Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 110
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
ultraman23

Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 21406

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-28, 23:09   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Hehehe, widzę, że tego typu zabiegi to raczej domena kobiet :D
ultraman23

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-28, 21:59   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?

Kot.kot napisał/a:

ultraman23 napisał/a:

Ale są inne programy do pisania. Nie tylko Word

Oj, może i są, ale widzisz, na przykład ja jestem komputerowo upośledzona, ledwo sobie radzę z uruchomieniem laptopa, a co dopiero ogarnianie jakichś innych programów... ;)
Bezpośrednio na bloggerze pisze mi się dobrze i tyle ;) .

A dłuższe teksty? Takie, które zajmują kilka dni, tygodni roboty? Piszesz na bloggerze, kopiujesz, potem znowu kopiujesz na bloggera i kontynuujesz? :D Czy jakoś inaczej się to odbywa. Ciekawią mnie takie anomalie :D
ultraman23

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-28, 19:50   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Ale są inne programy do pisania. Nie tylko Word
ultraman23

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-28, 17:35   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Tytuł może niezbyt jasny, ale nie bardzo wiedziałem jak zawrzeć co chcę w jednym i nie brzmiącym głupio zdaniu. Tak czy siak, widziałem na tym forum wiele postów, z których dowiedziałem się, że niektórzy z was piszą bezpośrednio w przeglądarce. W tej takiej ramce przy publikacji (każdy wie o co chodzi?). Chcecie mi powiedzieć, że nie korzystacie z programów typu Word, albo jakiegokolwiek innego? Czy to znaczy, że nie zapisujecie swoich tekstów na komputerze? Nie macie specjalnego miejsca na dysku, które jest zarezerwowane tylko do rzeczy na bloga? Nie chce mi się trochę w to wierzyć, ale może właśnie tak to u was wygląda. No jak to z wami jest?
  Temat: Tatargate. Ogiński vs Sokołów. Co o tym myślicie?
ultraman23

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2137

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-27, 21:26   Temat: Tatargate. Ogiński vs Sokołów. Co o tym myślicie?
Wpis na blogu był humorystyczny i reakcja sokołowa nie powinna tak wyglądać. Nic na tym nie zyskają, a właściwie to stracą. Afera z niczego. W sumie to tylko pomogą Ogińskiemu, bo na aferach najlepiej się wypływa, mimo że akurat on tego nie potrzebuje.
  Temat: [blogspot] Nie mogę zmienić (zaktualizować) opisu bloga
ultraman23

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8701

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-08-27, 21:22   Temat: [blogspot] Nie mogę zmienić (zaktualizować) opisu bloga
No, słowa klucze może nie są złym pomysłem, ale na pewno nie w tym miejscu, bo brzydko wygląda i jest nie na miejscu jak już mówiłem. Dzięki, tak będę pisał. Ciekawe czy to coś da :D
  Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.
ultraman23

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 16807

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-27, 20:43   Temat: Ulotki w miejscach publicznych - przystanki, słupy itp.

chomik21m napisał/a:

Basia napisał/a:

Może zdążę jakieś zrobić na MakeCamp to dam Wam znać

Trzymam - i nie puszczam - za słowo. :P

Dziś prowadzę, a jutro mogę go skasować - wiadomo jak to jest z blogami ;)

Niemniej mój sąsiad prowadzi własny sklep, który codziennie odwiedzam... i odwiedza go mnóstwo ludzi. Gdyby moja działalność blogowa trwała nadal i zacząłbym pisać dobre teksty, i takie, które trafiałyby do 30-40 letnich ludzi, to mógłbym, bez żadnych kosztów, zostawiać ulotki w tym sklepie - najlepiej położyć je gdzieś na ladzie przy kasie ;) Dodatkowo mógłbym ulotki wkładać w gazety, jakie w tym sklepie są.

Muszę się nad tym solidnie zastanowić. Odmowa sąsiada nie wchodzi w grę - porządny gość. Co o tym myślicie, miałoby to jakiś wpływ na odwiedziny bloga?

Reklamowanie działalności w internecie, takiej jak blog, w miejscach publicznych nie ma żadnych szans powodzenia. Nie zdobędziesz w ten sposób czytelników, a tylko się zawiedziesz i włożysz czas w ulotki.
  Temat: Jak stworzyć ładny blog?
ultraman23

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 9358

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-27, 20:38   Temat: Jak stworzyć ładny blog?

Wojciech W. napisał/a:

Themeforest.net - mnóstwo świetnych szablonów z dobrym wsparciem.

Ale ten szablon co ma teraz też mogą mu podrasować odpowiedni ludzie. Nie musi od nich wcześniej kupować, aby mu przerobili.
  Temat: Charakterystyczne gęby blogosfery i nie tylko
ultraman23

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 4777

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-27, 20:28   Temat: Charakterystyczne gęby blogosfery i nie tylko

Jafer napisał/a:

Nie znam chyba żadnej z osób przedstawionych w filmiku i jakoś nie mam ochoty zapoznawać się z ich blogami :P Wolę siedzieć w swoich niszach.

Normalnie powiedziałbym, że powinieneś się zapoznać i wyjść bardziej do tych co prowadzą polską blogosferę. Powiedziałbym ci tak gdybyś chciał stać się popularnym blogerem, ale nawet jeśli chcesz to przy twojej tematyce bloga i samym jego wyglądzie nie ma na to najmniejszych szans, więc w sumie po co masz wędrować po różnych blogach, które cię nie interesują.

Wojciech W. napisał/a:

Pytanie tylko brzmi, czym jest ta elita? Mierzy się ją unikalnymi użytkownikami, kampaniami reklamowymi, merytoryczną treścią, czy dobrymi zdjęciami?

To ilu czytelników ma bloger jest ważne, ale nie najważniejsze. Najważniejsza jest opiniotwórczość, wpływ blogera na rozwój i zmiany całej blogosfery, angażowanie się w to. Jednak bez czytelników możesz sobie próbować dokonywać zmian w polskiej blogosferze i guzik zrobisz. Najpierw musisz się wybić na dobrej, unikalnej treści i przyciąganiu do siebie ludzi. Nie tylko treścią, a przede wszystkim sobą. Dlatego trzeba też wiedzieć jakie blogi powinno się prowadzić i jak to robić. To bardzo trudne.
ultraman23

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-08-27, 20:07   Temat: [blogspot] Nie mogę zmienić (zaktualizować) opisu bloga
Dodałem do jednego postu póki co, ale tak się zastanawiam co mam tam wpisywać? Jak to działa? Dałem lead tekstu do tego po prostu, ale wydaje mi się to trochę bez sensu, bo przecież w wyszukiwarce i tak pokazana jest jego część...
ultraman23

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2013-08-27, 10:58   Temat: [blogspot] Nie mogę zmienić (zaktualizować) opisu bloga
Zrobiłem wczoraj i do tej pory się nie zaktualizowało. Jak długo trzeba mniej więcej czekać?
  Temat: Charakterystyczne gęby blogosfery i nie tylko
ultraman23

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 4777

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-23, 23:46   Temat: Charakterystyczne gęby blogosfery i nie tylko
Paweł Opydo znów wrzucił filmik na YouTube, w którym tym razem w luźny sposób pokazuje najważniejsze postacie polskiej blogosfery. Taka ciekawostka przyrodnicza dla tych jeszcze niewtajemniczonych.

Znów nie wiem jak zrobić żeby okienko filmu pokazało się na forum zamiast linka, ale nie szkodzi. Ostatnio po jakimś czasie było, więc mogę przypuszczać, że albo samo się zmienia, albo admin-ninja robi to za mnie :D

Strona 6 z 10
Skocz do: