|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 114
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Poczytność bloga - statystyki |
Daria.
Odpowiedzi: 73
Wyświetleń: 36388
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-07-29, 17:53 Temat: Poczytność bloga - statystyki |
| Co do statystyk, jestem bardzo zadowolona. Bloguję dopiero 25 dni, wyświetleń mam 1525, uważam to za wynik bardzo dobry i obiecujący, jak na sam początek. I oby tak dalej. |
Temat: Blogi o kulturze - jak sobie radzicie? |
Daria.
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 3295
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-07-29, 17:44 Temat: Blogi o kulturze - jak sobie radzicie? |
| Udzielam się na portalach i - od dziś - na forum czytelniczym. Współpracę planuję, kiedy mój blog 'podrośnie'. |
Temat: Dyskusyjne Kluby Książki - znacie? Należycie? |
Daria.
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2467
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-29, 17:10 Temat: Dyskusyjne Kluby Książki - znacie? Należycie? |
Znam, ale niestety nie należę.
Kiedy ostatnio chciałam się zapisać, dowiedziałam się, że:
a) klub nie działa w wakacje,
b) i tak bym nie mogła się zapisać, gdyż mam 19 lat, a spotkania są dla osób w wieku MAKSIMUM 18 lat. |
Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Daria.
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 9316
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-29, 17:05 Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Htsz napisał/a: to i tak byś nie mogła, nawet jakbyś się zgodziła. No chyba, że ksiądz nie ma nic przeciwko. Zazwyczaj potrzebne jest zaświadczenie. To samo w przypadku ślubu kościelnego.
Wiem, ale siostra była gotowa szukać księdza, który by nie miał nic przeciwko. Dopiero mój ostry sprzeciw ją otrzeźwił. Chciała mnie wręcz zmusić. |
Temat: Co teraz czytasz? |
Daria.
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 75709
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-29, 16:08 Temat: Co teraz czytasz? |
| Joyland S. King. |
Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Daria.
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 9316
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-29, 15:48 Temat: Bycie rodzicem chrzestnym |
Ja zostałam poproszona o bycie chrzestną dla swojego siostrzeńca. Ale odmówiłam.
Nie działa na mnie gadanie, że dziecku się nie odmawia - bo to nie J. mnie poprosił, a jego rodzice. Ja mam poglądy takie, jakie mam, uważam, że jeżeli jest się rodzicem chrzestnym, to powinno się pomagać rodzicom w wychowywaniu w wierze, do czegoś ta funkcja zobowiązuje. I wiem, że bym się z tego nie wywiązała. Przecież ja nawet bierzmowania nie mam. |
Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
Daria.
Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 39736
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2013-07-29, 15:41 Temat: Spodnie czy spódnica/sukienka ? |
| Spódnice lub sukienki. W spodniach nie czuję się komfortowo, noszę je tylko wtedy, kiedy muszę. No chyba, że są to legginsy - je mogę nosić cały czas. |
Temat: lektury szkolne |
Daria.
Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 33613
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-29, 15:30 Temat: lektury szkolne |
Wiele zależało od konkretnej książki.
Owszem, wiele książek czytałam, bo musiałam. Ale były i takie, które mi się spodobały. Natomiast w LO zobaczyć mnie przy czytaniu lektury - kto tego dokonał, dostawał miano hardkora. |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Daria.
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 51700
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-29, 14:40 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Od najważniejszych czynników dla mnie patrząc:
1. Tematyka. Nie da się ukryć, że raczej mało jest tematyk bloga, które mnie interesują. Aktualnie wchodzę tylko na czytelnicze oraz na takie, na których mogę poczytać felietony.
2. Częstotliwość dodawania wpisów. Jasne, nie wymagam od nikogo, żeby pisał codziennie, sama tego zresztą nie czynię - ale żeby pisać raz na miesiąc albo i jeszcze rzadziej...tragedia.
3. Staranność w pisaniu. O ile sama mam problemy z interpunkcją i wręcz nie jestem w stanie wyłapać tego, że gdzieś nie powinno być przecinka, a autor go postawił (w drugą stronę już lepiej sobie radzę), o tyle ortograficzne błędy mnie gryzą niczym wściekłe psy. I ja, widząc takie błędy, zamieniam się w takiego wściekłego psa i mam ochotę gryźć autora. Styl, w jakim człowiek pisze, też jest ważny. Ale generalnie niby się denerwuję, że ktoś robi literówki, błędy, a tak naprawdę jestem zdania, że jak ktoś nie sprawdza tego, co pisze nie poprawia ewentualnych błędów, powtórzeń (sama to robię, korzystam nawet ze słownika synonimów przy produkcji swoich notek), to pokazuje tylko swój brak szacunku dla innych.
4. Wygląd bloga. Nie cierpię zarówno przeładowania zbędnymi bibelotami, gadżecikami, jak i zaciekłego minimalizmu. Nienawidzę blogów czarno-białych: musi być jakiś element koloru na stronie, bo dla mnie czarno-biała strona bez żadnego akcentu kolorystycznego, to strona ciągle w budowie, nieskończona, niedopracowana, brzydka. |
Temat: [ocena] Książkowo - www.im-bookworm.blogspot.com |
Daria.
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 2209
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-07-29, 14:27 Temat: [ocena] Książkowo - www.im-bookworm.blogspot.com |
Jak dla mnie - jest naprawdę porządnie.
Ale jedno zastrzeżenie - dziewczyno, adres! Dlaczego angielski?! |
Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
Daria.
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 3889
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2013-07-29, 14:23 Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna |
Literatura jest - zawsze była i zawsze będzie - częścią mojego życia. Jest także motywem przewodnim mojego bloga.
internetowa-biblioteczka.blogspot.com -> oto jego adres
Jego cel, misja? Przede wszystkim: dzielenie się swoimi wrażeniami po lekturze danej pozycji. Zachęcanie lub zniechęcanie do przeczytania. Chęć poznania innych miłośników książek. Poznanie gustów i opinii innych. Być może jestem głupia i/lub naiwna, ale mam też nadzieję, że ktoś, wchodząc na tego bloga i czytając moje wpisy, ktoś, kto stroni od literatury, znajdzie coś dla siebie. Znajdzie coś dla siebie i tak się zacznie jego miłość - na całe życie, mam nadzieję - do literatury.
Chciałabym, żebyście mi powiedzieli, jak strona się prezentuje. Ogólnie - chodzi mi zarówno o opinie dotyczące wyglądu, jak i treści. Czy czegoś Wam tu brakuje, czegoś jest zbyt dużo? Od razu mówię: styl pisania cały czas ćwiczę, nie osiadam na laurach.
Dziękuję z góry za wszelkie opinie, uwagi, sugestie. |
Temat: nad morze czy w góry? |
Daria.
Odpowiedzi: 178
Wyświetleń: 38374
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-07-29, 14:15 Temat: nad morze czy w góry? |
Stawiam na morze, nad którym mieszkam.
Gór nie lubię, mam dużo powodów. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|