miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-06-15, 14:16
A propos...
W środę przyszedł mi z ery SMS "Aktywuj internet w swojej komórce. Dostaniesz 5MB za darmo...".
Wysłałem SMS'a.
Za chwilę przychodzi mi SMS "Dziękujemy. W ciągu doby zostanie pobrane od Ciebie 5zł za 5MB. O aktywacji powiadomimy Cię SMS'em"
Przyszło w niedzielę. "Internet 5MB za 5zł został aktywowany w Twojej komórce."
Wszedłem na 10 minut do internetu i nie ma 4zł.
O co chodzi?
Gdzieś w opcjach telefonu masz tzw. profile internetowe, służące do różnych rzeczy. Masz tam zapisane profile Internet, WAP, MMS i pewnie parę innych. Zwróć uwagę na te dwa pierwsze - teoretycznie służą do tego samego, ale nie są tym samym.
Pakiety z reguły obejmują dane idące przez profil Internet. Można w opcjach sprawdzić, czy aplikacje Java oraz przeglądarka na pewno z nich korzystają. Jeżeli np. w ustawieniach domyślnej przeglądarki oraz Opery Mini miałeś ustawiony profil WAP - to operator pobierze opłatę za dane z WAP zamiast zdjąć dane z pakietu.
Zapewne da się u Ciebie sprawdzić ilość dostępnych danych w pakiecie internetowym. Jeżeli nic Ci nie ubyło, to znaczy że wszystko szło przez WAP i musisz zmienić w ustawieniach internetowych oraz ustawieniach Javy domyślny profil na Internet.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-06-17, 19:58
Lukem napisał/a:
Zapewne da się u Ciebie sprawdzić ilość dostępnych danych w pakiecie internetowym.
Długo to nie trwało - 31 października 2011 GaduAIR przestaje istnieć. Wygląda na to, że nie przynosi im to zbyt dużych zysków skoro rezygnują z telefonii komórkowej.
Jak ktoś z was ma tam numer to może zażądać zwrotu środków i przenieść się do innej sieci, ale trzeba to zrobić do 31.10.2011
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).