Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 75
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nie działa wyszukiwarka google na blogu
Eisen

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8329

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-12-17, 19:26   Temat: Nie działa wyszukiwarka google na blogu
Dzięki serdeczne, o to mi chodziło! ;) Są gdzieś opisy tych styli w tym kodzie wyszukiwarki? Na "czuja" zmieniłem w wynikach wyszukiwania z angielskiego "Relevance" na 'trafność' i 'date' na 'data', ale na tym moja "wiedza" się kończy :P Która linijka, jeśli wgl taka jest odpowiada za kolor przycisku lupy albo za tekst przed wpisaniem (aktualnie jest Google Twoja wyszuk na 1920x1080). Poza tym strona się załaduje, a wyszukiwarka potrzebuje jeszcze tych 5 sekund, czy tylko u mnie tak jest?
Przy okazji poskarżę się jeszcze na ten dodatek Obserwatorzy, na najnowszej chrome i operze się nie wyświetla (nie tylko na moim blogu) hmm... czyżby jakiś błąd w kodzie?
  Temat: [ocena] Kuc Filolog
Eisen

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2686

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-12-15, 13:25   Temat: [ocena] Kuc Filolog
Treść na plus
Z tym szablonem, to ja bym na stronie głównej jakoś wyrównał te wszelkie wpisy - jest ich 7, 3 w jednej linijce, 3 w drugiej i ostatni w trzeciej. Poza tym jest za dużo wolnego pola pod nimi - menu po prawej jest zbyt długie (albo te wpisy za krótkie :P ).
Przyjemnie się czyta :ok:
  Temat: Nie działa wyszukiwarka google na blogu
Eisen

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 8329

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-12-15, 12:46   Temat: Nie działa wyszukiwarka google na blogu
Też mi nie działała wyszukiwarka i też wygenerowałem kod wyszukiwarki google. Jednak standardowy mi nie pasował, więc pobrałem rozszerzony, żeby go zedytować na potrzeby własne. Tło zmieniłem, z tym sobie poradziłem, ale jak najbardziej upodobnić tą wyszukiwarkę do tej bloggerowej (porównanie na moim blogu, pierwsza od góry to googlowska). Skoro już nie może być tej wbudowanej, która po prostu nie działa, chciałbym, żeby te pole wyszukiwania było jak najdłuższe, a przycisk z lupą był małym kwadracikiem (ramkę można wywalić). Można też pobrać pliczek z kodem css, ale gdzie go ładnie umieścić i co zmienić : D?
  Temat: [blogspot] avatar dla anonimowych komentarzy
Eisen

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 4672

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-12-15, 12:37   Temat: [blogspot] avatar dla anonimowych komentarzy
Znalazłem ten kod w 1 miejscu, ale niestety avatar dla gości się nie pojawił :(
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-12-15, 02:46   Temat: [blogspot] avatar dla anonimowych komentarzy
Ale jajca, wprowadzą odświeżoną wersję edycji szablonu i człowiek od razu się gubi. Teraz już szukałem w szablonie.

Mam coś takiego: http://iv.pl/images/42852291039880124734.png

Rozumiem, że te threaded_comment_js i threaded-comment-form zamienić na to co wkleiłeś? Wolę się upewnić, bo ne widzę takiej fajnej ocpji jak była wcześniej, mianowicie kopia zapasowa szablonu.
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-12-15, 01:57   Temat: [blogspot] avatar dla anonimowych komentarzy
Zgadza się, szablon Rewelacja. Wszystko edytowałem sam, dawno temu. Teraz w tym nowym widoku edycji szablonu nie znajduje mi żadnej linijki z tych, co wysłałeś (nawet żadnej frazy z "comm"). Pamiętam, ze wyłączałem w opcjach odpowiedzi do komentarzy, bo chciałem, żeby wszystko było zwarte..

Co do kolorystyki, to za dużo roboty. Pamiętam, że siętrochę namęczyłem udoskonalając szablon i łącząc wszystkie kolorki. No cóż, jeśli ma być białe to trudno, przeboleję.

Co proponujesz odnośnie tych komentarzy?
Eisen

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-12-14, 23:03   Temat: [blogspot] avatar dla anonimowych komentarzy
Witam. Gdzie mogę zmienić avatar dla osób anonimowo komentujących wpisy na blogu? Dałbym sobie rękę uciąć, że na początku były to jakieś obrazki domyślne, takie jak na facebooku. Jednak teraz nic nie ma... byłbym wdzięczny za pomoc

//edit
nie chciałem zakładać nowego tematu, mam szybkie pytanko powiązane z tym tematem. czy da radę zmienić kolor tła pola "przeslij komentarz"? domyslnie jest białe i nieestetycznie to wygląda na ciemnym tle
  Temat: Co teraz czytasz?
Eisen

Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 77707

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-05-10, 17:03   Temat: Co teraz czytasz?
Geografia - Vademecum Maturzysty

po maturce sięgnę już po coś lżejszego, coś na odmóżdżenie..
  Temat: [serial] Vikings
Eisen

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8959

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-05-10, 17:01   Temat: [serial] Vikings
Mam kilka odcinków, ale po drugim odcinku zrobiłem sobie przerwę z Wikingami. Jakoś mnie nie ciągnię, prawdę mówiąc. Między sezonami TWD będzie Dexter, bo w tym roku jest wcześniej. Poza tym GOT cały czas jest w emisji, polecam.
  Temat: [Nowy dział] ocenianie blogów na forum
Eisen

Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 24985

PostForum: Rozmowy o Forum   Wysłany: 2013-05-10, 16:59   Temat: [Nowy dział] ocenianie blogów na forum

Basia napisał/a:

A ja bym chyba otworzyła ten dział bez żadnych konkretnych zasad i zobaczyła jak pójdzie. Postawiłabym na spontaniczność, przynajmniej na początku. Jedyna zasada - napisz co chcesz wiedzieć, czyli czy właśnie chodzi o ogół czy jakiś szczegół.

jestem za spontanem :)
  Temat: [serial] Vikings
Eisen

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8959

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-05, 19:04   Temat: [serial] Vikings

Cytat

Vikings opowiada historię Ragnara Lothbroka oraz jego braci i rodziny. Serial ukazuje jak Ragnar staje się królem wikińskich plemion. Poza byciem nieustraszonym wojownikiem, Ragnar jest ucieleśnieniem nordyckiej tradycji i oddania się bogom. Legenda mówi, że jest on bezpośrednim potomkiem Odyna, boga wojny i wojowników.

http://www.filmweb.pl/serial/Vikings-2013-659055

Mój pierwszy kontakt z serialem od stacji History Channel
Jestem po pilocie, mieszane uczucia. Mam nadzieję, że akcja się rozwinie. Chociaż szczerze? Wolę seriale amerykańskie z normalnym akcentem
  Temat: Polskie seriale kryminalne.
Eisen

Odpowiedzi: 33
Wyświetleń: 20188

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-03-03, 10:13   Temat: Polskie seriale kryminalne.
Zdaję sobie sprawę, że nie widziałem wszystkich polskich seriali kryminalnych, wiele obejrzałem "po łebkach" czyli nawet nie cały jeden odcinek. Natomiast według mnie najlepszym takim serialem są "Kryminalni", chociaż dosyć dawno temu emitowani.

Strona 4 z 7
Skocz do: