Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 31
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Ktoś jeszcze prowadzi bloga o swojej twórczości?
dve bodky

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 6157

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-03-05, 07:34   Temat: Ktoś jeszcze prowadzi bloga o swojej twórczości?
Zajmuję się tworzeniem linorytów i ręcznie robionych książek. Na blogu przedstawiam swoje prace, ale również wypowiadam się nieco szerzej na interesujące mnie tematy, dotyczące sztuk plastyczych i kultury. :)
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
dve bodky

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 53167

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-03-05, 07:25   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Zawsze zwracam szczgólną uwagę na dział O Mnie i inne elementy przedstawiające autora. Jeśli w pewiem sposób poznam i polubię twórcę bloga, to treści jego autorstwa wydają mi się znacznie bardziej interesujące. :)
  Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga?
dve bodky

Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 71521

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-03-04, 14:59   Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga?
Z pewnością masz rację. Jednak ja nie umiałam doprowadzić mojej bloggerowej strony do stanu, który by mnie satysfakcjonował. Wierzę, że osoby bardziej wprawione/zdolne/zaangażowane potrafią uzyskać wspaniałe efekty, korzystając z możliwości bloggera. Niestety mi sie nie udało. :(
  Temat: Od jak dawna blogujesz?
dve bodky

Odpowiedzi: 233
Wyświetleń: 64858

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-03-04, 08:25   Temat: Od jak dawna blogujesz?
Pierwszego bloga założyłam 2 lata temu. Niestety okazało się, że jego tematyka jest zbyt wąska. Po ok. roku i kilkudziesięciu stworzonych postach czułam, że nie mam już o czym pisać. Jednak bardzo szybko zatęskniłam za pisaniem. Niedawno zdecydowałam się na rozpoczęcie kolejnej przygody z blogowaniem. Nieokreślam już tak ściśle tematyki bloga, więc mam nadzieje, że ida mi się go regularnie prowadzić przez wiele lat. :)
  Temat: [2014+] Gdzie najlepiej założyć bloga?
dve bodky

Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 71521

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2017-03-04, 08:15   Temat: Re: [2017] gdzie założyć bloga?
Ja dłuższy czas miałam bloga na bloggerze. Niedawno łam nowego na wordpresie (własna domena i darmowy hosting). Przyznam, że na początku było mi trochę trudno to wszystko ogarnąć. Blogger wydawał mi się znacznie łatwiejszy w obsłudze. Jednak teraz jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza wizualny efekt możliwy do osiągnięcia na wordpressie jest o niebo lepszy :)
  Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga
dve bodky

Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 17890

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-06-30, 08:46   Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga

Zaczytana napisał/a:

Po trzecie mogą pojawić się naciski co do zawartości bloga i oskarżenia o plagiaty

O co chodzi z tymi plagiatami? jaki one mają związek z rzuceniem stałej pracy? :zdziwko:
  Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem
dve bodky

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10276

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-03-31, 19:47   Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem
Może źle się wyraziłam :) Nie uważam, że każdy konkurs jest czymś złym. Chodzi mi jedynie o te pseudo konkursy, w których uczestnik nie musi wykazać się żadną prawdziwą wiedzą lub umiejętnościami. Ma jedynie dać lajka i ewentualnie odpowiedzieć na jakieś żenująco proste pytanie. Jeśli pytania (zadania) są na poziomie, to jestem jak najbardziej za :)
  Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
dve bodky

Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30682

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-03-31, 16:54   Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
Hahaha, kogoś kto mnie podziwia? :D obawiam się, że to nierealne :P
  Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
dve bodky

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 193726

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-03-31, 13:53   Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
Gdy zakładałam bloga postanowiłam, że będę dodawać jeden post tygodniowo. Niestety jak na razie nie udaje mi się realizować mojego planu :( na blogu pojawiają się 2-3 posty miesięcznie. Według mnie to stanowczo za mało, ale zupełnie nie umiem pisać na siłę. Muszę najpierw wpaść na jakiś interesujący mnie temat, na spokojnie o nim porozmyślać, zebrać potrzebne informacje i na koniec, czasem dopiero po kilku dniach, stworzyć wpis.
  Temat: portal z gotowymi tekstami?
dve bodky

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3202

PostForum: Internet   Wysłany: 2015-03-31, 10:16   Temat: portal z gotowymi tekstami?
Trochę dziwi mnie, że ludzie nie mają oporów przed umieszczaniem cudzych zdjęć lub grafik na swych blogach. Nawet jeśli są one pobrane z legalnych źródeł, to i tak wydaje mi się to nie do końca właściwe. A co gdyby odwrócić sytuację i zadać pytanie: Skąd bierzecie teksty na bloga? hm.. może to dobry pomysł na biznes. Założyć portal ze stockowymi tekstami :P :P

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-03-31, 20:31 ]
// ten wątek został wydzielony z tematu => skąd można pobrać darmowe zdjęcia do wpisów?
  Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
dve bodky

Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30682

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-03-31, 08:03   Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
Ja niestety jeszcze nie dodałam strony "o mnie". Chociaż myślę, że jest niezwykle ważna. Sama, gdy jakiś blog mnie zainteresuje, staram się znaleźć jakieś informacje o autorze. Niestety gdy próbuję napisać coś o sobie, zawsze wydaje mi się to głupie i infantylne. Liczę na to, że przy kolejnym podejściu będę miała lepszy pomysł na tekst o sobie samej... no i tak już kilka miesięcy na to liczenie minęło :wstyd:
  Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem
dve bodky

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10276

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-03-30, 21:41   Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem
Nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda kwestia prawna urządzania takich konkursów lub losowań. Dla mnie są one zwyczajnie niesmaczne. Pokazują, że blogerowi nie zależy wcale na prawdziwych czytelnikach, a jedynie na statystykach, liczbie lajków itp. Bardzo zrażam się do bloga, gdy zauważę taki pseudo konkurs. Sytuacja taka pokazuje, że bloger nie szanuje swoich czytelników.

Strona 2 z 3
Skocz do: