostatnio próbuję trochę intensywniej działać też na Instagramie i rzeczywiście udaje się niekiedy przyciągnąć nową osobę odpowiednio dobranym hashtagiem. |
Temat: [TAK/NIE] Czy warto dodać gadżet 'Obserwatorzy' na bloga? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 16846
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-09-14, 06:58 Temat: [TAK/NIE] Czy warto dodać gadżet 'Obserwatorzy' na bloga? |
| Ja jestem na TAK - ale głównie dlatego, że sama z tego gadżetu często korzystam i jest to o wiele wygodniejsze niż ręczne wklepywanie adresu bloga do bloggera, jeśli chcemy go obserwować. |
Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49504
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-09-14, 06:55 Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz? |
Ja czytam tylko o kulturze i książkach. Ale tak trudno jest znaleźć dobre blogi książkowe... Najgorsze w nich jest to, że każda nastolatka czytająca książki uważa, że nadaje się na autorkę bloga, co później kończy się tym, że książkowa blogosfera ma jedną z gorszych opinii w internecie.
Z drugiej strony nie znoszę blogów lifestylowych. |
| |