| Autor |
Wiadomość |
Temat: Jakie książki czytasz ? |
rambaj
Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 104674
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2008-07-25, 14:44 Temat: Jakie książki czytasz ? |
| Ja tez lubię książki Paula Coelha. Teraz jestem przy "Piątej Górze". |
Temat: Moda językowa |
rambaj
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12847
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-07-25, 14:36 Temat: Moda językowa |
Ja nie lubię gdy ktoś ciągle powtarza to samo wyrażenie (np. o Lol, o żal, o bosh) chociaż czasem może to być nieświadomy nawyk, albo nadużywa emotikonek(XD XD XD,:P ;p , ;d :d) Nie przepadam za używaniem niepotrzebnych anglicyzmów typu: lofciam, looknij. |
Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
rambaj
Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 43318
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2008-07-25, 14:20 Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
| Ja nie lubię lektora Jedynki i Polsatu. Np. tłumaczenie "Piratów z Karaibów"(na którymś z tych kanałów:P) było tragiczne. Z napisami o wiele lepiej mi się oglądało. |
Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
rambaj
Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 43318
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2008-07-25, 13:47 Temat: Napisy,lektor czy dubbing? |
| W jakiej formie wolicie oglądać filmy: z napisami, lektorem czy dubbingiem? Ja filmy animowane typu "Shrek" i komedie oglądam z dubbingiem, ale już horrory, dramaty, sensacyjne itp. wolę oglądać z napisami(przy okazji nauka języka:) ) |
Temat: Moda językowa |
rambaj
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 12847
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-07-25, 12:59 Temat: Moda językowa |
Co sądzicie o modzie językowej?
Myślę, że jest czymś normalnym, sposobem na dopasowanie się do otoczenia głównie nastolatków(chociaż dorośli też czasem chcą być na czasie i używają nowych słów).
Język jest żywy i każde pokolenie coś w nim zmienia i tworzy nowe wyrażenia, jednak myślę, że ludzie nie powinni dostosowywać się do swojego otoczenia i zmieniać na siłę swoich przyzwyczajeń językowych, tworząc sztuczny dialog, np. taki:
Cytat -Elo ziomek, co tam u ciebie słychować?
-A spoko. Tylko stara mnie wk***ia swoim ciągłym nawijaniem o sql.
-O żal, ty to masz prze****ne.
-Nom. Choć może się pobujamy po ośce dla czilałtu.
-Oks.
Uważam, że moda językowa jest czymś złym gdy jest używana na siłę i w nadmiarze. |
Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
rambaj
Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 77371
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2008-05-31, 19:13 Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
Punk Rock( Good Charlotte, Green Day), Rock(Breaking Benjamin), Pop(czyli to co leci w radiu ) i muzyka filmowa, tak dla relaksu( Hans Zimmer). |
Temat: Kabaret Pod Wyrwigroszem - Jozin z Bazin (Donald Marzy) |
rambaj
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3013
|
Forum: HydePark Wysłany: 2008-02-18, 14:59 Temat: Kabaret Pod Wyrwigroszem - Jozin z Bazin (Donald Marzy) |
| ta piosenka jakoś mi się nie podoba, parodia już bardziej... |
Temat: Grafika do szablonów. |
rambaj
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 9778
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2008-02-18, 14:51 Temat: Grafika do szablonów. |
Wiem, wiem moje szablony na razie nie są takie piękne i cudowne, ale staram się nad tym pracować. Dopiero się uczę i myślę, że znajdę pomoc na tym forum |
rambaj
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2008-02-17, 19:53 Temat: Grafika do szablonów. |
Dzięki. A jeśli mam szablony ze zdjęciami, które znalazłem w wyszukiwarce grafiki Google i nie pamiętam strony z jakiej skopiowałem te zdjęcia(więc nie podałem adresu strony) to muszę te szablony usunąć, czy mogą sobie szablony być na mojej stronie dopóki ktoś nie powie żebym usunął.
[chyba trochę zamotałem ] |
rambaj
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2008-02-17, 18:44 Temat: Grafika do szablonów. |
Zacznę od razu: Czy jeśli skopiuję na szablon od kogoś zdjęcie z deviantarta i podam adres jego profilu, to nic mi nie grozi(chodzi o prawo)? Zastanawiam się skąd mają zdjęcia profesjonaliści, przecież to, że robią szablony nie znaczy, że robią zdjęcia.
Aha, i jeszce jedno: Jak zrobie szablon z Deviantartowskimi pędzlami lub brushami, to muszę podawać autora tego pędzla, brusha? |
| |