Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-06-23, 23:08 Konkursy SMS - czyli znikoma szansa na wygraną
|
|
|
Pamiętacie zapewne temat o tym jak rozpoznać kosztownego SMSa oraz drugi, w którym pytałem was jakie nagrody wygraliście w konkursach. Ten temat będzie z nimi powiązany.
Myślę, że większość, która włącza program TVP widziała już reklamę konkursu SMS, w której do wygrania są ekskluzywne samochody. Wcześniej mercedesy rozdawała Era a BMW można było wygrać w Orange. Oczywiście każdy ogarnięty, wie, że jeden SMSik nie zagwarantuje nam wygranej. Jak się okazuje nawet 1000 SMSików to mało
Wracając dzisiaj z aquaparku przeglądałem wybiórczą, którą rozdają tam za darmo. Znalazłem w niej artykuł właśnie o konkursie Telewizji Polskiej.
http://wyborcza.pl/1,7524..._duze_kolo.html
nie jest to art. najwyższych lotów, ale potwierdza to o czym napisałem. Dziennikarze wydali ponad 200pln, smsy się nie kończyły a informacji o pewnej wygranej brak, mimo, że treść wiadomości wiele sugerowała.
Dlaczego nie mamy szans na wygraną? otóż są ludzie, którzy żyją z konkursów. Inwestują w to wielkie pieniądze i zgarniają najlepsze kąski a kolejne nagrody sponsoruje im reszta uczestników
do poczytania tu http://pokazywarka.pl/gjggea/
Opisano osoby, które są stałymi zwycięzcami, wygrywają po kilka samochodów, maja zapchane mieszkania różnymi duperelami w ilościach hurtowych. Przedstawiono tam także jak wiele trzeba wydać na to by zgarnąć nagrody i ile to zajmuje czasu
Dla firm to ogromny zarobek, jednak liczba niezadowolonych z konkursów rośnie znacząco i zawodowi gracze stają się przeszkodą, którą firmy chcą ominąć poprzez loterie - te mają utrudnić zadanie zawodowcom
Daliście się kiedyś wciągnąć w tego typu konkursy (chodzi tu konkretnie takie z "nieskończoną" ilością pytań i zachęt)? jak wiele SMSów wysłaliście zanim załapaliście się na swojej naiwności ;>?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|