Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 111
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: co z ortografią na blogach???
Atre

Odpowiedzi: 102
Wyświetleń: 26281

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 09:43   Temat: co z ortografią na blogach???

Przemasss1989 napisał/a:

I widzę, że w dodatku potrzebujesz jeszcze sporo czasu, żeby dorosnąć
Ja to widzę inaczej. Na razie to Ty mnie atakujesz i wyśmiewasz. Niezbyt miło to z Twojej strony.

Przemasss1989 napisał/a:

Czyli co, nie masz szacunku do samej siebie? W końcu nie zaprzeczyłaś, że wyraziłaś brak szacunku dla osób cierpiących na dysleksję, tylko dodałaś, że mało Cię to obchodzi, że może to irytować innych. Czyli do tego wszystkiego, myślisz tylko osobie.
Mój drogi, nie przemawia do mnie zasłanianie się dysleksją, ponieważ forum, to nie kartka papieru - nie trzeba siedzieć ze słownikiem na kolanach, żeby pisać poprawnie. Praktycznie wszystkie (albo większość) błędów poprawia za nas przeglądarka (albo word). To że jestem dyslektykiem mnie nie usprawiedliwia. I nie usprawiedliwia nikogo innego. Jeżeli ktoś notorycznie popełnia błędy, i nawet nie pomyśli żeby się poprawić, jest to wynik czystego lenistwa a nie dysleksji.
I o czym Ty gadasz przepraszam, jakie "Nie masz szacunku do samej siebie"? Naprawdę, nie jestem w stanie pojąć Twego toku rozumowania. Nie przypisuj mi treści, których z siebie nie wydobyłam.
I tak, myślę głównie o sobie. Jestem człowiekiem. W mojej naturze leży dbanie o własny interes i wygodę. Każdy tak ma. Jest w tym coś złego? Myślę, że nie. I nie wiem, czemu tak się oburzasz, skoro nie dotyczy Cię to bezpośrednio. To moje zdanie, mój sposób rozumowania - mam do niego prawo. Rozumiem, że raczej w tym temacie się nie dogadamy.
  Temat: Wymierające szablonownie i strony z dodatkami na bloga
Atre

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 8293

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 08:55   Temat: Wymierające szablonownie i strony z dodatkami na bloga
Ja osobiście myślę, że największy boom, był poruszany przez Świeże dzieci Neostrady (wiem, bo sama takim byłam, swoją drogą pierwszy w życiu internetowym szablon miałam właśnie z blogowicza :D ). Teraz bardziej na topie są serwisy społecznościowe, które wymagają mniejszego wysiłku i wkładu własnego.
A skoro mało blogujących, to i mało szablonujących. Sama kiedyś z wielką przyjemnością tworzyłam szablony. Teraz robię to tylko, gdy ktoś mnie o to poprosi, lub jak mi się wybitnie nudzi (chociaż wtedy częściej bawię się w fotografikę albo robię sobie avatarki - takie moje zboczenie). Są inne dziedziny, w których można poczuć się "zdolnym" i to dużo szybciej.
  Temat: Blogspot czy Wordpress?
Atre

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 28093

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 08:26   Temat: Blogspot czy Wordpress?
Podpisuję się pod bloggerem. WordPress Nigdy mnie nie kochał.
Atre

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 08:19   Temat: co z ortografią na blogach???

Przemasss1989 napisał/a:

To prawda - na forum, z reguły, ortografia nie kuleje, więc obraziłaś co najwyżej samą siebie.
Dziwny z Ciebie człowiek, skoro takie rzeczy piszesz.

Przemasss1989 napisał/a:

Natomiast mogłeś poirytować innych użytkowników chociażby brakiem szacunku, np. dla osób cierpiących na dysleksję.
A to mnie akurat mało obchodzi, bo sama jestem dyslektyczką, a jednak widzę, co mi Chrome podpisuje.
To dla mnie żadna nauczka. Piszesz, jakbyś chciał, bym poczuła się gorsza, bo jeden błąd popełniłam. Co innego jeden błąd, co innego Byk ba byku.
Takie surowe podejście wyniosłam z innego forum. Jest tam dział "Wasze problemy" Gdzie często przybywają użytkownicy jednorazowi. Czasem naprawdę nie da się takich czytać. A i bywa że i Ci stali usrzy mają sobie zasady języka za nic.
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Atre

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49414

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 08:12   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Najbardziej lubię podcasty i videoblogi. Jeżeli jednak chodzi o blogi tradycyjne, czyli czytane, najchętniej sięgam po te z tematyką muzyczną, fotograficzną, literacką oraz blogi znajomych. Raz na jakiś czas, jak chcę zaszaleć w kuchni - zaglądam na blogi z przepisami.
Atre

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 08:03   Temat: co z ortografią na blogach???

Przemasss1989 napisał/a:

Puki co? A może póki co? Haha, masakra. Zacznij stosowanie ortografii od siebie, zamiast obrażać innych.. I nawet Firefoź nie pomógł.. Ja mam Operę

Racja, popełniłam błąd. To ten jedyny, w którym chrome mi nie pomaga. Dziękuję za poprawienie.
I czy kogoś obrażam? nie wydaje mi się, bo na razie na forum nie widzę kogoś popełniającego rażące błędy.
A co do takich kwiatków - jak się raz na jakiś czas popełni błąd, to nie zbrodnia. jesteśmy tylko ludźmi. Jestem nietolerancyjna dla osób notorycznie źle piszących.
A czy opera poprawia błędy, to nie wiem, nigdy nie używałam i jakoś mi nie śpieszno.
  Temat: lektury szkolne
Atre

Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 33790

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2011-06-15, 01:36   Temat: lektury szkolne
Świętoszek, Lalka, Jądro ciemności, Dziady... jest wiele lektur, które polubiłam. czytam, bo muszę i chcę. Książka to książka.
  Temat: E-booki
Atre

Odpowiedzi: 80
Wyświetleń: 29818

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2011-06-15, 01:19   Temat: E-booki
Nie lubię ebooków. Nigdy się do nich nie przekonam. Jestem kochanką prawdziwych książek. Dla mnie zamknięcie dzieła w komputerze to jak odebranie mu duszy. Poza tym, nie jestem w stanie się skupić, jak czytam na komputerze.
  Temat: jaką czytasz prasę ?
Atre

Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 27220

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2011-06-15, 01:17   Temat: jaką czytasz prasę ?
Czytuję "Metro". Lubię tamtejsze artykuły, felietony. Czytuję tablicę ogłoszeń oraz wykaz wydarzeń kulturalnych w mieście.
  Temat: Jakie książki czytasz ?
Atre

Odpowiedzi: 413
Wyświetleń: 103771

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2011-06-15, 01:15   Temat: Jakie książki czytasz ?
Uwielbiam Sapkowskiego, Pratchetta, Murakamiego, Orwella. Moje wielkie miłości.
Ale nie ograniczam się jedynie do tych autorów. Jestem dość otwarta, chociaż nie lubię biografii, książek specjalistycznych i horrorów. Obecnie Staram się przeczytać do końca Bożych Bojowników.
Atre

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 01:03   Temat: co z ortografią na blogach???
Htsz, Ja zawsze staram się pilnować. Zresztą, tylko ktoś o IQ poniżej 40 nie dałby rady poprawić pisowni wraz z firefox'em czy chrome. A co do Twoich postów póki co, nie mam się do czego przyczepić.
:ok:
Atre

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2011-06-15, 00:42   Temat: co z ortografią na blogach???
Dla mnie ortografia to podstawa. Jeżeli ludzie nie są w stanie się upilnować w internecie, jest to dla mnie jak wtórny analfabetyzm. Błędy ortograficzne, literówki toleruję tylko i wyłącznie w komunikatorach. W blogach, na forach, podstawą dla mnie jest znajomość języka ojczystego. Nie wyobrażam sobie, bym "na hura" pisała coś na forum albo blogu. Zawsze staram się dokładnie sprawdzić tekst, zanim cokolwiek wyślę w wirtualną przestrzeń. A osoby, które notorycznie łamią podstawowe zasady pisowni, nie są dla mnie wartę jakiejkolwiek wymiany zdań. Żeby rozmawiać, trzeba nauczyć się mówić.

Strona 7 z 10
Skocz do: