Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 88
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [opinia] alechanted.pl
Alechanted

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2971

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-29, 10:09   Temat: [opinia] alechanted.pl
A no, prędkość działania dalej słaba. Będę zmieniał serwery w przyszłym miesiącu i liczę na to, że ten epizod odejdzie w niepamięć ;)

Generalnie, ktoś w piątek z okazji mojej pierwszej rocznicy blogowania poczęstował serwer na którym wiszę ddosem. Wczoraj zaczął działać w ogóle, ale nadal widać, że jest lekko obciążony.

Co do Kopyra - założenia zdecydowanie inne ;)
Ja na główny cel wziąłem piwowarstwo domowe i głównie do tego wszystko zmierza. Do tego Kopyr to vloger, a ja się przed kamery nie nadaję :D
  Temat: Co zrobić, żeby ludzie dowiedzieli się o blogu?
Alechanted

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 8218

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-28, 10:21   Temat: Co zrobić, żeby ludzie dowiedzieli się o blogu?
Co do rozesłania FanPejdża do znajomych - pamiętaj, że najlepiej wysłać tylko do znajomych, którzy mogą być zainteresowani treścią bloga. Reach jest najmniej istotnym parametrem - najważniejsze i najlepiej pozycjonujące się na FP są reakcje na dane wyświetlenie. Jeżeli coś się gdzieś wyświetla i zostaje "olane", to oczywiście wartość fp spada.
Alechanted

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-26, 12:30   Temat: [opinia] alechanted.pl
Wiem, wiem - od samego rana jest jakiś problem z serwerem.
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Alechanted

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 102445

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-09-24, 23:06   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Ja kilku zagorzałych czytelników zyskałem też na konkursach, ale to jest zupełnie inna sytuacja. W konkursach u mnie wygrywa się uwarzone przeze mnie piwa, czyli coś podwójnie egzotycznego, bo po pierwsze, mało kto pił kiedykolwiek piwo uwarzone w domu a po drugie dostanie coś, czego nigdy nie znajdzie w sklepie. Równocześnie konkurs nie polega na losowaniu z puli lajkujących. To zagadka, która wymaga minimalnej znajomości mojego bloga ;)

Ludzie biorą udział w konkursie, dowiadują się nowych rzeczy i poszerzają swoje horyzonty... i wracają po więcej ;)
Alechanted

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-23, 22:03   Temat: [opinia] alechanted.pl
Okej:

• poprawiłem brakujące menu w archiwach, ten sam problem pojawił się przy wyszukiwaniu. Tak właściwie, to nie błąd a ficzer ;)
  • Zmieniłem czcionkę dla linków w headerze i dla nagłówków. Jest zdecydowanie bardziej czytelna
  • Wymieniłem chmurę tagów 3D na bardziej klasyczne rozwiązanie.
  • Rozsuwane menu dla FB zostawiam. Lubię je.
  • Co do braku DA w wersji mobilnej. Teraz nie chce mi się nad tym myśleć, zwłaszcza, że chyba i tak ten odnośnik chyba usunę, bo profil na devie leży nietknięty od dłuższego czasu.

Dzięki ;)
Alechanted

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-09-22, 15:59   Temat: [opinia] alechanted.pl
Po krótkiej, dość przymusowej przerwie mogę wracać do blogowania pełną parą i cały proces zacząłem d zmiany wystroju. Pewnie kilka osób już mojego bloga widziało, bo też wybitnie cicho z adresem nie siedziałem.

Do rzeczy: dziś przebudowałem wszystko. Mam już aktywną bazę czytelników, więc chcę wszelkie wtopy wyeliminować możliwie jak najprędzej. Jeżeli bylibyście tak mili i weszli na mojego bloga i przejrzeli go, chociażby powierzchownie, to byłbym wam wysoce dźwięczny.

http://www.alechanted.pl

Generalnie nie zmuszam was do zagłębiania się w treść, bo temat jest na tyle niszowy, że pewnie większość z was by tego nie przeżyła, ale bardzo zależy mi na ocenie responzywności i czytelności nowego laya.
  Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Alechanted

Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 52417

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-09-22, 08:20   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Jako, że mam kilka różnych serii na blogu, to różnie jest z moimi wpisami. Artykuły piszę w dniu publikacji, wcześniej przez kilka dni robię ewentualnie notatki, Degustacji mam kilka do przodu, na wypadek, gdybym w daną środę nie mógł akurat wypić piwa a "Nie znam się, to się wypowiem" robię z reguły dzień przed, bo to kłopotliwy materiał ;)
Mam za to przygotowanych kilka materiałów "losowych", tak na wszelki wypadek, by po jakimś skoku polubień trochę naśmiecić dobrym contentem ;)
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
Alechanted

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64960

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-09-17, 08:18   Temat: Od jak dawna blogujesz?
Za tydzień będzie równy rok ;)
  Temat: Twoje muzyczne Top 10!
Alechanted

Odpowiedzi: 49
Wyświetleń: 25177

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2014-09-15, 16:29   Temat: Twoje muzyczne Top 10!
1. Die Antwoord – Evil Boy - F**k You In The Face Mix
2. Wye Oak – Civilian
3. Fever Ray – Now's the Only Time I Know
4. Woodkid - Iron
5. Brendan Perry - Wintersun
6. Fever Ray - If I Had a Heart
7. Jeff Buckley - Forget Her
8. Krzysztof Komeda, Leszek Możdżer - The Law and The Fist
9. London After Midnight - Where Good Girls Go To Die
10. Siekiera - Nowa Aleksandria

Pozbawiłem listę muzyki klasycznej, bo ciężko mieszać to z pojedynczymi "piosenkami". Dla przykładu bardzo lubię Requiem Mozarta a największe wrażenie wywiera na mnie każdorazowo Lacrimosa, niestety, słuchanie samej Lacrimosy już tak nie działa. Niektórzy potraktowaliby Requiem jako współczesny album, a Lacrimose jako jedną ze ścieżek, ale ja się z takim podziałem zgodzić nie potrafię.
Tak więc dostajecie listę ogołoconą ;)
  Temat: jaką czytasz prasę ?
Alechanted

Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 27790

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2014-09-15, 16:17   Temat: jaką czytasz prasę ?
Pewnie nikt by na to nie wpadł... ale czytuję kwartalnik "Piwowar" :D
  Temat: Jesteście od czegoś uzależnieni?
Alechanted

Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 19879

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2014-09-15, 16:15   Temat: Jesteście od czegoś uzależnieni?
Od alfakwasów :>
  Temat: [Szablon Angelo] Jak zmienić awatar autora w stopce posta?
Alechanted

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2779

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-09-15, 14:51   Temat: [Szablon Angelo] Jak zmienić awatar autora w stopce posta?
Nie należy usuwać stopki o autorze szablonu, bo jest to równoznaczne z podpisaniem się pod cudzą pracą już całkowicie abstrahując od faktu, że to po prostu nie jest miłe.

Jeżeli nie chcesz mieć cudzego podpisu pod wyglądem swojego bloga, to musisz sobie zrobić szablon samemu.

Zupełnie inaczej sprawa wygląda w momencie, gdy znacznie zmienisz wykorzystany szablon. Wtedy najlepiej napisać autora + informacje o Tobie, jako o osobie, która dokonała modyfikacji.

Jeżeli nie pasuje Ci forma za pomocą której płacisz producentowi szablonu (tak, reklama w tym przypadku to forma zapłaty za jego pracę), to niestety powinieneś zmienić szablon.

Strona 4 z 8
Skocz do: