Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 34
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Jakie książki czytasz ?
rambaj

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 104674

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2008-07-25, 14:44   Temat: Jakie książki czytasz ?
Ja tez lubię książki Paula Coelha. Teraz jestem przy "Piątej Górze".
  Temat: Moda językowa
rambaj

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12847

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2008-07-25, 14:36   Temat: Moda językowa
Ja nie lubię gdy ktoś ciągle powtarza to samo wyrażenie (np. o Lol, o żal, o bosh) chociaż czasem może to być nieświadomy nawyk, albo nadużywa emotikonek(XD XD XD,:P ;p :P , :D ;d :d) Nie przepadam za używaniem niepotrzebnych anglicyzmów typu: lofciam, looknij.
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
rambaj

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 43318

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2008-07-25, 14:20   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Ja nie lubię lektora Jedynki i Polsatu. Np. tłumaczenie "Piratów z Karaibów"(na którymś z tych kanałów:P) było tragiczne. Z napisami o wiele lepiej mi się oglądało.
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
rambaj

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 43318

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2008-07-25, 13:47   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
W jakiej formie wolicie oglądać filmy: z napisami, lektorem czy dubbingiem? Ja filmy animowane typu "Shrek" i komedie oglądam z dubbingiem, ale już horrory, dramaty, sensacyjne itp. wolę oglądać z napisami(przy okazji nauka języka:) )
  Temat: Moda językowa
rambaj

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12847

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2008-07-25, 12:59   Temat: Moda językowa
Co sądzicie o modzie językowej?

Myślę, że jest czymś normalnym, sposobem na dopasowanie się do otoczenia głównie nastolatków(chociaż dorośli też czasem chcą być na czasie i używają nowych słów).
Język jest żywy i każde pokolenie coś w nim zmienia i tworzy nowe wyrażenia, jednak myślę, że ludzie nie powinni dostosowywać się do swojego otoczenia i zmieniać na siłę swoich przyzwyczajeń językowych, tworząc sztuczny dialog, np. taki:

Cytat

-Elo ziomek, co tam u ciebie słychować?
-A spoko. Tylko stara mnie wk***ia swoim ciągłym nawijaniem o sql.
-O żal, ty to masz prze****ne.
-Nom. Choć może się pobujamy po ośce dla czilałtu.
-Oks.

Uważam, że moda językowa jest czymś złym gdy jest używana na siłę i w nadmiarze.
  Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
rambaj

Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 77371

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2008-05-31, 19:13   Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
Punk Rock( Good Charlotte, Green Day), Rock(Breaking Benjamin), Pop(czyli to co leci w radiu :P ) i muzyka filmowa, tak dla relaksu( Hans Zimmer).
  Temat: Kabaret Pod Wyrwigroszem - Jozin z Bazin (Donald Marzy)
rambaj

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3013

PostForum: HydePark   Wysłany: 2008-02-18, 14:59   Temat: Kabaret Pod Wyrwigroszem - Jozin z Bazin (Donald Marzy)
ta piosenka jakoś mi się nie podoba, parodia już bardziej...
  Temat: Grafika do szablonów.
rambaj

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9778

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2008-02-18, 14:51   Temat: Grafika do szablonów.
Wiem, wiem moje szablony na razie nie są takie piękne i cudowne, ale staram się nad tym pracować. Dopiero się uczę i myślę, że znajdę pomoc na tym forum ;)
rambaj

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2008-02-17, 19:53   Temat: Grafika do szablonów.
Dzięki. A jeśli mam szablony ze zdjęciami, które znalazłem w wyszukiwarce grafiki Google i nie pamiętam strony z jakiej skopiowałem te zdjęcia(więc nie podałem adresu strony) to muszę te szablony usunąć, czy mogą sobie szablony być na mojej stronie dopóki ktoś nie powie żebym usunął.

[chyba trochę zamotałem :) ]
rambaj

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2008-02-17, 18:44   Temat: Grafika do szablonów.
Zacznę od razu: Czy jeśli skopiuję na szablon od kogoś zdjęcie z deviantarta i podam adres jego profilu, to nic mi nie grozi(chodzi o prawo)? Zastanawiam się skąd mają zdjęcia profesjonaliści, przecież to, że robią szablony nie znaczy, że robią zdjęcia.

Aha, i jeszce jedno: Jak zrobie szablon z Deviantartowskimi pędzlami lub brushami, to muszę podawać autora tego pędzla, brusha?

Strona 3 z 3
Skocz do: