Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 114
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Bloglovin' - opinie
Daria.

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 41881

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-03, 13:45   Temat: Bloglovin' - opinie
Nie bardzo wiem, o co chodzi z tym gadżetem, nie umiem go używać, a może by się przydał.
  Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Daria.

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 3109

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 13:44   Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Chodzi Ci o szerokość środkowego pola, w którym są posty?
Daria.

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 12:41   Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia

Wujek_Grzyb napisał/a:

Daria jeszcze raz dzięki za rady. Jak tylko posprzątam mieszkanie zasiadam do bawienia się szablonami

Nie ma za co, my, bloggerzy, musimy sobie pomagać ;)

Wujek_Grzyb napisał/a:

Pozwoliłem sobie polubić i zostać obserwatorem bloga.

Dziękuję, to miłe!
Daria.

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 12:16   Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia

Wujek_Grzyb napisał/a:

Daria dziękuje za tyle rad co do tego z Polska jakoś taki nawyk mam że zawsze pisze z dużej litery nie ważne czy przymiotnik czy nie ale zwrócę na to uwagę i poprawie sie

Popraw, popraw, źle się czyta takie błędy.

Wujek_Grzyb napisał/a:

Na lubimy czytać jest jeszcze więcej normalnie ja usunąłem cała kolumnę.

Też mam wklejkę, ale ograniczam się tylko do jednej pozycji z półki 'Teraz czytam', reszta, uważam, jest niepotrzebna i zagraca miejsce.

Wujek_Grzyb napisał/a:

Ten szablon z mapa nawiązuje do moich marzeń o podróżowaniu ale fakt z książkami ma mało wspólnego. Wiec znasz może jakieś strony skąd można pobrać fajne szablony? i takie by nic mi nie zepsuły na blogu?

Można korzystać z gotowych szablonów i przerabiać je wedle gustu. Zobacz jak to wygląda na moim blogu, szablon jest wgrany z bloggera, ale kolorystykę (mam na myśli zieleń) i nagłówek zrobiłam sama, dodałam też podstrony na samej górze.

Wujek_Grzyb napisał/a:

A mi sie wydaje że takie robienie zachęca do wejścia dalej zobaczenia co jest więcej. Chodzi mi o opcje czytaj dalej

Być może niektórych to zachęca, tak jak pisałam, piszę ze swojej perspektywy - mnie to bardzo razi.
  Temat: Lubicie "Pingwiny z Madagaskaru"?
Daria.

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 6730

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-08-03, 11:39   Temat: Lubicie "Pingwiny z Madagaskaru"?
Nie cierpię.
O ile Madagaskar był fajny, o tyle robienie z tego regularnie puszczanej w TV kreskówki to żenada.
  Temat: Co teraz czytasz?
Daria.

Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 75709

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2013-08-03, 11:35   Temat: Co teraz czytasz?
Linia życia J. Picoult
  Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ?
Daria.

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 21196

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-08-03, 11:32   Temat: W jakim wieku po raz pierwszy się upiłeś/łaś ?
7 miesięcy i jeden dzień przed osiemnastymi urodzinami. Śmiesznie małą ilością alkoholu.
  Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść
Daria.

Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 11104

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 11:31   Temat: [ocena] imperfecta-beauty.blogspot.com - wygląd i treść
Znowu - treść nic specjalnego, nie wybijasz się poza inne bloggerki urodowe.
Za to wygląd to tragedia. Te wszystkie ptaszki i inne pierdołki kompletnie odwracają uwagę od treści, mnie aż bolały oczy.
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
Daria.

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 62923

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-03, 11:28   Temat: Od jak dawna blogujesz?
Bloguję od jakichś ośmiu-dziesięciu lat, jednak w tym okresie miałam dużo długich przerw. Obecnie regularnie piszę dopiero od niecałego miesiąca - miesiąc minie jutro.
  Temat: Kosmetyczka.
Daria.

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 16678

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-08-03, 11:25   Temat: Kosmetyczka.
Chodzę mniej więcej raz na miesiąc, żeby sobie zrobić ładne paznokietki.
  Temat: [ocena/opinia] coraz-mniej.blogspot.com
Daria.

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2680

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 11:20   Temat: [ocena/opinia] coraz-mniej.blogspot.com
Treść to nic specjalnego; jest multum takich blogów i raczej niczym się nie wybijasz.
Wygląd mi się podoba, choć nie rozumiem powiązania napisu z nagłówka z tematyką bloga.
  Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
Daria.

Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 49855

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-08-03, 10:57   Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?

Htsz napisał/a:

Napisz skąd pomysł na taką nazwę Twojego bloga?

Zawsze staram się, by adres bloga pasował do treści, jakie się na nim znajdą. Tak powstała Internetowa Biblioteczka. Początkowo miała być Internetową Biblioteką, ale to już było zajęte.

Htsz napisał/a:

Ile trwało wymyślanie jego nazwy?

Krótko, bo jakiś zarys nazwy już miałam.

Htsz napisał/a:

Jak to wyglądało? Czy było trudno?

Nie było trudno w ogóle. Po prostu weszłam na stronę bloggera, wcisnęłam co trzeba, by przejść do strony tworzenia bloga, wpisałam adres i tyle.

Htsz napisał/a:

Było ważne w jakim ma być języku?

TAK! Jestem Polką, póki co jest to wersja polska bloga (jak wszystko się rozkręci bardziej, to planuję zrobić angielską), więc adres też musiał być w tym języku. Nienawidzę stron, w których są 2 języki pół na pół, strasznie nieprofesjonalnie to wygląda.

Htsz napisał/a:

Czy ludzie mają problem z jej wypowiadaniem lub zapisywaniem?

Nie, wręcz słyszałam, że łatwo zapamiętać i wpada w ucho.

Strona 5 z 10
Skocz do: