pomoc Blogspot
|
[blogger] Jak dodać obrazek bez obramowania
|
Witam, usiłuje dodać obrazek do swojego postu na blogspot.com. Próbuję dodać do kodu style="border: 0" lub przed src border="0" nic nie skutkuje. Ogólnie rzecz biorąc mam w planach dodawać obrazy bez linku do większej ich formy. Ręcznie edytuje link, dopisując border="0" niestety obramowanie zostaje. Pomocy.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 04-01-2014, 04:49 ]
[blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
[blogger] jak wyśrodkować nagłówek ze zdjęciem?
|
Witam, moja dziewczyna zalozyla sobie niedawno bloga a ze jest kompletnie zielona poprosila mnie o pomoc... Prawde mowiac tez sobie poki co z tym nie radze bo jezyk HTML jest dla mnie narazie mala tajemnica...
Prosba moja wyglada tak...
http://m-nicole-m.blogspot.com/
tu jest blog mojej dziewczyny, zdjecie profilowe jest jakos smiesznie umieszczone... jak zmienic zeby to zdjecie bylo umieszczone centralnie tak jak chociazby tutaj:
http://wardrobe-told-me.blogspot.com/
Zeby nie bylo tych paskow w kolo zdjecia tylko od razu tlo oraz zeby tutuł moza bylo przesunac na srodek nad zdjeciem albo pod zdjeciem albo nawet na zdjeciu na dole ?
Z gory wielkie dzieki !
Pozdrawiam.
[ Dodano: 28-03-2011, 18:40 ]
Nikt nie potrafi pomoc ?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-06-03, 17:12 ]
zobacz także jak wyśrodkować nagłówek bloga? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
[blogger] jak zrobić skróty postów na blogspocie?
|
Witam , ściągnąłem taki szablon http://simplexdesign.blog...mplate-for.html , tylko mam problem bo na screenie tam ładnie są skróty postów, a ja nie wiem w ogóle co zrobić by tam pokazały się moje posty.... Niewiem dziwne to troche...
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-05-13, 14:27 ]
nowszy wątek Tworzenie podsumowań z funkcją zwijania tekstu |
Ostatni post
|
[blogspot] Jak założyć hasło na bloga ?
|
Witam . Chciałabym się dowiedzieć jak założyć hasło na bloga na witrynie blogger.com . Jeśli jest taka możliwość prosiłabym o dokładne opisanie czynności . |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
[blogspot] Menu z linkami ukrytymi pod grafiką.
|
To mój pierwszy tutaj post, więc chciałbym się serdecznie przywitać.
A teraz do rzeczy. Otóż, mam prośbę o pomoc w utworzeniu menu, w którym pod umieszczonymi grafikami będą linki prowadzące do różnych stron.
Najlepiej zilustruje to przykład:
http://szyciejestpiekne.blogspot.com/
Chodzi mi o menu zatutułowane "Tu znajdziesz moje prace" (po prawej stronie strony).
Z góry dziękuje i miłego wieczoru życzę. |
Ostatni post
|
[slideshow] pokaz slajdów PowerPoint w nagłówku bloga
|
Chciałbym do nagłówka na blogu zamiast zdjęcia wrzucić pokaz slajdów, który zrobiłem w Power Point i niestety nie wiem jak je tam umieścić, przy każdej mojej próbie wyskakuje błąd pliku jak mam to zrobić abym miał te slajdy na blogu!!
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 17-12-2011, 06:22 ]
zobacz także:
pokaz slajdów w nagłówku za pomocą gadżetu Blogger |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
[blogspot] Nie mogę komentować wpisów na blogu
|
Po krótce w czym problem: nie mogę komentować na Blogerze. Ani ze swojego konta na guglu, ani będąc wylogowanym i jako 'anonimowy'. Dotyczy to zarowno własnego bloga, jak i innych.
Dalej, nie jest to kwestia przeglądarki (sprawdzałem na kilku), ani tez samego konta na guglu (wszystko jest w porządku na innym kompie). Problem zatem tkwi, jak się domyślam, w różnych tych rzeczach/aplikacjach co obsługują Bloggera, a co ja się na nich nie znam. Co to może być? W sensie, co odpowiada na moim kompie za obsługę Bloggera?
Helpunku!
Byłbym bardzo wdzięczny.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-05-06, 01:55 ]
zobacz także Jak włączyć i wyłączyć komentarze pod wpisami |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
[blogspot] grafika przy etykietach i postach
|
Witam , mam dwa pytania zacznę od mniej ważnego , zrobiłem sobie etykiety i u góry mam takie menu , ładnie pogrupowane posty, czy da się zmienić te naciski menu na własne? Tzn chciał bym do każdego dać jakąś grafikę kojarzący się z danym tematem. a drugie to jak mam posty pogrupowane i dodane do rożnych etykiet , to chciał bym aby post dodany do etykiety X był otoczony np niebieska ramką, albo ugory przed tytułem dodać jakąś grafikę .
do celowo chciał bym aby właśnie te naciski etykiet współgrały z ramka i grafiką przed tytułem. np nacisk z koniczynką i przed każdym postem z tego działo przed tematem była tez koniczynka:) chyba trochę namieszałem , mam nadzieje że rozumiecie mnie:P |
Ostatni post
|
Ramka iframe pod linkami do stron na bloggerze
|
Cześć,
chciałbym wkleić ramkę pod linkami do podstron, gdzie powinienem wkleić kod?
Czy ten kod będzie w porządku?
<Iframe src = " adres URL witryny, którą chcesz zamieścić "width =" 100% "height =" 300 ">
<p> Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek. </ p>
</iframe> </ Iframe>
W ramce ma być zdjęcie - link do jednego z tagów.
Chodzi mi o stronę endurovoyager.pl -m endurovoyager.blogspot.com
o divach nie mam pojęcia
[ Dodano: 10-02-2011, 22:03 ]
sorry za trucie d...! , ale nie zauważyłem że po prostu można tam wstawić obrazek.
[ Dodano: 10-02-2011, 22:03 ]
sorry za trucie d...! , ale nie zauważyłem że po prostu można tam wstawić obrazek.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-05-04, 03:35 ]
Masz podobny problem i nie możesz go rozwiązać? Zadaj pytanie w dziale: zapytaj (wystarczy się zalogować). |
Odpowiedzi: 0
|
[blogspot] Jak przystosować reklamy od adsense?
|
Witam , właśnie dziś jestem już w adsense, Tylko mam pytanie, bo na blogu moge tylko ustawić położenie reklam. A wyświetla mi się taka kwadratowa reklama graficzna. Chciał bym mieć reklamy tekstowe , gdzie można to ustawić, czy w ogóle się da ? |
Ostatni post
|
[blogspot] Wielkość obrazka
|
Mój obrazek ma 16x16 pikseli, lecz gdy wstawiam go, to wartości zwiększają się przynajmniej dwukrotnie, lecz obrazek zostaje taki sam, a pojawia się biała ramka. Co mam zrobić, żeby usunąć tą białą ramkę?
EDIT: To jednak nie blogspot, a wszystkie uploady obrazków. U mnie na kompie jest 16x16, po czym dodaje gdzieś i wymiary są te same podane, ale jest otoczony białą ramką, której nie da się usunąć. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 12
|
[blogspot] jak poszerzyć w szablonie pole na tekst ? (+inne)
|
Witam.
Założyłem bloga i mam pewien problem... chciałbym poprawić kilka rzeczy... a mianowicie:
1. Jak rozszerzyć bloga? by prawie maksymalnie dać tekst do lewej? (w projektowaniu szablonów szerokość jest już na maksa)
2. Jak zrobić by pisany tekst był równy od I do I anie każda linijka różniej długości...
3. Jak zmienić tą czcionkę? (standardowe mi się nie podobają)
http://img571.imageshack.us/i/demo2h.jpg/ << tu zdjęcie ukazujące o co mi chodzi...
http://img831.imageshack.us/i/przykd.jpg/ << a tu przykład gdzie zauważyłem bloga gdzie tak jest jak ja bym chciał....
Pozdrawiam |
Ostatni post
Odpowiedzi: 21
|
Przeróbka kodu na menu rozuwane
|
Znalazłam u Was ten kod:
Kod <DIV ALIGN="center">
<script type="text/javascript" language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all[curobj.sourceIndex+1].style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
</script>
<h6 style="font-size:8pt" onClick="expandit(this)">Tytuł działu</h6>
<span style="display:none;">
<BR>1.wiersz
<BR>2.wiersz
<BR>3.wiersz
<BR>4.wiersz
</span>
</DIV>
Nie chcę rozgrzebywać starych tematów więc pozwólcie że w tym napiszę o co mi chodzi.
Czy można przerobić kod tak, aby 1,2,3 i 4.wiersz były odnośnikami tekstowymi? |
Ostatni post
|
Emotki w komentarzach
|
Chciałabym zastosować hack z tej strony: emotki do komentarzy z tymże nie wiem w jaki sposób umieścić emotkę w komentarzu. Gdy używam kodu emotki wyświetla mi tylko ten kod a nie obraz graficzny. Może potrzebne są jakieś tagi? |
Ostatni post
|
Problem z konfiguracją meta tagów
|
Mam tego typu problem. Wpisałam ręcznie meta tagi po tym fragmencie kodu:
Kod <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
Dodałam serwis do wyszukiwarek e.t.c. Zauważyłam, że blog nie jest prawidłowo indeksowany w Google. Nie indeksuje mi podstron tylko stronę główną. W tym dodanym przeze mnie kodzie nie ma części:
Kod <META NAME="robots" CONTENT="all">
Może to należy dopisać tylko że nie wiem w którym miejscu.
A może wystarczy wywalić moje meta tagi i wkleić tylko weryfikację meta tagów? Proszę o radę.
ADRES MOJEGO BLOGA
Za pomoc z góry dziękuję. |
Ostatni post
|
[blogspot] jak zrobić link czytaj więcej?
|
Takie cos ooo , że widać tylko kawałek posta i jak sie kliknie na czytaj wiecej to wychodzi cały. Tutaj gość ma cos takiego http://www.spisekdziejow.blogspot.com/ |
Ostatni post
|
Jak pogrupować tematycznie posty?
|
Witam, chcial bym pogrupować tematycznie posty , i niewiem jak to zrobić, da się jakoś zrobić tak aby lista tematów była jako nowe strony pod nagłówkiem? |
Ostatni post
|
Własna grafika w nagłówku. Problem
|
Witam. Ja mam problem z nagłówkiem ponieważ przez przypadek skasowałem adres zdjęcia.
Teraz jak wrzucam w projekcie to zdjęcie w nagłówku, to zdjęcie wyświetla się z lewej tylko strony na napisach. Nie chce wyświetlić się jak dawniej, od prawej strony.Tytuł bloga i opis mam z lewej. Czy macie jakiś pomysł o co chodzi? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Brak zamieszczania postów na dodanych stronach do bloga
|
Witajcie
Niedawno w moim blogu dołożyłem stronki Galeria, Konkursy itd.
Wszystko się udało (jak widać) ale mam problem, bo nie mogę dodawać nowych postów tak jak na stronie Głównej.
Na przykład w Galerie wszystko się dopisuje w jednym poście. Muszę oddzielać to <hr>
Czy jest możliwość dodawać oddzielne posty ( z oddzielnym okienkiem do komentarzy itp)
Nawet nie mogę w ten sposób przesłać pojedynczych wpisów na Facebook (bo nie jest aktywne Podziel się
Jest to możliwe, ale poleci całość.
Mam jedenaście lat i proszę o pomoc ...i nie się
Kapi1000 |
Ostatni post
|
[blogspot] Kreator / edytor strony?
|
Istnieje gdzieś w otchłani internetu instrukcja, poradnik, czy inny kreator strony (cuś jak Myspot), który pomógłby laikowi zabawić się na Bloggerze bez uprzedniego wyrywania włosów z głowy i tracenia czasu, który mógłby poświęcić na trzy cholerne kolokwia? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
Nie widać tytułów moich notek w listach blogów u innych
|
Witam,
zauważyłem, że w listach blogów (gadżet) u zaprzyjaźnionych autorów nie pojawiają się tytuły moich notek lecz tylko nazwa bloga przez co spadam w tym listach na sam dół. Czy jest to spowodowane jakimiś moimi ustawieniami czy jest to zależne od tych autorów?
Bardzo proszę o pomoc. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 13
|
Jak zmienić żeby w archiwum nie pojawiały się daty?
|
Jak zmienić żeby w archiwum nie pojawiały się daty, tylko nazwy moich artykułów?
Na obrazku jest podziała na: 2010 -> grudzień -> 10 grudzień -> (dopiero moje artykuły z tego dnia)
A ja chcę żeby moje artykuły były na równym poziomie, bez tych dat.
Wie ktoś jak to zmienić?
 |
Ostatni post
|
[blogger] problemy z obrazkiem i edytorem
|
Niedawno założyłam bloga, na początku wszystko było w porządku i działało bez problemów.
Potem nie mogłam wstawić obrazka w postach i stronach ani przy ich edytowaniu. W końcu zaznaczyłam w ustawieniach opcje starego edytora i w postach pokazała sie ikona do wstawienia fotek. Natomiast w stronach dalej nie ma. Poza tym nagle nie mogę edytować tytułu posta, jakiś bląd html. Nie wiem o co chodzi.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki i pomoc. Blog jest na blogger.com |
Ostatni post
|
[blogpost] Własne zdjęcie jako tło bloga
|
Drodzy blogowicze
Chciałabym użyć swojego zdjęcia jako tło na blogu.Niestety nie mam kompletnie pojęcia czy jest taka możliwość.Dlatego też proszę Was o pomoc |
Ostatni post
|
[blogspot] jak usunąć autora na zawsze?
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
walczę od wczoraj z blogiem Pracownia Rozmaitości. Graficznie doszłam mniej więcej do założonych celów, nie mam jednak pojęcia jak pozbyć się paska z autorem, godziną i ikonkami. Jeśli się da to zrobić, to pewnie okaże się banalnie proste, jednak tak się na tym zapętliłam, że płakać mi się chce, a że babsko w ciąży jestem to łzy raczej niewskazane. Czy moglibyście mi pomóc?
Drugą, już mniej palącą, acz równie drażniącą kwestią, jest ustawienie w poście obok siebie w poziomie np. trzech zdjęć. Cudowałam, kombinowałam, szukałam, ale wygląda na to, że blogspot mnie nie lubi i moje "zachciewajki" są mu absolutnie obojętne... Czy da się to wyczarować?
Z góry dziękuję wszystkim Dobrym Duszom, które zechcą pomóc...
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-05-01, 09:42 ]
kasowanie etykiet i autora ze stopki wpisu |
Ostatni post
Odpowiedzi: 15
|
Jak zmienić logo bloggera w pasku adresu na własne ?
|
Jak zmienić logo bloggera w pasku adresu na własne ? Czy jest to możliwe? Chodzi mi o tego bloga endurovoyager.blogspot.com |
Ostatni post
|
czcionka
|
Jak zmienić czcionkę tekstu takiego jak np. mój profil, lista blogów itp, itd |
Ostatni post
|
[blogspot]
|
już działa |
Ostatni post
|
[blogger] dlaczego mojego bloga nie ma w Google?
|
Nie jestem dobra w sprawach blogowych ale udało mi się założyć bloga niestety gdy wpisuję w google mój adres wyskakuje wiadomość że nie znaleziono takiego adresu nie wiem co mam zrobić? Pomóżcie
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2019-02-02, 01:00 ]
UWAGA, zajrzyj do nowszego wątku Jak sprawdzić czy blog jest indeksowany i widoczny w wyszukiwarce Google? |
Ostatni post
Odpowiedzi: 12
|
[blogspot] jak usunąć bloga?
|
TO ZNOWU JA NIE WIEM JAK TO ZROBIŁAM ALE MAM PRAWIE DWA IDENTYCZNE BLOGI SAM JE STWORZYŁA ALE MYŚLAŁAM ŻE TEGO PIERWSZEGO NIE UDAŁO MI SIĘ UTWORZYĆ WIĘC STWORZYŁAM 2 A PO CO MI 2 TAKIE SAME JAK USUNĄĆ BLOGA HELPPPP PROSZĘ NIE MYŚLCIE O MNIE ŹLE JA JUŻ TAK MAM WSZELKIE DRUKARKI SKANERY I KOMPUTERY DRŻĄ NA MÓJ WIDOK |
Ostatni post
|
|