Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 69
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść
Imperfecta

Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 11134

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-10-25, 20:05   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść

ttt4 napisał/a:

Bardzo mi się podoba, że masz jednolitą koncepcję na bloga: tło, nagłówek, dobrane kolory do etykiet (chodzi mi o facebook itp.).
Dominują u Ciebie dwa kolory - może dodać jeszcze jeden?

Na przykład jaki?
Ciężko mi dobrać jakiś kolor do tego co już jest :)
  Temat: [opinia] Czasem widziane - odświeżenie. Co sądzicie?
Imperfecta

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 6910

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-10-18, 20:48   Temat: [opinia] Czasem widziane - odświeżenie. Co sądzicie?
Nie wiem jak było wcześniej, ale teraz jest całkiem w porządku. Jedynie ta zieleń mi nie pasuje. Może jakiś inny kolor?
Imperfecta

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-10-11, 10:51   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść

Basia napisał/a:

Pamiętaj, że to wszystko co tu piszemy nie odnosi się do Ciebie jako osoby tylko do tworu jakim jest blog - więc to nic osobistego! :) Nam kobietom trudno jest oddzielić emocje od całej reszty, i wcale nie musimy tego robić - trzeba sobie tylko zdać sprawę z tego że możemy nad nimi panować :) Wszystko jest do nauczenia się! A nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi ;)

A pochwały trzeba przyjmować i co więcej samemu się chwalić :) Ja Ci na pewno mogę powiedzieć, że gratuluję Ci odwagi prezentowania stylizacji modowych. Na pewno jesteś inspiracją dla innych dziewczyn o bardziej kobiecych kształtach :) Nie przestawaj tylko walcz o swoje miejsce w sieci!

p.s. widziałam tło - teraz lepiej ;)

Ciągle staram się dopracowywać bloga, podobno diabeł tkwi w szczegółach ;)

A dziękuję bardzo! Ja jestem zdania, że każda kobieta ma prawo ubrać się ładnie i wyglądać atrakcyjnie :)
Imperfecta

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-19, 14:49   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść

ania napisał/a:

Przede wszystkim witam IM i tutaj (mamy okazję rozmawiać na wizażu przy okazji TŻ'09) :)

Bardzo podoba mi się nagłówek, ale za to nieco drażni tło. I jest przez to za bardzo kolorowo.
Nie wiem czy celowo jest to, że litery y w pasku głównym częściowo znikają.

Nie wiem dlaczego, ale drażnią mnie paski pionowe oddzielające sekcje. Nie traktuję tego jako uwagę, ale czysto moją opinię. Po prostu tak mam :D

Witam Aniu :)

Te litery "y" to po prostu są chyba takie w tej czcionce ;)
Imperfecta

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-19, 10:59   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść
mariolinux, dziękuję, fajnie, że się podoba i to jeszcze mężczyźnie :P masz rację w jednym, każdy może wyrazić swoje zdanie tylko trzeba umieć je wyrazić tak by nie urazić nikogo a wiele osób tego nie potrafi (ja niestety czasami też nie) a co do nie przejmowania się to u mnie będzie ciężko, bo wrażliwiec jestem i wszystko strasznie biorę do siebie, niestety krytykę bardziej niż pochwały ;)
Imperfecta

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-18, 17:13   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść

Basia napisał/a:

Jedynie tak jak pisałam - to tło moim zdaniem przeszkadza... tak sobie jeszcze teraz pomyślałam, że dobrze by było aby w nagłówku znalazł się adres Twojego bloga.

Z tłem właśnie kombinuję. Zmieniam, próbuję, sprawdzam. A o adresie w nagłówku pomyślę, w sumie to nie jest zły pomysł.
Imperfecta

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-18, 16:32   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść

Basia napisał/a:

Ja się tylko pytam po co chcesz naszych opinii skoro na wszystko na blogu masz argument? Jeśli robisz rzeczy celowo (np. różne rodzaje czcionek) bo tak chcesz, nawet jeśli jest to sprzeczne z zasadami użyteczności i projektowania - to po co pytasz nas czy nam się to podoba? Podobnie jeśli Ty uważasz, że blog jest przejrzysty, ktoś uważa inaczej - a Ty i tak nie masz zamiaru nic z tym robić (bo to efekt zamierzony) - to ja po prostu nie rozumiem po co zakładasz wątek.

Nie chodzi mi tutaj o to czy to dobrze czy to źle, po prostu nie rozumiem Twojej motywacji. Nikt tutaj nie chce Cię atakować, nie musisz się bronić - prosisz o opinie i je dostajesz :) A ile ludzi tyle opinii.

Odnośnie tego jak to teraz wygląda - nie jestem w stanie stwierdzić czy lepiej czy gorzej bo szczerze nie pamiętam jak było poprzednio (a mam wrażenie, że zmieniło się wszystko - kolory, czcionki, tło itp.) - nie ma zrzutów ekranu z poprzedniego wyglądu. Teraz jest spójnie (pamiętam tylko, że poprzednio nie było). Natomiast dla mnie tło w kropki jest zbyt nachalne - odwraca uwagę od całej reszty, a powinno być.. (no własnie).. tłem :)

Pytam, bo chcę po prostu wiedzieć czy to co podoba się mi, podoba się także reszcie. Wszystkim nie dogodzę, pytam jednych osób mówią, że poprzednio było lepiej, pytam kolejnych mówią, że teraz jest idealnie, pytam jeszcze innych mówią, że połączyli by to z tym a mi się w sumie podobało tak jak było i tak jak jest, każdy ma swoje zdanie i każde jest inne, dokładnie jak mówisz ile ludzi tyle opinii. Chcę żeby podobało się nie tylko innym ale i mi, bo w sumie to mój blog jakby nie było ale z drugiej strony pisanie dla samej siebie nie bardzo ma sens więc chcę żeby większości czytelników też się podobało a jednak trudno wymyślić coś żeby to pogodzić.
Jak widać jednak interesuje mnie zdanie innych i mam zamiar coś z tym robić, bo robię.

Zmieniło się wszystko, czcionki zostawiłam na blogu dwie, zmieniłam je też w tytułach, stronie, nagłówku, wszędzie, jedynie w tekście samego posta zostawiłam bardziej czytelną czcionkę. Zmniejszyłam szerokość bloga, żeby zostało miejsce na tło. Miejsce na posta też zmniejszyłam, bo wydaje mi się, że teraz właśnie jest bardziej spójnie.
Kolory zmieniły się, wcześniej był malinowo-fioletowy, sama nie wiem jak nazwać ten kolor, ale był bardzo krzykliwy. Wydaje mi się, że teraz jest lepiej.
Z tym tłem to sama właśnie nie wiem, niby jest ładne, ale chciałabym coś spokojniejszego może? Sama nie wiem co mam tam wstawić.
  Temat: [blogger] Jak dodać gadżet Obraz bez tytułu?
Imperfecta

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10555

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-09-17, 18:47   Temat: Re: Jak ukryć tytuły w gadżetach?
Na 100% to gadżet obrazu, w załączniku screen z błędem, jak pisałam jeszcze w niedzielę dodawałam obrazy bez tytułów a dzisiaj błąd już wyskakuje dlatego tytułów nie widać.

Dziękuję bardzo za kody! Przydadzą się.
A z tym, że tytuły się przydają i łatwiej zarządza się szablonem muszę się zgodzić.
  Temat: [blogger] Jak dodać gadżet Obraz bez tytułu?
Imperfecta

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10555

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-09-17, 12:48   Temat: [blogger] Jak dodać gadżet Obraz bez tytułu?
Witam.
Mam taki problem, chciałam dodać dzisiaj nowy obraz do paska bocznego na moim blogu, jeszcze w niedzielę mogłam dodać bez tytułu a dzisiaj wyskakuje mi, że "wymagane pole nie może pozostać puste" inne gadżety mogę zostawić bez tytułu a w obrazach muszę wpisać...
Nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie to, że tytuły mam jako osobne obrazy.
Można zobaczyć o co chodzi na moim blogu.
Nie bardzo wiem teraz co z tym zrobić? Czy to jakieś zmiany na blogspocie czy o co chodzi?

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-07-01, 15:18 ]
zobacz również => Jak utworzyć sekcję 'o mnie' za pomocą gadżetu Obraz?
  Temat: Opinia czarno-białego bloga
Imperfecta

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 4903

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-16, 15:03   Temat: Opinia czarno-białego bloga
Nie lubię takich szarych blogów, więc mi nie bardzo odpowiada, jest taki pusty jeśli chodzi o wygląd.
Wiadomo, że w blogu liczy się treść a ta jest całkiem niezła.
  Temat: [opinia/ocena] smakpodniebienia.pl - wygląd i treść
Imperfecta

Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 8443

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-16, 15:01   Temat: [opinia/ocena] smakpodniebienia.pl - wygląd i treść
Nie lubię takiego kafelkowego ułożenia postów więc pierwsze wrażenie dla mnie średnie. Ale ogólnie nie jest źle.
  Temat: [ocena] Apetyt na życie - jakie wg Was ma szanse?
Imperfecta

Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 5731

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-09-16, 14:58   Temat: [ocena] Apetyt na życie - jakie wg Was ma szanse?
Fajnie się przegląda, fajnie się czyta. Ładne zdjęcia, ciekawy szablon. Mi się osobiście podoba! ;)

Strona 3 z 6
Skocz do: