| Autor |
Wiadomość |
Temat: Ktoś jeszcze prowadzi bloga o swojej twórczości? |
dve bodky
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6157
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2017-03-05, 07:34 Temat: Ktoś jeszcze prowadzi bloga o swojej twórczości? |
Zajmuję się tworzeniem linorytów i ręcznie robionych książek. Na blogu przedstawiam swoje prace, ale również wypowiadam się nieco szerzej na interesujące mnie tematy, dotyczące sztuk plastyczych i kultury. |
Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
dve bodky
Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53167
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2017-03-05, 07:25 Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę? |
Zawsze zwracam szczgólną uwagę na dział O Mnie i inne elementy przedstawiające autora. Jeśli w pewiem sposób poznam i polubię twórcę bloga, to treści jego autorstwa wydają mi się znacznie bardziej interesujące. |
Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
dve bodky
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 71521
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2017-03-04, 14:59 Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
Z pewnością masz rację. Jednak ja nie umiałam doprowadzić mojej bloggerowej strony do stanu, który by mnie satysfakcjonował. Wierzę, że osoby bardziej wprawione/zdolne/zaangażowane potrafią uzyskać wspaniałe efekty, korzystając z możliwości bloggera. Niestety mi sie nie udało. |
Temat: Od jak dawna blogujesz? |
dve bodky
Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64858
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2017-03-04, 08:25 Temat: Od jak dawna blogujesz? |
Pierwszego bloga założyłam 2 lata temu. Niestety okazało się, że jego tematyka jest zbyt wąska. Po ok. roku i kilkudziesięciu stworzonych postach czułam, że nie mam już o czym pisać. Jednak bardzo szybko zatęskniłam za pisaniem. Niedawno zdecydowałam się na rozpoczęcie kolejnej przygody z blogowaniem. Nieokreślam już tak ściśle tematyki bloga, więc mam nadzieje, że ida mi się go regularnie prowadzić przez wiele lat. |
Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga? |
dve bodky
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 71521
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2017-03-04, 08:15 Temat: Re: [2017] gdzie założyć bloga? |
Ja dłuższy czas miałam bloga na bloggerze. Niedawno łam nowego na wordpresie (własna domena i darmowy hosting). Przyznam, że na początku było mi trochę trudno to wszystko ogarnąć. Blogger wydawał mi się znacznie łatwiejszy w obsłudze. Jednak teraz jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza wizualny efekt możliwy do osiągnięcia na wordpressie jest o niebo lepszy |
Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga |
dve bodky
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 17890
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-06-30, 08:46 Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga |
Zaczytana napisał/a: Po trzecie mogą pojawić się naciski co do zawartości bloga i oskarżenia o plagiaty
O co chodzi z tymi plagiatami? jaki one mają związek z rzuceniem stałej pracy? |
Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
dve bodky
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10276
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-03-31, 19:47 Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
Może źle się wyraziłam Nie uważam, że każdy konkurs jest czymś złym. Chodzi mi jedynie o te pseudo konkursy, w których uczestnik nie musi wykazać się żadną prawdziwą wiedzą lub umiejętnościami. Ma jedynie dać lajka i ewentualnie odpowiedzieć na jakieś żenująco proste pytanie. Jeśli pytania (zadania) są na poziomie, to jestem jak najbardziej za |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
dve bodky
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30682
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-03-31, 16:54 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
Hahaha, kogoś kto mnie podziwia? obawiam się, że to nierealne |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
dve bodky
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 193726
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-03-31, 13:53 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
Gdy zakładałam bloga postanowiłam, że będę dodawać jeden post tygodniowo. Niestety jak na razie nie udaje mi się realizować mojego planu na blogu pojawiają się 2-3 posty miesięcznie. Według mnie to stanowczo za mało, ale zupełnie nie umiem pisać na siłę. Muszę najpierw wpaść na jakiś interesujący mnie temat, na spokojnie o nim porozmyślać, zebrać potrzebne informacje i na koniec, czasem dopiero po kilku dniach, stworzyć wpis. |
Temat: portal z gotowymi tekstami? |
dve bodky
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3202
|
Forum: Internet Wysłany: 2015-03-31, 10:16 Temat: portal z gotowymi tekstami? |
Trochę dziwi mnie, że ludzie nie mają oporów przed umieszczaniem cudzych zdjęć lub grafik na swych blogach. Nawet jeśli są one pobrane z legalnych źródeł, to i tak wydaje mi się to nie do końca właściwe. A co gdyby odwrócić sytuację i zadać pytanie: Skąd bierzecie teksty na bloga? hm.. może to dobry pomysł na biznes. Założyć portal ze stockowymi tekstami
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-03-31, 20:31 ]
// ten wątek został wydzielony z tematu skąd można pobrać darmowe zdjęcia do wpisów? |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
dve bodky
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30682
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-03-31, 08:03 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
Ja niestety jeszcze nie dodałam strony "o mnie". Chociaż myślę, że jest niezwykle ważna. Sama, gdy jakiś blog mnie zainteresuje, staram się znaleźć jakieś informacje o autorze. Niestety gdy próbuję napisać coś o sobie, zawsze wydaje mi się to głupie i infantylne. Liczę na to, że przy kolejnym podejściu będę miała lepszy pomysł na tekst o sobie samej... no i tak już kilka miesięcy na to liczenie minęło |
Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
dve bodky
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10276
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-03-30, 21:41 Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
| Nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda kwestia prawna urządzania takich konkursów lub losowań. Dla mnie są one zwyczajnie niesmaczne. Pokazują, że blogerowi nie zależy wcale na prawdziwych czytelnikach, a jedynie na statystykach, liczbie lajków itp. Bardzo zrażam się do bloga, gdy zauważę taki pseudo konkurs. Sytuacja taka pokazuje, że bloger nie szanuje swoich czytelników. |
| |