|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 112
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Biała magia.. |
emm
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 20395
|
Forum: HydePark Wysłany: 2009-09-07, 16:04 Temat: Biała magia.. |
Krzysiek napisał/a: emm napisał/a: wyobraź sobie Inez, że ci katecheci jednak mają rację. inaczej bym takiego czegoś nie pisała. Emm, ile miałaś lat, gdy to się stało?
gdzieś 12 chyba. najpierw był harry potter, potem z koleżankami wywoływałyśmy duchy. czytałam horoskopy i głupia wierzyłam w nie. jak poszłam do gimnazjum, to zaczęłam słuchać zespołów metalowych, które według księdza miały podteksty szatańskie itp., ale wtedy w to nie wierzyłam i go wyśmiałam.
lęki zaczęły się, gdy ksiądz na jednej z lekcji religii zaczął opowiadać o egzorcyzmach, raz nam puścił nawet film, myślałam, że serce mi wyskoczy, tak strasznie się bałam. wtedy zaczęłam się modlić i czułam, że coś jest nie tak.
na dzień dzisiejszy nie słucham już takiej muzyki, nie wierzę w horoskopy, codziennie się modlę. czasami jednak zdarza mi się czuć obecność kogoś innego, ale staram się już o tym nie myśleć. |
emm
|
Forum: HydePark Wysłany: 2009-09-07, 13:54 Temat: Biała magia.. |
| wyobraź sobie Inez, że ci katecheci jednak mają rację. inaczej bym takiego czegoś nie pisała. |
Temat: Kościół. |
emm
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48700
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2009-09-05, 17:42 Temat: Kościół. |
raczej chodzi tu o takich ateistów, którzy chwalą się, że są ateistami poniżając przy tym katolików, jakby byli gorsi i krytykując ich religię, a na dodatek sprowadzają na drogę ateizmu poprzez mówienie, że Boga nie ma, że to bajka itp.
ja szanuję ateistów, człowiek ma wolną wolę. ale jeśli ja szanuję, to ktoś musi szanować mnie. dlatego zachowanie ateistów, jakich przykład podałam wyżej, uważam za trochę niestosowne. |
emm
|
Forum: HydePark Wysłany: 2009-09-05, 15:38 Temat: Biała magia.. |
| dla mnie nie są to żadne zabobony, skoro przeżyłam to na własnej skórze. |
emm
|
Forum: HydePark Wysłany: 2009-09-05, 12:40 Temat: Biała magia.. |
| jestem katoliczką, więc wystrzegam się takich rzeczy. a dlaczego? a dlatego, że kiedyś bawiłam się w takie coś, wierzyłam w magię, w harry'ego pottera. potem czułam lęki, ciągły strach, myślałam, że coś za mną stoi. kiedy się modliłam, byłam cała zlana potem, to było coś strasznego. a potem na religii dowiedziałam się, że szatan działa poprzez te wszystkie wróżby, magię, horoskopy. może nie na wszystkich tak działa, ale ja i tak ostrzegam - nie warto się w takie coś mieszać. |
Temat: Nawyki żywieniowe.. |
emm
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 3853
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2009-08-30, 13:54 Temat: Nawyki żywieniowe.. |
Ja nadmiernie jem słodycze, codziennie jedna paczka rodzynek w czekoladzie. Słodzę: herbata - 4 łyżeczki cukru, kawa - 5 łyżeczek. Więc cukrów mi chyba nie brakuje.
Jem za mało owoców, brakuje mi magnezu i czasami czuję się osłabiona, kręci mi się w głowie. Podejrzewano u mnie anemię, ale jednak to nie to. Ogólnie to jem co popadnie.
Chciałabym przytyć, ale nie wiem jak. Dużo jem i nadal nie tyję ;c |
Temat: Ceny podręczników szkolnych ? |
emm
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 9406
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2009-08-29, 15:48 Temat: Ceny podręczników szkolnych ? |
Htsz, nie wiem, u mnie książki podadzą dopiero na lekcjach, beznadziejnie, no ale cóż.
Ja będę miała za darmo od koleżanki, bo też jest w humanie i w tej samej szkole, ale na pewno niektóre będę musiała dokupić. Szacuję, że do I LO klasy humanistycznej nie przekraczają 200zł, oczywiście te używane. Nowe na pewno droższe. |
Temat: Ceny podręczników szkolnych ? |
emm
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 9406
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2009-08-29, 15:05 Temat: Ceny podręczników szkolnych ? |
ja tam nie wiem po co płyty. kiedyś mieliśmy z niemiecko odsłuchać dialogi i zrobić pracę domową. odsłuchała jedna osoba, reszta przepisała i gites majonez xD
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 29-08-2009, 16:35 ]
fajnie, fajnie, tylko dobrze by było dowiedzieć się też o tym jak to u ciebie z opłatami za szkolne pomoce, bo o tym dyskutujemy |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2009-08-26, 10:46 Temat: Kościół. |
| u mnie w zamościu, chyba jakiś miesiąc temu był zjazd jehowych z całej polski. zajęli cały stadion i okolice wokół niego, przejść się nie dało ;p |
Temat: J. Włoski |
emm
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5005
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2009-08-26, 09:46 Temat: J. Włoski |
pierwsza lekcja już za mną, umiem się przedstawić nauczyciel jest bardzo wyrozumiały, taka nauka to fajna zabawa ;p |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2009-08-25, 19:46 Temat: Kościół. |
| mi na przykład nie trzeba niczego udowadniać, ja to po prostu czuję. może niektórzy nie czują, nie mam pojęcia. a może trzeba jedynie otworzyć się przed Bogiem. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2009-08-25, 19:29 Temat: Kościół. |
mnie wkurza jedynie to, że wszyscy narzekają na Kościół, czyli na instytucję, na wszystkie afery jakie się tam dzieją i od razu łączą to z wiarą i Bogiem, a potem chwalą się 'o ja nie wierzę, bo Kościół robi takie rzeczy, bo księża tak się zachowują'. tylko że winny jest człowiek, nikt inny i wiązanie tego z Bogiem jest błędem.
tak samo nie mogę zrozumieć stwierdzeń 'nie wierzę w Boga, bo tyle ludzi umiera. gdzie jest Bóg, kiedy są wojny, kataklizmy?'. kurcze, a gdzie jest człowiek, kiedy na ulicy tyle głodnych ludzi potrzebuje pomocy? dlatego ja nie wierzę w ludzi, to jest straszne co się teraz dzieje. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |